Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur

Nazım Hikmet Üstüne Yazılar

Memet Fuat

Sözler ve Alıntılar

Tümünü Gör
“Ölüme karşı yaşamı, savaşa karşı barışı, tutsaklığa karşı özgürlüğü, sömürüye karşı paylaşmayı, adaletsizliğe karşı adaleti, yok etmeye karşı yaratmayı, düşmanlığa karşı dostluğu, nefrete karşı sevgiyi, geçmişe karşı geleceği” kısaca ölümseverliğe karşı yaşamseverliği savunan herkes, Nâzım Hikmet’in şiirlerini okursa, ister istemez beğenir.
Sayfa 188Kitabı okudu
Değil Nazım’ı görmeye gitmek, ondan bir haber almak için yakınlarını aramaya bile çekinirdi insanlar. Piraye’yi yolda görüp görmezlikten gelmek doğal bir uygulamaydı. Ya ara sokaklara sapılır, ya dükkanlara girilir ya da dalgın adam tavrı takınılırdı
Sayfa 244Kitabı okudu
Reklam
Cahit Sıtkı Tarancı’nın’ “En yavuz evladı bu memleketin Nâzım ağbey hapislerde çürür” diye biten sevgi dolu şiirini herkes çok beğenmişti ama bu şiir Nâzım Hikmet’in hiç hoşuna gitmemiş, “Yatar Bursa Kalesinde”yi yazmasına neden olmuştu: “Hapis ammâ, zincirini kırmış yatar, en âlâ mertebeye ermiş yatar, yatar Bursa kalesinde.
Sayfa 182Kitabı okudu
Sanatçıları kişiliklerinden soyutlayarak ele almak, bazı yöntemlercr savunuluyorsa da, aslında çok yanlış bir yaklaşımdır
Sayfa 239Kitabı okudu
İnsanoğlu bu... En içten göründüğümüz zamanlarda bile kafamızın arkasında ne kaygılar taşıyoruz...
Sayfa 245Kitabı okudu
Tuğrul Tanyol'un şu tümcesi ise Nâzım Hikmet'in şiirini beğenen, ama "kavga adamı" kişiliğini benimsemeyen 80 sonrası şairlerinin görüşünü oldukça iyi özetliyor: "Onda bir şairi değil bir devrimciyi, bir yoldaşı bulmak isteyenler, onu büyük şair olarak putlaştıranlar, onun gerçekten ne büyük bir şair olduğunu asla anlamadılar."
Sayfa 239Kitabı okudu
Reklam
Filozoflar söylemişler: "Aşk insan türünün sürmesi için kurulmuş bir tuzaktır."
Sayfa 221Kitabı okudu
100 öğeden 11 ile 20 arasındakiler gösteriliyor.