Sılaya Hasret

Beka Yayınları

I ıh. okumayın.
2025 372. kitabı
Okunma: 19 Temmuz 2025 00:00
Bu kitap nedense bana tam olarak geçmedi... Biraz çiğ biraz yavan kalmış gibi. Hidayet bulan gençlerin öyküsü anlatılırken, (Belki sert mizaçlı biri olduğumdan dolayı.) İslami konulara giriş yapıldığında ağlayan erkeklerin tavırları, -Gül peygamberim, çiçek peygamberim- diyerek ellerinde buket çiçeklerle dolaşan kadınların halleri bana geçmedi. Hatta yapmacık bulduğumu da söylemeliyim. Ellerinde bir şeyler varken yolda çarpışan iki kişinin daha sonra evlenmesi her ne kadar klişe gelse de hikayeye güzel yedirilmişti. Fakat, Medine'ye ziyarette Rasulullah A.s.m'dan dua istenmesi (ki Rasul'den artık ne dua istenir ne şefaat. Çünkü artık O aramızda yok.) ve bazı sıkıntılı yaklaşımlar tevhidi eser olmaktan çok uzağa götürdü durumu. Bu kitap bana geçmedi demiştim. Evet, aynen öyle. Ancak arada fazlasıyla seminer konusu adı altında tebliğ konuları içermesi güzeldi. Şunu da demeden edemeyeceğim. Övgülerin tamamı Allah'a aittir. Bazı çevrelerde dikkatimi çeken bir durum var ki; Allah adı anıldığında övücü sözler kullanılmıyor. Bu kitapta da bu durum var. Gözümden kaçmadıysa eğer sadece "Allah" ismi kullanılmış, bazen de "Rabb". Övücü, yüceltici tek bir kelime göremedim. Hatta örnek vermem gerekirse; "Allah'a layığıyla kul olmak ve güllerin efendisi, kainatın serveri, iki cihan güneşi, Medine'nin gülü, gül kokulu önderim, can peygamberim, Muhammed Mustafa Sallallahu aleyhi vesselam'e ümmet olmak".... bu ve benzeri türde cümleler var. Bolca... Bu bence sevginin göstergesi değil. Tabir-i caizse; yeni gelin kahvaltı sofrası sunumu gibi. Yapmacık ve sevimsiz... Sevgi böyle gösterilmez. (Bu tamamıyla benim görüşüm.) Bunu anlamakta zorlanıyorum. Elbette pak ve temiz olan Rasulü, O'nun izin verdiği kadar övüp anlatacağız bunda sorun yok. Ancak Rabbimiz olan yegane kanun koyucu
Din
Sılaya HasretSabiha Ateş Alpat · Beka Yayınları · 2005222 okunma
Sılaya Hasret
Kitap, Peygambere olan özlemden, günümüzden ve bugün olaylara gönlü Allah'ta gözü Asr-ı Saadette olan gençlerin bakış açısından bahsediyor. Dili herkesin anlayabileceği kadar sade, ama fazlasıyla duygu yüklü. Inşallah okuyacagınız bu kitap, Peygamberin sözlerine isyan edenlere isyan ediyor. Onu şehirlerine almayan Taifliler misali bugün sünnetlerini, getirdiği kuran ahlakını mekanlarına yasak deyip sokmayanlara isyan ediyor. Ben kimi yerinde ağladım, kimi yerinde heyecanlanıp umut doldum. Bu alanda birçok kitap okuyanların bilgi haznesini arttırmak için değildir belki ama amacını, sevdasını hatırlatıp farklı bakış açıları kazandıracaktır. Yeni başlayanlar için ise oldukça ıdeal ve çok güzel. Bir kardeşiniz olarak, okumanızı tavsiye ederim.
Sılaya HasretSabiha Ateş Alpat · Beka Yayınları · 2005222 okunma

Sabiha Ateş AlpatYazar · 21 kitap
1964 yılında Kars’ın Digor ilçesinde dünyaya gelen, İlk ve orta öğrenimini Karst’a tamamlayan yazar, ailesiyle birlikte, 1980 ihtilalinden önce ülkede ve özellikle Doğu’da olan karmaşa nedeniyle Kocaeli’ne yerleşmiştir. 1. Ana Yüreği (Beka Yayınları) 2. Ölüm Çiçekleri (Beka Yayınları) 3. Zamanın Zeynebi (Beka Yayınları) 4. Sarsılmadan Uyanmak (Beka Yayınları) 5. Kardeş Kurşunu (Beka Yayınları) 6. Yozlaşmış Duygular (Beka Yayınları) 7. Güneş Doğudan Doğar (Beka Yayınları) 8. Evladımı Geri Verin (Beka Yayınları) 9. Modernizmin Kurbanları (Beka Yayınları) 10. Sılâya Hasret (Beka Yayınları) 11. Kûr'ân'ın Gölgesinde (Beka Yayınları) 12. Zûlüm Yağdı Burası Irak (Çıra Yayınları) Kocaeli Duyarlı Hanımlar Sosyal Yardımlaşma Derneği (ZEYNEP-DER) Genel Başkanı Sabiha Ateş Alpat. web sitesi: zeynepder.org