Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

ve Bu Bizi Neden İlgilendirir?

Neden E=mc2

Brian Cox

Neden E=mc2 Hakkında

Neden E=mc2 konusu, istatistikler, fiyatları ve daha fazlası burada.

Hakkında

Modern fiziğin temellerini atan Einstein, bir uzay ve zaman modeli kurarak bize yıldızların nasıl parladığını anlamanın yolunu açtı. Cox ve Forshaw'un amacı, Einstein'ın uzay ve zaman kuramını mümkün olan en basit biçimde anlatmak. Ama bununla yetinmeyip kuramın engin güzelliğini sergilemek ve böylece modern fizikçilerin doğa hakkında neler düşündüklerinin ve yaşamlarımızı değiştiren kuramları nasıl inşa ettiklerinin anlaşılmasını sağlamak. Kitabın ilerleyen sayfalarında, nesnelerin yüksek hızlarda hareket ettiğinde uzay ve zamana ilişkin sağduyuya dayalı fikirlerimizin nasıl çöktüğüne şahit olacaksınız. Yıldızlar neden parlar? Nükleer enerji neden kömür ya da petrolden çok daha verimlidir? Kütle nedir? Bu sorular bizi modern parçacık fiziği dünyasına, CERN'deki Büyük Hadron Çarpıştırıcısı'na ve kütlenin tam da kökeninin açıklanmasına yol açabilecek olan Higgs parçacığının arayışına götürecek. (Tanıtım Bülteninden)
Yazar:
Brian Cox
Brian Cox
Çevirmen:
Zülal Kılıç
Zülal Kılıç
Tahmini Okuma Süresi: 6 sa. 14 dk.Sayfa Sayısı: 220Basım Tarihi: Ocak 2016Yayınevi: Boğaziçi Üniversitesi YayıneviOrijinal Adı: Why Does E=mc2
ISBN: 9786054787616Ülke: TürkiyeDil: TürkçeFormat: Karton kapak
Reklam

Kitap İstatistikleri

Kitabın okur profili

Kadın% 28.6
Erkek% 71.4
0-12 Yaş
13-17 Yaş
18-24 Yaş
25-34 Yaş
35-44 Yaş
45-54 Yaş
55-64 Yaş
65+ Yaş

Yazar Hakkında

Brian Cox
Brian CoxYazar · 4 kitap
Brian Edward Manchester Üniversitesinde profesörlük yapan ve Royal Society araştırma üyesi olan Britanyalı parçacık fizikçi sidir. İsviçre'nin Cenevre kenti yakınlarındaki CERN'de bulunan Büyük Hadron Çarpıştırıcısı (LHC) ve ATLAS deneyi üzerinde çalışan Cox, Manchester Üniversitesi'ndeki parçacık fiziği kulübünün de bir üyesidir.ATLAS ve CMS deneylerini iyileştirmek adına uluslararası işbirliği içerisinde Ar-Ge çalıştırmaları yürütmektedir. Adını halka BBC için sunduğu bilim programları ile duyurmuştur. 1990'lı yıllarda bir pop grubu olan D:Ream'in klavyecisi olarak da adını bir nebze duyurmayı başarabilmiştir.