Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

2019 Haziran - Temmuz

Nedamet Dergisi - Sayı 5 (Özel Sayı)

Nedamet Dergisi

Nedamet Dergisi - Sayı 5 (Özel Sayı) Sözleri ve Alıntıları

Nedamet Dergisi - Sayı 5 (Özel Sayı) sözleri ve alıntılarını, Nedamet Dergisi - Sayı 5 (Özel Sayı) kitap alıntılarını, Nedamet Dergisi - Sayı 5 (Özel Sayı) en etkileyici cümleleri ve paragragları 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
" Aile, bireyin şuur ve sinir uçlarını dizayn eden ilk unsurdur. "
Sayfa 5 - Oğuzhan Güneş
Söylediklerim, mekânın gizinde başıboş dolaşmakta ve sen seraba şiirler yazıp, gönlümün derinlerinde çatırdadıkça bir bedevi misali düşüyorum kaldırımlarda gündüzleri kılıcımı kuşanıp, geceleri kaybediyorum yazarken hasret şiirini, hasretin bilinmez simâsında. Yakuphan Ustaoğlu
Reklam
(...) " Herkes dilini Müslümanlaştırabilir ama herkes hareketlerini, yaşantısını Müslümanlaştıramaz. "
Sayfa 23 - Muhammet Musa Helvacı
" Dünyada bizi teskin edecek hiçbir şeyin olmadığını kavramakta geç kalmamış olmamız bizi teselli edebilir. "
Sayfa 13 - Murat Akar
Hiçbir kalemin farklı yazmadığı, hiçbir şairin kursağında acıdan bir dirhem kalmadığı yıllar. Her şey ve herkes bir diğerinin aynısı. İçinde bulunduğumuz durum ne acıdır ki şikayet konusu bile değil. İsimler aynı, kelamlar aynı, kıyafetler aynı, düşünceler aynı…
Ahmet Karakoç
Reklam
" Sıcak yataklarını terk etmiyor düşüncelerimiz. Gündelik telaşlar ve malayani uğraşlar, daima bir şeyleri geciktirmemize sebebiyet veriyor. Düşünce olarak addettiğimiz şeyler, rutine bürünmüş birkaç ezberden ibaret. “Bugün ne yesem, yarın ne giysem, akşam nereye gitsem?” kalıplarından ibaret olan soru işaretleri, düşünme faaliyetinde itibar kazanamaz. Ufku geniş, yüreği engin, fikri keskin bir toplumun hasretiyle yaşlanıyoruz. "
Sayfa 31 - Oğuzhan Güneş
“Kadıncılık” ideolojisinin anavatanı olan Batı’da kadınların hayvanlarla eşdeğer tutulduğu tarihlerde, bizim ceddimiz kadınları “cins-i latif” ismiyle anıyordu. Cins-i latif, yani mevcudiyetinde letafet taşıyan…
" Unutma; bu malayanilik senin öz benliğinle son bulacak. "
Sayfa 15 - Ahmet Karakoç
" Nefes, dış dünyanın neşesidir. "
Sayfa 9 - Sinan Saykanak
Reklam
Mutlak doğru, mutlak iyi ve mutlak güzel olduğuna -tecrübe etmeyi şart kılmaksızın iman ettiğimiz Rasulullah Efendimiz aleyhissalatu vesselam’ın buyurduğu, “Bütün zevkleri kökünden yok eden ölümü çokça hatırlayınız.” hadisini tecrübe ediyorum.
Okumak üzerine :)
(...) " Yıllardır ve yollardır aynı sitem ile ahüzar ediyoruz; “Okumuyoruz.” Bendeniz, bu siteme asla katılmadım, katılmıyorum. Zira bizim insanımız gayet okumayı seven bir toplumdur. Her ne kadar gazete alıp okumasa da yanındaki şahısın okuduğu gazeteyi göz ucuyla süzer ve ilgisini çeken manşetleri bir çırpıda okur. Buna bir diğer örnek ise; minibüs ve otobüs yolculuğu sırasında, yan koltuktaki yolcunun telefonuna gelen mesajları büyük bir iştah ile okuyan yurdum insanıdır. Yani okuyoruz! "
Sayfa 20 - Hurşit Şefeguj
Rota.
" Okuyacağız. Yeryüzündeki tüm kitapların, tek bir kitabı anlamak için yazıldığını düşünerek okuyacağız. Bu düşünceyi ise nitelikli kitaplar okuyarak kazanacağız. "
Sayfa 21 - Hurşit Şefeguj
" Unutmak bir nimettir. İşte bu raddede bir ayrım yapmak ve bu ayrımın altını çizmek icap eder. O ayrım ise; “birey ve toplum” ayrımıdır. Şu halde demeliyiz ki; unutmak ancak ve ancak birey için nimettir. Topyekun unutmak ise toplumun ve dahi milletin en büyük afetidir. "
Sayfa 5 - Oğuzhan Güneş
Şehadete ve şehitlere olan saygımız, ayyıldızlı sancağa mı mahsus? İşte o ulus! Her hanesinde en az bir şehidin olduğu ulus! Yine de sıcak ya- taklarını terk etmiyor düşüncelerimiz.
Sayfa 31
67 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.