Müslüman Kadının Davası Tevhid

Sabiha Ateş Alpat
Kadın ve erkek, birbirlerinin refikiydiler; Şeytan ve dostları ise onları rakip haline getirdiler. Kadın ve erkek, birbirlerinin yarısı ve “yâr”i idiler; Şeytan ve dostları, onları birbirlerinin “yarası” haline getirdiler. Kadın ve erkek, birbirlerinin eşleri idiler; Şeytan ve dostları, onları birbirlerinin dertleri ettiler. İlk olarak kadın, cennetten çıkarılış sürecinde suçlandı. Beraberce yemişlerdi yasak ağaçtan ama kadını müsebbip saydılar. Yunan medeniyetinde(!) kadın insanlığın başına gelen belaların müsebbibi sayıldı. Batı medeniyetinde(!) ‘insan mı değil mi’ tartışmasının konusu oldu. İsrailoğulları’nda ikincil bile sayılmadı. İslâm öncesi cahiliye de hiçbir hakka sahip olmayan, hor ve hakir görülen, diri diri toprağa gömülen zavallı bir konumu vardı.
Kitabın Konusu:
382 sayfa · İlk Yayın Tarihi: 3 Ekim 2017
Reklam

Yorumlar ve İncelemeler

365 syf.
·
Puan vermedi
·
Beğendi
Yazarın daha önce romanlarını okumuştum lakin bu kitabı yıllarca kitaplığımda durmasına rağmen henüz okuyabildim. Açıkçası bi beklenti içinde değildim ama gerçekten başlığın hakkı verilmiş. Yarısı 'Tevhid' den bahsederken bir diğer yarısı da, asrı saadetten günümüze kadar gelen alime ve mücahide hanımlardan bahsedilmiş. :)
Müslüman Kadının Davası Tevhid
Müslüman Kadının Davası TevhidSabiha Ateş Alpat · Beka Yayınları · 2022125 okunma
365 syf.
8/10 puan verdi
·
Beğendi
Eksik ve bazı yalnış bilgiler olsa da Tevhid'i farklı yönleriyle ele almış güzel bir kitap. Yeni bakış açıları kazanma adına okuyabileceğiniz bir kitap.
Müslüman Kadının Davası Tevhid
Müslüman Kadının Davası TevhidSabiha Ateş Alpat · Beka Yayınları · 2022125 okunma
382 syf.
10/10 puan verdi
·
Beğendi
·
7 günde okudu
Bu kitap öylesine güzel bir kitap ki; daha çok Tevhid kadınından bahsetsene bile erkeklere de sahi konuyu davayı çok iyi anlatıyor ve ayrıca hak ve batıl yolları çok iyi özetleyip kitapta bir güzel işlemiş herkese okumayı tavsiye ederim.
Müslüman Kadının Davası Tevhid
Müslüman Kadının Davası TevhidSabiha Ateş Alpat · Beka Yayınları · 2022125 okunma

Yazar Hakkında

Sabiha Ateş Alpat
Sabiha Ateş AlpatYazar · 21 kitap
1964 yılında Kars’ın Digor ilçesinde dünyaya gelen, İlk ve orta öğrenimini Karst’a tamamlayan yazar, ailesiyle birlikte, 1980 ihtilalinden önce ülkede ve özellikle Doğu’da olan karmaşa nedeniyle Kocaeli’ne yerleşmiştir. 1. Ana Yüreği (Beka Yayınları) 2. Ölüm Çiçekleri (Beka Yayınları) 3. Zamanın Zeynebi (Beka Yayınları) 4. Sarsılmadan Uyanmak (Beka Yayınları) 5. Kardeş Kurşunu (Beka Yayınları) 6. Yozlaşmış Duygular (Beka Yayınları) 7. Güneş Doğudan Doğar (Beka Yayınları) 8. Evladımı Geri Verin (Beka Yayınları) 9. Modernizmin Kurbanları (Beka Yayınları) 10. Sılâya Hasret (Beka Yayınları) 11. Kûr'ân'ın Gölgesinde (Beka Yayınları) 12. Zûlüm Yağdı Burası Irak (Çıra Yayınları) Kocaeli Duyarlı Hanımlar Sosyal Yardımlaşma Derneği (ZEYNEP-DER) Genel Başkanı Sabiha Ateş Alpat. web sitesi: zeynepder.org
30 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.