Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur

Namaz Muhasebesi

Nureddin Yıldız

Namaz Muhasebesi Gönderileri

Namaz Muhasebesi kitaplarını, Namaz Muhasebesi sözleri ve alıntılarını, Namaz Muhasebesi yazarlarını, Namaz Muhasebesi yorumları ve incelemelerini 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Namaz; Rabb’imizin huzurunda vereceğimiz ilk hesabımızdır. Onu başardığımızda yolumuzu açacak olan ibadettir. İmanda sadakattir, ahde vefalılıktır. Sabrın en güzel örneğidir. Namaz; bir eğitimdir. Hayattır, dindir. Müslümanlıktır, İslam’dır. Ancak… Sokak insanı düzeyinden, Hayvani hislerin baskısından, Seviyesiz gündemlere dalmaktan, Pintilikten, Aşırılıktan, Oburluktan, Ancak namaz kılanlar kurtulabilirler.
132 syf.
·
Puan vermedi
·
33 saatte okudu
Namaz Muhasebesi
Nureddin Yıldız
Nureddin Yıldız
kaleme aldığı akıcı ve sade üslupla yazdığı bu eser, Namaz hakkında çok güzel bir rehber oluyor bizlere. Özellikle “ibadet planı” bölümünden çok faydalandım. 14 farklı konu başlığı ve kitabın sonunda yer alan bir de namaz sözcüğü bulunuyor. Kitapta Kuran-ı Kerim’de geçen ayetlere ve Peygamber efendimizin (s.a.v) hadislerine yer verilmektedir. Namaz ibadetine başlamayanlar, namazı terk edenler, namazı gerektiği şekilde kılamayanlar ya da gerektiği şekilde kıldığını sananlar yani hepimizin için faydalı olacağını düşünüyorum.
Namaz Muhasebesi
Namaz MuhasebesiNureddin Yıldız · Tahlil Yayınları · 20112,278 okunma
Reklam
Resûlullah sallallahu aleyhi ve sellem buyurdular ki: ‘Kim yatsıyı cemaatle kılarsa gecenin yarısını ihya etmiş olur ve kim de sabah namazını cemaatle kılarsa gecenin tamamını ihya etmiş olur.’ (Müslim, Mesacid, 46/1491)
Camiye giden bir mü’minin adımları sayılmaktadır. Melekler, camiye gidenlerin adımlarını saymakta ve her adım için bir sevap yazılıp, bir günahı silinmektedir.
Hürmetimizin simgesi
Cami bizim olduğu için, camimizden yükselen ezan sesine cevap veririz. Müezzinin ezanını aynen tekrar ederiz. Sadece hayyaalessalah ve hayyealelfelah dediğinde ‘lahavle vela kuvvete illa billah’ deriz. Onun dışındakileri onun gibi sessizce tekrar ederiz. Ezan bitince de sünnet olan duayı okuruz. Müezzinimizi sesimizle bile destekleyerek yalnız bırakmayız. Çünkü ezan bizim ezanımız, minare bizim minaremizdir. Cami biziz, biz camiyiz. (Müsned, 22948)
Resûlullah sallallahu aleyhi ve sellem buyurdular ki: “İnsanlar mescitlerle övünmedikçe kıyamet kopmaz.” (Ebu Davud, Salât, 12)
Reklam
Mescit Allah’ın evi, mihrab Resûlullah sallallahu aleyhi ve sellemin mihrabıdır. Mihrabı dolduran Resûlullah sallallahu aleyhi ve selleme vekildir. Ezan okuyan Bilal’e vekildir. Vekilin müvekkilini temsil etmesi önemlidir.
Âmir bin Abdillah, ezanı duydu. O da o esnada can çekişiyordu. Elinden tutup kendisini namaza götürmelerini istedi. Ağır bir halde olduğu kendisine hatırlatılınca: ‘Allah’ın davetini duyduğum halde nasıl icabet etmemi’ diye cevap verdi. Kollarına girip onu namaza götürdüler. Akşam namazına duruldu. Birinci rekâtı bitirince ruhunu teslim etti. (Siyeru Â’lam?’n-Nübela, 5/221)
1.500 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.