Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur

Naziler İktidarı Nasıl Ele Geçirdi?

William Sheridan Allen

Naziler İktidarı Nasıl Ele Geçirdi? Gönderileri

Naziler İktidarı Nasıl Ele Geçirdi? kitaplarını, Naziler İktidarı Nasıl Ele Geçirdi? sözleri ve alıntılarını, Naziler İktidarı Nasıl Ele Geçirdi? yazarlarını, Naziler İktidarı Nasıl Ele Geçirdi? yorumları ve incelemelerini 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
465 syf.
8/10 puan verdi
·
Beğendi
·
1 saatte okudu
1965 yılında yazılmış bir Nazi incelemesinden günümüz hakkında birçok anektod yakalayacağımı düşünmemiştim. Bu zamana kadar II. Dünya Savaşı hakkında belki de onlarca kitap okudum, film ve belgesel izledim. Lakin W. Sheridan Allen'ın bu araştırma kitabına benzer bir kitap okumadım. Alman milletini ve devletini komple incelemek yerine küçük
Naziler İktidarı Nasıl Ele Geçirdi?
Naziler İktidarı Nasıl Ele Geçirdi?William Sheridan Allen · Alfa Yayıncılık · 201629 okunma
Artık okulların tek görevi bilgi vermek değil bunun yanı sıra nasyonal sosyalist devletin istediği doğrultuda yetişmiş bir gençlik yaratmaktır; yani "cemaat"in anlamını kavrayan ve onun bir parçası olmak isteyen kadın ve erkekler yetiştirmektir. Böylelikle devletin bütünlüğü için mücadele etmek, eğitimin temeli haline gelmiştir.
Sayfa 370 - Alfa Yayınları, çev. Zarife BilizKitabı okudu
Reklam
Hükümetin gerçek destekçileri zayıflar, bilgisizler ve bilge olmayan kişilerdir. (William Godwin)
Sayfa 345 - Alfa Yayınları, çev. Zarife BilizKitabı okudu
Bir diktatörlük devletinin yaratılmasına şüpheyle yaklaşan ya da buna karşı olan herkes dışlanıyordu. Etkili bir propaganda için basını kontrol altında tutmak önemli bir önkoşuldu. Naziler, bir terör sistemi yaratarak yerel basının kendilerine muhalefet etme ihtimalini zaten ortadan kaldırmışlardı.
Sayfa 297 - Alfa Yayınları, çev. Zarife BilizKitabı okudu
Yoksulluk, terör, bürokratik hileler, sosyal tecrit; bütün bunlar etkili bir formül oluşturuyordu. Bunlara, belki de en mühim olan bir unsuru daha eklemek gerekir: "Her şeyin boşuna olduğu hissi." Northeim'lı bir sosyal demokrat ne yapabilirdi? İsyan? Silahı olsa bile kime ateş edecekti? Polise mi? Bütün Nazilere mi? Ya ne zaman? Nazileri türlü türlü eylemlerinden hangisi ibreyi diktatörlüğe doğru döndürüyordu? Ve artık güvensizlik de işin içine girdiğine göre kimlerle beraber isyan edecekti? Peki sonra ne olacaktı?
Sayfa 294 - Alfa Yayınları, çev. Zarife BilizKitabı okudu
Mesele sadece eleştirmenin tehlikeli olması değildi; aynı zamanda bir anlamı da kalmamıştı. Yine de istediğimi söyleyebilme özgürlüğünü hiç hissetmedim, kişisel özgürlüğüm olduğu duygusuna hiç kapılmadım.
Sayfa 280 - Alfa Yayınları, çev. Zarife BilizKitabı okudu
Reklam
Bundan böyle Alman kadınlarının görevi alışverişe çıktıklarında sadece Alman malı almak ve çocuklarına "din, ahlak, disiplin ve vatan sevgisi" aşılamaktı.
Sayfa 242 - Alfa Yayınları, çev. Zarife BilizKitabı okudu
Bir Nazi Propagandasından aktarılarak: "Northeim kana ve katliama boğulacaktı! Hitler sizi kurtardı! NSDAP, SA, SS sizin için savaşıyor, hatta burada, Northeim'da bile! Yarın uyanmış bir ulusun günüdür! Alman halkı seçim sandıklarında, büyük Führer'e son dakikada hayatını kurtardığı için teşekkür edecek!"
Sayfa 240 - Alfa Yayınları, çev. Zarife BilizKitabı okudu
Alman halkının kanseri eğer başlangıçta çok aşikar değildiyse, bunun nedeni onu dizginleyecek çok fazla sağlıklı unsurun olmasıydı. Fakat giderek büyüyüp son bir hamleyle iktidarı ele geçirdiğinde bu kanser patladı ve bütün siyasi topluluğu çürüttü. Sonra da, ona muhalefet edenlerin çoğu saklandı.
Sayfa 231 - Alfa Yayınları, çev. Zarife BilizKitabı okudu
1930 yılında NSDAP'ın oyları on beş kat artmıştı. Northeim'ın yetişkin nüfusunun dörtte birinden fazlası umudunu Adolf Hitler'e bağlamıştı. Radikaller, aşırılık yanlıları ve diktatörlük taraftarları artık ortada ve revaçtaydı.
Sayfa 75 - Alfa Yayınları, çev. Zarife BilizKitabı okudu
Reklam
1929'un başında Northeim'daki Nazi Partisinin sadece beş üyesi vardı; bu sayı NSDAP'ın en küçük birimi olan "Yerel Birim"i oluşturmak için bile çok azdı.
Sayfa 49 - Alfa Yayınları, çev. Zarife BilizKitabı okudu
Dünyadaki tüm küçük şehirlerin iki kusuru vardır: "Kısıtlı özel hayat ve aşırı dedikodu".
Sayfa 12 - Alfa Yayınları, çev. Zarife BilizKitabı okudu
İkinci Dünya Savaşı çıktığında büstler Almanya'ya metal sağlamak için eritildi.
“Açım! Açlığımdan başka hiçbir şeyim yok!” Huzuru bozduğu için tutuklanan bir işçinin çığlığı.
Sayfa 201Kitabı okudu
%7 (14/198)
5/10 puan verdi
II. Dünya savaşı. Buhranın yarattığı ekonomik kriz ve I. Dünya savaşı sonrası imzalatılan ağır antlaşmalar. Savaşın en önemli karakteri savaşı başlatan nazi ideolojisi ve bu ideolojinin sahibi Adolf Hitler. Kötülüğün yükselişi.
Naziler İktidarı Nasıl Ele Geçirdi?
Naziler İktidarı Nasıl Ele Geçirdi?William Sheridan Allen · Alfa Yayıncılık · 201629 okunma
16 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.