And Other Secrets to Success, One Relationship at a Time

İngilizce

Süper bir kitap değil !
2025 15. kitabı
Okunma: 24 Nisan 2025 23:50
Bu kitabı okuyacağınıza ' How to Win Friends and Influence People' kitabını okumanız daha faydalı olur. Bu kitap çok akıcı olmadığı gibi yazar çoğunlukla kendi ile ilgili örnekler vererek biraz 'pampering himself' yapmış. İngilizce fazlaca ikincil kelime ve deyim kullandığından yer yer kendi anlam bütünlüğünü sakatlamış.
Never Eat AloneKeith Ferrazzi · Crown Business · 2005296 okunma
Başarının Görünmeyen Altyapısı
·336 syf.·
2025 5. kitabı
Asla Yalnız Yeme, başarı kavramını yeniden tanımlama gayretiyle yazıldığını, sizi henüz ilk bölümde yer alan “Yoksulluk, sizi başarıya ulaştıracak insanlardan da uzaklaştıran bir durumdur.” sözüyle çarpıcı bir şekilde farklı perspektiften bakmaya iterek belli ediyor. Dört ana başlıkta ele aldığı maddeleri, işin teorisinden pratiğine götürerek örneklere dayandırmakta. Devam eden bölümlerde ise bu yaklaşımı derinleştirerek, başarıyı sadece bireysel çaba ve yetkinliklerle değil, kurulan ilişkilerin niteliği ve sürdürülebilirliği üzerinden açıklıyor. İnsanlarla temas kurmanın, bu temasları samimi ve karşılıklı fayda üreten bağlara dönüştürmenin ve zaman içinde bu ağı bilinçli şekilde genişletmenin nasıl bir kaldıraç etkisi yarattığını somut örneklerle ortaya koyuyor. Ferrazzi, tüm kitap genelinde bireysel çabanın tek başına yeterli olmadığı bir dünyayı tarif edip artık bilgiye erişimin kolaylaştığı, rekabetin arttığı ve fırsatların görünür olmaktan çıktığı bir düzende, fark yaratan unsurun ne bildiğin değil, kimlerle temas halinde olduğun olduğu fikrini merkeze alıyor. Okudukça “Bildiğin torpil/referans arama mevzusu işte” dediğim kısımlar oldu ancak network kurmanın potansiyel faydaları ve etkilerinin aşağıdaki gruptaki kişiler için faydalı olacağını düşünüyorum: 1-Kariyerinin başında olan veya çevre oluşturmak isteyen profesyoneller 2-İlişki kurmayı hâlâ “tanışmak” seviyesinde gören kişiler Yazarın kendi kariyer yolculuğu da kitabındaki yaklaşımı destekler nitelikte. Sıfırdan başlayıp güçlü bir ilişki ağı kurarak yükselmesi, kitabın teorik bir anlatıdan ziyade deneyime dayandığını gösteriyor. Bu yönüyle kitap, sadece “insanlarla tanışın” gibi yüzeysel öneriler sunmuyor, aksine ilişkilerin nasıl kurulacağı, nasıl sürdürüleceği ve nasıl
2023 566. kitabı
Okunma: 31 Temmuz 2023 23:57
Asla Yalnız Yeme Kitap adı gibi aslında adında birçok şeyi açıklamış ancak içinde bana göre yetersiz gelen kısımlar oldu ve uyuşmayan şeyler evet sosyalliği anlatan bir kitap ama bazı yerleri bana saçma geldi. Uyuşmadı kafamda diyebilirim aslında kişisel gelişim kitabı olarak da yorumlasam da daha iyi yol gösterici kitapların olduğunu düşünüyorum..
Psikoloji
Asla Yalnız YemeKeith Ferrazzi · Mediacat · 2014296 okunma
Network üzerine okunması gerekenler arasında bir kitap
2020 1. kitabı
Başlığı herşeyi özetleyen kitap, ancak içine de dalmanız gerekiyor. Anektodlardan bazıları şöyle; Sunulan cömertliği kabul etmeniz yetmez. Dışarı çıkıp onu istemeniz gerekir. Bitmez tükenmez bir çaba içindeysem işimi yapamıyorum demektir. Ya da belki de yanlış işteyimdir. Çevre edinmek, dostluklar, ahbaplıklar yeni arkadaş ve meslektaşlarla tanışmak demektir. Çevre edinmeyi zaman kaybı olaak değil, eğlence olarak görmek lazımdır. Çevrenizi oluşturup amaçlarınızı yazdınız mı, yapılacak işler için yığınla zaman bulabilirsiniz. Çevreniz ne kadar büyürse, cazibesi artar. Çevre üzerine yeni insalar eklediğiniz bir ağ değildir. Çevre internet gibidir. Linkler topluluğun güçlenmesi ve genişlemesi için etkileşimli olarak çalışır. EN ÖNEMLİSİ; Bütün başarılı insanlar, planlamacıdır. Kağıt üzerinde düşünürler. Plan yapmamak, onların ifadesiyle başarısızlığı