Fikir Mimarları Dizisi - 7

Ocak 2014
Say Yayınları

2016 41. kitabı
Okunma: 19 Temmuz 2016 00:00
Böyle Buyurdu Zerdüşt Dionysos Dithyrambosları Putların Alacakaranlığı Ecco Homo Deccal Eğitimci Olarak Schopenhauer Tan Kızıllığı İnsanca, Pek İnsanca adlı eserlerinin özetlerinin içinde bulunduğu bu kitabı Nietzsche okumaya başlamak isteyenlere tavsiye ederim.
Felsefe
2020 43. kitabı
Okunma: 01 Temmuz 2020 20:42
"insan aşılması gereken bir şeydir." diyen tarihin en büyük filozoflarından biri olarak görülen nietzsche'yi farklı yönleriyle ele alan ve anlamamıza olanak sağlayan bu eser içinde barındırdığı nietzsche eserlerinden seçmelerle felsefe dünyasında müthiş bir gezintiye çıkarıyor.
Felsefe
2020 95. kitabı
Okunma: 07 Aralık 2020 14:37
Nietzsche yaşam filozofudur. Nietzsche yeni bir düşünce imgesi önerir: Yaşlı ve içi boş putların bağırsaklarını çınlatan ve hafifliği, jesti, müziği benimseyen bir çekiç felsefesi. Böylece metafiziksel yanılsamalardan kurtulan Nietzsche, bir varoluş estetiği önerir; bu estetik çoğu zaman haksız bir şekilde, yetenekli ancak derin bir tutarlılığı olmayan şiirsel bir oyun olarak yorumlanır. Nietzsche, Stendhal'ın şu tanımlamasına imzasını atar: " İyi filozof olmak için kuru, açık, yanılgısız olmak gerekir. Servet yapan bir bankacıda, felsefede keşifler yapmak için, yeni olanı açıkça görebilmek için gereken karakterden bir parça vardır. "