Mutluluk Sanatı

Orijinal Adı:
Art of Happiness: A handbook for Living

2020 57. kitabı
Okunma: 22 Kasım 2020 15:20
"Eğer şefkat ve sevgi dolu bir iyiliği koruyabilirseniz, bazı şeyler kendiliğinden kapınızı çalacaktır." / Dalai Lama Her satırı bilgelik barındıran harika bir kitaptı... Tavsiye ederim. Dilerim her şey umduğumuzdan, hayâl ettiğimizden bile güzel olur.
2023 35. kitabı
Dalai Lama – Mutluluk Sanatı | Kitap Özeti ve Önemi Dalai Lama ve psikiyatrist Howard Cutler tarafından kaleme alınan Mutluluk Sanatı, Doğu felsefesi ile Batı psikolojisini birleştiren etkileyici bir kişisel gelişim kitabıdır. Kitap, gerçek mutluluğun nasıl bulunabileceğini, iç huzurun nasıl sağlanacağını ve zihinsel sıkıntılarla nasıl başa çıkılacağını anlatır. Kitabın Konusu ve Özeti Kitap, Dalai Lama’nın öğretilerini ve Howard Cutler’ın psikoloji perspektifini birleştirerek mutluluğun nasıl bir seçim olduğunu ve nasıl geliştirilebileceğini anlatır. • Mutluluğun Kaynağı İçimizdedir: Dalai Lama, mutluluğun dış etkenlere bağlı olmadığını, insanın iç dünyasında geliştiğini vurgular. • Zihinsel Alışkanlıkları Değiştirmek: Negatif duyguların, alışkanlıkların ve olumsuz düşünce kalıplarının mutluluğa engel olduğu anlatılır. • Başkalarına Yardım Etmenin Gücü: Dalai Lama’ya göre, mutluluğun en büyük kaynaklarından biri şefkat ve diğerkâmlık (kendini başkalarının iyiliği için adama) duygusudur. • Zorluklarla Başa Çıkma Yolları: Hayatın kaçınılmaz acıları karşısında nasıl güçlü ve dengeli kalınabileceği açıklanır. • Zihni Eğitmek ve Farkındalık: Meditasyon, bilinçli farkındalık ve zihinsel denge sayesinde mutluluk artırılabilir. Kitabın Önemi ve Temaları 1. Doğu ve Batı Yaklaşımlarının Birleşimi: • Dalai Lama’nın Budist öğretileri ile Howard Cutler’ın psikolojik analizleri birleşerek, evrensel mutluluk ilkeleri oluşturuluyor. 2. Gerçek Mutluluğun Tanımı: • Mutluluk, geçici zevklerden değil, kalıcı iç huzurdan gelir. 3. Şefkat ve Empati: • Başkalarına iyilik yapmanın ve empati geliştirmenin insanı daha mutlu ettiği bilimsel ve felsefi açıdan açıklanıyor. 4. Zihinsel Kontrol ve Meditasyonun Önemi: • Olumsuz düşüncelerle nasıl başa çıkılacağı ve bilinçli
·%30 (90/300 syf.)
Açıkçası kitap beklediğim gibi beni içine çeken bir anlatıma sahip değil. Okumakta zorlanıyorum sıkılıyorum. Yalnızlığı kabul etmeyen ve insan ilişkilerini her açıdan destekleyen herkesin birbirine bağlı olduğunu iddia eden bir kitap. Ben bu konudaki görüşüne katılmıyorum. Herkes birbirine bağlı değildir aksine herkes tek başınadır. Açıkçası beğenemedim ve ileri sayfaları da incelediğimde biraz kendini tekrar ettiğini hissettim. Bu yüzden yarım bırakıyorum. Belki ileride bir zamanda devam ederim. Ve o zaman beğenebilirim de. Kim bilir...
2021 15. kitabı
Hep merak edip bir türlü okuyamadiğim kitaplardan biri olmuştur kendileri. Kesinlikle başucu niteliğinde ama kitapta çok tekrar var şefkat ve hoşgörü kelimeleri beyniNize kazinıyor bu kitap için tek söyleyeceğim şefkat ve hoşgörü ":)ben beğendim hayatın içinde uygulayabileceginiz bakıp bakıp kendinizi sakinlestirebileceginiz bir kitap sonuç olarak dalai lama iç huzur kralı alıp alıp okuyun.
2022 4. kitabı
Evrenlə bağlı araşdırmam zamanı qarşıma çıxan kitabdan çox şey öyrəndim. Həyatdan zövq ala bilməyən, başqalarının həyatına müdaxilə edən insanlar üçün əla kitabdır. Əslində xoşbəxt olmaq üçün çox uzaqlara getməkdənsə, tam içinə, ürəyinin dərinliklərinə ensən bəs edər. Bir çox yazarlar daha öncələr də dedikləri kimi: “Evrene ötürdüyün mesajın, ağzından çıxan sözlərin, dönüb-dolaşıb səni tapacağını bilsən, daha düzgün danışarsan”. Məncə biraz düşünməliyik bu durumu.

Dalai LamaYazar · 19 kitap
Dalay Lama veya Dalai Lama, Tenzin Gyatso (Tibet dilinde: d. 6 Temmuz 1935), 1950'den beri görevde bulunan 14. Dalay Lama'dır. Tibet'in Amdo ilinde çiftçilikle geçinen bir ailenin 16 çocuğundan 5.si olarak dünyaya gelmiştir. 2 yaşındayken tulku, 13. Dalay Lama'nın yeniden dünyaya gelmişi olarak kabul edilmiştir. 17 Kasım 1950'de, 15 yaşında, Tibet'in devlet başkanı ve en önemli politik yöneticisi olarak atanmıştır. O zamanlar Tibet, Çin Halk Cumhuriyeti'nin kuşatması altındaydı. 1949'da yeni kurulan Çin Halk Cumhuriyeti hükümeti Tibet'i işgal etmeye başlayınca genç yaşına rağmen ulusal kabine başkanlığı görevini de üstlenmek durumunda kalan Kutsal Dalai Lama dokuz yıl boyunca Çinli işgalcilere karşı barışçıl, şiddet karşıtı bir politika izlemiş, fakat Çin hükümeti giderek artan bir şiddetle kendilerine direnen savunmasız onbinlerce Tibet'liyi katletmiştir. Çinlilerin kutsal şehir Lhasa'yı kuşatmaya almaya başlamasıyla, Hindistan başbakanı Nehru'nun daveti üzerine Kutsal Dalai Lama barışçıl mücadeleyi sürdürmek üzere Himalayaları aşarak 31 Mart 1959'da Hindistan'a geçiş yapmıştır.. Orada "Sürgündeki Tibet Hükümeti" adıyla Tibet'i idare eden yönetim birimini kurdu ve kendisine eşlik eden binlerce Tibetli mülteci ile birlikte Tibet kültürünü ve eğitimini korumaya çalıştı. Kutsal Dalai Lama ile birlikte yaklaşık 80.000 Tibetli Hindistan'a geçiş yapmış ve buradan Hindistan'ın değişik yerlerine, Nepal, Bhutan ve dünyanın değişik yerlerine mülteci olarak yerleşmiştir (Çin yönetiminden kaçabilenler bugün hala geçiş yapmaktadır). Kutsal Dalai Lama, barışçıl politikaları ve Tibet'in özgürlüğü için şiddet karşıtı mücadelesi nedeniyle 10 Aralık 1989'da Nobel Barış Ödülü almıştır.[3] Kutsal Dalai Lama'nın Sonsuz Şefkat Bodhisatvası'nın bedenli bir ifadesi olduğuna inanılır.