planlamak demektir. Plan ise bir dizi eylem ve isimden meydana gelen bütündür. Zamanınızın yüzde 80 ini güçlü yanlarınızı daha da fazla güçlendirmeye adamalısınız. Çocuklarınızın neye ilgi duyduğunu öğrenin. Yaratıcılığınızı harekete geçirin. Moda olmayan şeyler hakkında bilgi sahibi olmaya çalışın. Garip ve egzotik yerlere seyahat edin. İnsanlar evine geldiğinde buzdolabını karıştıracak samimiyette arkadaşlıklar istiyorlar artık. Bir şeylerin dengesini ayarlayacağım diye kendinizi paralamayın. Başka insanlarla ilişki kurmak, sizi yeni ve heyecan verici işlere götürecek fırsatları iki-üç katına çıkarır. Büyük birinin büyük sözüyle bitireyim; Düşünebildiğiniz sürece büyük düşünün! -Donald Trump
Eğitim
2015 1. kitabı
Okunma: 21 Şubat 2015 14:00
Hayat bir dengedir. İnsanların birbirlerine sıkı bağlarla bağlı oldukları hayatlarda bakış açılarının zenginliği yaşanır. Bir bakış açısı, diğerine götürür. Biz insanlar, sosyal canlılarız. Başkalarının yaptıkları sayesinde dünyaya geldik. Başkalarına muhtacız ve bizi bu dünyada ayakta tutanda budur. İstesek de istemesek de başkalarının yaptıklarından bir yarar görmediğimiz bir an neredeyse hiç yok gibidir. Bu nedenle, mutluluğumuzun esas kaynağının başkalarıyla ilişkimiz olmasında şaşırtıcı bir yan yoktur. Paylaşmanın değerini bilenler bu kitap sizin için…
2020 14. kitabı
Okunma: 30 Mart 2020 01:33
Daha önce Robert Cialdini, Dale Carnegie gibi yazarların kitaplarını okumuş kişiler için kitap yeni bir bakış açısı vaadetmemekle birlikte alanının önde gelen iş adamlarından biririn kaleminden tecrübelerini okumak faydalıydı. Eğer satış, liderlik, ağızdan ağıza pazarlama gibi alanlarda kendinizi geliştirmek istiyorsanız veya yalnızca insan ilişkilerinde kendimi geliştirmek istiyorum diyorsanız, okumanızın faydalı olacağını düşünüyorum.
2024 50. kitabı
Okunma: 12 Ağustos 2024 00:00
Konuşmaya değer biri olun daha da iyisi hakkında konuşulmaya değer biri olun. Kişisel gelişim tarzındaki bu kitapta insan ve toplum ilişkileri, şirket yönetimi, başarı basamakları ve kişilik oluşumu hakkında bilgiler, yaşanmışlıklar ve tecrübeler okuyoruz. Kitap ağırlık olarak iş hayatı hakkında bilgi verdiği için kitabın okunması gereken zamanın iş hayatına giriş veya iş hayatı içindeki dönem olduğunu düşünüyorum. Network üzerine okunması gereken bir kitaplar arasında
Asla Yalnız Yeme
2021 10. kitabı
Okunma: 09 Mart 2021 17:40
Kişisel gelişim tarzındaki bu kitapta insan ve toplum ilişkileri, şirket yönetimi, başarı basamakları ve kişilik oluşumu hakkında bilgiler, yaşanmışlıklar ve tecrübeler okuyoruz. Kitap ağırlık olarak iş hayatı hakkında bilgi verdiği için kitabın okunması gereken zamanın iş hayatına giriş veya iş hayatı içindeki dönem olduğunu düşünüyorum. Ben biraz merakıma yenik düşüp aceleci davranmış olabilirim.Konu kitaplar olunca böyle olmakta üstüme yok. Sonuç olarak döneminde okunursa çok faydalı ve etkili bir eser olacağını düşünüyorum.Döneminde okumanızı öneriyorum.Sevgiyle ve kitapla kalın.
Kişisel Gelişim
2022 6. kitabı
Okunma: 23 Ocak 2022 23:45
İnsanın sosyal bir varlık olduğunu hatırlatan bir kitap.. Lakin bana pek hitap etmedi çünkü genelde şirket kurulum falan filan bahseden bir kitap. Yazarın insanı nerdeyse sadece sosyal çevreden oluşan bir varlık olarak görmesi hatta bunu dikte ettirmesi benim hoşuma gitmedi. Okumasanızda olur bence.
2022 40. kitabı
Okunma: 21 Mart 2022 21:58
“Anladım ki, hayattaki amaçlarınızı gerçekleştirmek için ne kadar zeki olduğunuzun, doğuştan gelen yeteneklerinizin hatta, en ilginci, nereden geldiğinizin ve hayata nasıl başladığınızın çok da fazla bir önemi yoktu.”

Keith FerrazziYazar · 2 kitap
Amerikalı yazar. Los Angeles stratejik danışmanlık ve araştırma enstitüsünün ( Ferrazzi Greenlight ) CEO'su.