Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur

İman, Oruç, Şükür

Musahabe 4

Mahmud Sâmi Ramazanoğlu

Musahabe 4 Gönderileri

Musahabe 4 kitaplarını, Musahabe 4 sözleri ve alıntılarını, Musahabe 4 yazarlarını, Musahabe 4 yorumları ve incelemelerini 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Niyet ettim bana yapılan kötülükleri unutmaya...
Unutacağın iki şeyden biri başkasına yapmış olduğun ihsandır ki o iyiliği unut. Bir de başkalarının sana yapmış olduğu kötülüğü unut!
Reklam
Deme şu niçin şöyle Yerincedir ol öyle Bak sonuna sabreyle Mevla görelim neyler Neylerse güzel eyler
Bu nâs ile yorulma Nefsinle dahi kalma Kalbindan ırak olma Mevla görelim neyler Neylerse güzel eyler
Bir atasözünde; “Her küp, içindekini sızdırır.” denilmiştir. İnsanın davranışlarını, fikir ve irâdeden ziyâde, duygular şekillendirir. Zira fikirlerin teşekkülünde de, irâdenin yönlendirilmesinde de kalbî temâyüllerin büyük bir payı vardır. Bu sebeple ağızdan çıkan en basit bir sözden en hayâtî davranışlara kadar hemen hemen bütün fiilleri,
Reklam
200 syf.
10/10 puan verdi
·
Beğendi
·
9 günde okudu
HERKES KENDİ SIHHATİNİN HEKİMİ OLABİLMELİDİR
Evvela bana böylesi bir hazineyi keşfettiren Sonsuz ilim ve hikmet sahibi Allah-u teâlâ ve tekaddes Hz .lerine sonsuz şükürler olsun şüphesiz bütün hamd ve senalar yalnızca Ona'dır. Şüphesiz Allah her türlü noksan sıfatlardan münezzehtir . Kıymetli dostlar Bir Allah dostunun ( Muhterem Mahmud Sami Ramazanoğlu (ks) ) kaleme aldığı musahabe 4 iki dünya sıhhati ve saadeti için uygulanabilecek çok kıymetli sırlar veriyor. Bilirsiniz ki dünyada dahi cenneti yaşamak beden sağlığından geçmektedir dolayısıyla her kişi kendi sıhhatinin hekimi olabilmelidir . Kitap dikkatlice ve sindire sindire ve tabi inanarak okunursa içeriğindeki tavsiyeler Allah'ın izniyle hem benden hem de ruh sağlığına vesile olacaktır. Kitabın dili biraz ağır bu yüzden okumakta başlarda biraz zorlanabilirsiniz ama böylesi bir hazine için bu kadarına katlanılabilmelidir. Nitekim hangi hazineye kolay ulaşıldı ki . Mutlaka okunmalıdır mutlaka mutlaka mutlaka . Keyifli okumalar dilerim .
Musahabe 4
Musahabe 4Mahmud Sâmi Ramazanoğlu · Erkam Yayınları · 201413 okunma
Kalbin halâsı (kurtuluşu) , ahlâk-ı haseneye( güzel ahlak) delâlet eder .
Sayfa 120 - Erkam YayıncılıkKitabı okudu
ibadet için sağlık
Peygamberimiz " Huzur-u kalp olmadıkça namaz olmaz " buyururlarken gönül temizliğinin yanında beden sağlığını da işaret eder .
Sayfa 103 - Erkam YayıncılıkKitabı okudu
Cenab-ı Allah’ın zikri, güneşin balmumunu yumuşattığı gibi ehl-i imanın kalplerini yumuşatır.
Reklam
"Zira Allah teala hasta olduğunuz ve misafir olduğunuz günlerde size oruc tutmamağa müsaade etmekle kolaylık murad eder. Ve hastalıklarınızda ve müsaferetinizde size orucu farz edib de güçlük murad etmez. Özr-i meşrunuza binaen orucu terketmiş olduğunuz günlerin adedini ikmal için farz-ı ayn olan orucun kazasıyle ve aded-i eyyama riayetle emrolundunuz ve muztar zamanınızda yemeğe tazim ve tekbir için zaruret zamanında terk ve sonra kaza etmekle emrolundunuz ve me'mul ki siz şükredersiniz. Çünkü bu nimetlere şükrünüz vacibdir. Bakara Suresi/185 İşte Cenab-ı Hakk'ın kullarına muzayaka zamanında orucu vakt-i ahara te'hirine müsaade buyurmuş olması pek büyük nimet-i ilahi olduğundan o nimetin şükrünü eda etmek elbette vacibtir.
Sayfa 42 - Erkam Yayınları
Eğer orucu yemeğe mazeret-i şer'iyyesi olmadığı halde bir kimse orucu aleni yerse o kimsenin imanı çürümüştür, belki de imanı yoktur ve kalbide ölmüştür. Eğer imanı olduğu halde aleni oruc yiyorsa mes'uliyyet-i maneviyyesi de en ağır cezayı müstelzimdir. Tevbe etmezse muhakkaktır ki mahkeme-i kübrada Cenab-ı Hakk'ın pençe-i kahrına düşecektir.
Sayfa 41 - Erkam Yayınları
Muhammed bin el-Haris -radıyallahu anh- der ki: Beş zümreye beş şeyi sordum, hepsi de aynı cevabı verdiler: 1- Tabiblere; devaların en şifalısını sual ettim: " Açlıktır ve az yemektir. " dediler. 2- Hikmet ehillerine; Allah'a ibadete en fazla yardımcı olan nedir, diye sual ettim, " Açlıktır ve az yemektir. " dediler. 3- Zahidlere, zühde en fazla kuvvet kazandıran nedir, diye sual ettim, " Açlıktır ve az yemektir. " dediler. 4- Alimlere, ilim hıfzına en fazla yardımcı şey nedir, diye sual ettim, " Açlıktır ve az yemektir. " dediler. 5- Sultanlara; her vakit dikkatli bulunmanın çaresi ve en güzel, en lezzetli taam nedir, diye sual ettim, " Açlıktır ve az yemektir. " dediler.
Sayfa 111 - Erkam Yayınları
Hikmet nuru açlıkla elde edilir. Tok bulunmayınız, yoksa kalbinizdeki marifet nuru söner.
Sayfa 111 - Erkam Yayınları
"Haram lokmadan neşv ü nema bulan insan vücuduna cehennem ateşi evladır." Menavi Haram lokma kalbi ve kanı bulandırdığı gibi azaları da ifsad eder. Fena amel işletir. Helal lokma ile beslenen kalb ve cesedden salih ameller sudur eder. Nitekim temiz ve münbit topraktan bereketli mahsul alınıp, çorak ve fena topraktan iyi mahsul alınamadığı gibi. Haram lokmadan da fena amel işlenir.
Sayfa 117 - Erkam Yayınları
26 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.