Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Einstein İle Freud'un Yazışmaları

Niçin Savaş?

Albert Einstein

Niçin Savaş? Sözleri ve Alıntıları

Niçin Savaş? sözleri ve alıntılarını, Niçin Savaş? kitap alıntılarını, Niçin Savaş? en etkileyici cümleleri ve paragragları 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Dünyada silahlanmaya ayrılan para ile açlık ve sefaleti ortadan kaldırmak olasıyken, ne yazık ki bu yönde bir gelişme olmuyor.
Sayfa 63
Reklam
Akıllılar, dövüşmeden önce kazanırlar, cahiller kazanmak için dövüşürler. ( ZEHUGE LIANG)
Sayfa 63
Her içgüdü kendi zıttının bir kısmıyla birleşme temayülü göstermektedir. ~Freud~
Savaşa bu şekilde tepki gösteriyoruz çünkü herkesin yaşama hakkı vardır, çünkü savaş umutla dolu insan yaşamlarına son verir, çünkü birey olarak insanları onur kırıcı durumlara sokar, çünkü kendi iradeleri dışında başka insanları katletmeye zorlar, çünkü insan emeğinin ürettiği değerli maddi nesneleri tahrip eder.
FREUD, BAZI İNSANLARIN BAŞKALARININ BAŞINA KÖTÜ BİR ŞEY GELDİĞİNDE ZEVK ALMASINI ŞÖYLE AÇIKLIYOR. Biraz spekülasyon sonucunda bu iç güdünün yaşayan her canlıda işbaşında olduğu ve ona zarar vermek için , yaşamı başlangıçtaki durumuna indirgemek için çabaladığını düşünmeye başladık. Bu yüzden bu içgüdü ölüm içgüdüsü diye anılmayı kesinlikle hak eder. Ölüm içgüdüsü özel organlar yardımıyla dışarıya , nesnelere yöneldiği zaman yıkma içgüdüsüne dönüşür . Organizma kendi yaşamını , deyimi yerindeyse yabancı bir yaşamı yıkarak korur.
Reklam
Doğal olarak, fikirler, ancak toplumun bireyleri arasında kayda değer bir yakınlık söylemi yaratırlarsa önem kazanabilirler ve bu fikirlerin ne kadar büyük bir hâkimiyet kuracağı sorusu ortaya çıkar.
Zihinsel bilimlerde sıradan insanın net bir kanıya varmasını önleyen bazı psikolojik engeller bulunmaktadır, fakat sıradan insan bu engellerin birbirleriyle ilişkilerini ve aşırılıklarını kavramada yetersiz kalır; sizin bu engelleri ortadan kaldırmak için politikanın faaliyet alanının az çok ötesinde yatan ve bu engelleri saf dışı bırakacak eğitici yöntemler önereceğinize eminim.
İnsan çok seyrek olarak salt iyi ya da salt kötüdür, çoğun bir ilintide "iyi",başka ilintide "kötü" ya da bazı dış koşullar altında "iyi", diğer koşullar altında kesin "kötü"dür.
Savaşa bu şekilde tepki gösteriyoruz çünkü herkesin yaşama hakkı vardır, çünkü savaş umutla dolu insan yaşamlarına son verir, çünkü birey olarak insanları onur kırıcı durumlara sokar, çünkü kendi iradeleri dışında başka insanları katletmeye zorlar, çünkü insan emeğinin ürettiği değerli maddi nesneleri tahrip eder. Başka nedenler de sayılabilir; günümüzdeki biçimiyle savaşın, eskisi gibi kahramanlık idealine ulaşmaya fırsat tanımadığı, imha edici aletlerin yetkinliği sayesinde, gelecekteki bir savaşın birbirine düşman iki taraftan birinin ya da belki ikisinin tamamen ortadan kalkmasına yol açacağı gibi.
287 öğeden 191 ile 200 arasındakiler gösteriliyor.