Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Nikâh Sarhoşluğu

Ferhat Uludere

Nikâh Sarhoşluğu Sözleri ve Alıntıları

Nikâh Sarhoşluğu sözleri ve alıntılarını, Nikâh Sarhoşluğu kitap alıntılarını, Nikâh Sarhoşluğu en etkileyici cümleleri ve paragragları 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
“Yaşarken kimse benzemez babasına, bir erkek babası ölünce benziyor ona.”
Sayfa 133 - Edisyon KitapKitabı okudu
“Türün değil, sohbetin devamı için sevişiyorduk biz. Sohbetin devamı için maç izliyor, kitap okuyor, sinemaya gidiyor ve sohbetin devamı için yaşıyorduk.”
Sayfa 18 - Edisyon KitapKitabı okudu
Reklam
“Zenginlik hiçbir zaman paylaşılmadı bu dünyada, hep bir kişiye, bir aileye, bir zümreye, bir ülkeye, hep bir başka şeye aitti. Sadece yoksullar bir araya gelip yoksulluklarını paylaştı.”
Sayfa 51 - Edisyon KitapKitabı okudu
Nişan Bohçası
“Şahit yazarlar” korkusuyla yaşayan bir toplumun en sevdiği organizasyonun “düğün” olması ne büyük bir çelişki. Gerektiği yerde “şahit” olmak istemeyenler konu iki kişinin sevişmesi olunca şahitlik yapmak için sıraya giriyorlar. Hatta sıraya girmekle kalmıyor, küçük altınlarını limonata ve tatsız tuzsuz bir pasta ile takas ediyorlar.
Sayfa 31 - Edisyon KitapKitabı okudu
"Buhran geçiren Dostoyevski karakterlerine dönmüştüm. Vicdanım en az Raskolnikov kadar kanıyordu. O bile yaptığının doğru olduğuna kendini ikna etmişti, ama ben edemiyordum. ... Raskolnikov bile günlerce yatağa düşmesine rağmen sokağa çıkıp insan içine karışabilmişti, ama ben yapamıyordum. Yataktan çıkıp duş alacak, giyinecek ve işe gidecek enerjim yoktu. Yatarak biriktirdiğim tüm enerjiyi bira siparişi verip onları tüketerek harcıyordum. Yemek yemiyor, açıkçası yiyemiyordum. Midem katı hiçbir şeyi kabul edecek durumda değildi. Pişmanlık, vicdan azabı ve utanç kaldıramayacağım kadar büyük bir yük bindirmişti üzerime. Kıpırdayacak halim yoktu. Herkesin hayatını baştan sona zehir ediyordum. İsmer Özel'in dediği gibi, "Her sevinç nöbetinde kusmak sunuldu bana..."
“Hayat belli bir düzende akar.İnsan doğar,büyür,evlenir…Bazıları bu döngüden tüneller kazıp bilinmeze açılmaya cesaret eder, bazısı düğün davetiyesi gönderir.”
Edisyon KitapKitabı okudu
Reklam
Yaşarken kimse benzemez babasına , bir erkek babası ölünce benziyor ona.
Sayfa 133Kitabı okudu
Yaşarken kimse benzemez babasına, bir erkek babası ölünce benziyor ona.
Sayfa 133Kitabı okudu
...evlilik bir çeşit yoksul dayanışmasından başka bir şey değil. Yaşamı paylaşmak, geliri ikiye katlamak, masrafları iki kişi yüklenmek ve yazılı olmayan bu ekonomik paylaşım akdini devletin teminatı altına almak... İnsan sevgiliyken ne yaparsa yapsın, sorumlulukları eşit paylaşamıyor. Birliktelik devlet güvencesinde olmadığı için keyfi bir hal alıyor ve ortaklığın bozulması beklenmedik zamanlarda olabildiği için herkes hazırlıksız yakalanabiliyor. Evlilik, payları ister istemez eşitliyor, cinsel paylaşımı da bu ortaklığın şemsiyesi altına alıyor ve arzuya bağlı olan cinselliği rutine bindirip sosyal hayattaki olası cinsel taşkınlıkların da bir nevi önüne geçiyor.
"Şahit yazarlar” korkusuyla yaşayan bir toplumun en sevdiği organizasyonun “düğün" olması ne büyük bir çelişki. Gerektiği yerde "şahit” olmak istemeyenler konu iki kişinin sevişmesi olunca şahitlik yapmak için sıraya giriyorlar. Hatta sıraya girmekle kalmıyor, küçük altınlarını limonata ve tatsız tuzsuz bir pasta ile takas ediyorlar...
17 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.