Gelecek 50 Yılın Kehanetleri

Orijinal Adı:
Nostradamus - The Next 50 Years

2020 83. kitabı
Okunma: 19 Kasım 2020 12:59
YouTube’da tesadüf eseri Nostradamus’un belgeselini gördüm izledim ve bu tarz farklı kişileri, durumları, olayları araştırmayı sevdiğim için belgeselinden hemen sonra Nostradamus hakkında yazılan kitaplara göz attım bu kitabı elime en çabuk ulaşan kitaptı o yüzden başladım. Açıkçası ben araştırma kitaplarını severim ve o yüzden keyifle okurum bunu da keyif alarak okudum ama çok bir bilgi katmadı bana açıkçası zaten belgesellerde ve internette söylenenler gibi kehanetler yazıyor daha çok içinde ama ben biraz daha ayrıntılı farklı bir kitap okumak isterdim Nostradamus hakkında. Belki de yoktur böyle bir kitap şu an bilemem ama ben bilgi açısından pek beğenemedim.
2020 31. kitabı
Okunma: 29 Nisan 2020 13:54
Uzun süredir 6 vermem kitap notu olarak ama bu kitap birazcık sıkıcı geldi. Hiç mi iyi bir şey olmayacak arkadaş. İtalyanlara saldırılacak, Fransızlar işgal edilecek, Veba çıkacak, Araplara saldırılacak, Osmanlı Saldıracak, Türkler saldıracak, Asyalılar saldıracak... Nostradamus kesinlikle hafife alınacak birisi değil onda hemfikirim ama kitabı basan gerçekten çok sıkıcı basmış. Nostradamus bir şair ve kehanetlerini dörtlükler olarak yazmış. Bu dörtlüklere göre de bilimsel olarak kehanet açıklamaları yazılmış. Ama birçok kural var kehanetleri anlamak için. Sürpriz Tatmini Yasası,Boşa Çıkan Beklenti Yasası, Varolmayan Olasılık Yasası falan filan 8 yasa var. Başta söylediğim saldırılarla ilgili de haritalar var. Her bölüme göre. Ne bileyim ben gerçekten pek beğenmedim ve sıkılarak okudum. Kitabın başlığı İslam'ın Avrupa'yı işgali diyor ama pek değişken var. Bir sürü seçenek var. Pek tercih etmenizi önermem.
NostradamusPeter Lemesurier · Omega Yayınları · 200648 okunma
Ünlü Kâhin Masal mı Anlatıyor, Yoksa Hakikati mi?
Nostradamus adını duymayan yoktur herhalde. Kehanetlerinin ileriki yıllarda, yüzyıllarda gerçekleştiğine inanılan bir kâhindir o. Özellikle XX. yüzyıldaki bazı önemli olayları tahmin ettiği görüşü yaygın bir kabul görmüştür. I. Dünya Savaşı, II. Dünya Savaşı, Japonya’ya nükleer bomba atılması vb. birçok olay Nostradamus’un kehanetleriyle ilişkilendirilmiştir. Bir sonraki yüzyılda cereyan eden İkiz Kuleler olayı da yine onun kehanetlerinin sağlamlığına kanıt olarak yorumlanmıştır. Oysaki Peter Lemesurier Nostradamus: Gelecek 50 Yılın Kehanetleri (Omega Yayınları, 5. baskı) kitabında Nostradamus’un Centuries kitabında ele aldığı 940 küsur dörtlüğün ancak bir iki düzinesinin gerçekleştiği yönünde bir görüş birliği olduğunu ifade etmektedir. Nostradamus konusundaki otoritelerden biri olan Lemesurier dörtlükler konusunda her yorumcunun aynı yorumu yapmadığını, sanılanın tersine ancak 50 dörtlüğün yorumcular tarafından aynı şekilde ele alındığını belirtmektedir. Bu da demek oluyor ki Nostradamus’un trans hâlindeyken yazdığı her kehanetin doğru olup olmadığı konusunda bir fikir birliği mevcut değildir. Hele ki bugüne kadar 940 küsur dörtlükten bir iki düzinenin gerçekleşmesi kehanetlerine gerçekten şüpheyle yaklaşılmasını gerektirecek bir durumdur. Ama yine de bu durum Nostradamus’un kafayı sıyırmış bir adam olduğu anlamına gelmez. Çünkü hiç anlaşılmayan dörtlükleri olsa da gezegenimizdeki bazı büyük olayları tahmin etmesi şaşkınlık vericidir. Söz gelimi “Kastilya’nın konseyinden Franko çıkacak / Onu memnun etmek isteğiyle meclis parçalanacak / Riviera’dakiler kavgaya karışacaklar / Ve o gün büyük körfeze girişi kapatacaklar” kehaneti Lemesurier’e göre tam isabetlidir. Çünkü Franko 1936’da darbeyle iktidarı ele geçirmiş, Kastilya’da Franko devlet başkanı olarak ilan
Tarih
2025 280. kitabı
ergenken almış okumuştum. komplo teorisi meraklılarının beğeneceği türden bir kitap açıkçası fakat fazla kaptırmayın eğlencelik ve komplo teorisi ve 16. yy da yaşayan birinin geleceğe dair öngörüleri, siyaset ve toplum projeksiyonları olarak bakın okuyun yorumlayın lakin abartmayın eğlencelik boş vakitlerde okumalık bir kitap sonuçta.
·416 syf.·
2022 8. kitabı
Öncelikle Say yayınlarından kitabı Fransızca'dan çeviren Mehmet Harmancı'ya teşekkür ediyorum. Çünkü Fransızca eserleri başarıyla çevirenlere rastlamak oldukça zordur. Kitaba gelecek olursak, kitabı okurken sıkılma duygusunu yaşadığımı itiraf etmeliyim. Bu kitap üzerinden okuyucuyu kitaptan uzaklaştıran bir etmen üzerinde bir inceleme yapacağım. Kitap anlaşılır bir Türkçeyle ilerliyor. Yakalaşık ilk 50 ve son 50 sayfaları sıkılma duygusu yaratmıyor. Nostradamus; kehanetleri kapalı, genel ve şiirsel üslupla ele aldığı için yazar, dörtlükleri fazla uçuk olmamak kaydıyla tarihsel olarak kendi açısıyla yorumluyor. Yani kitap, bir Nostradamus'un dörtlüğü sonra bir yazarın yorumu şeklinde ilerliyor. Yaklaşık 50-60 sayfayı geçtikten sonra kitapta Nostradamus'un Avrupa'nın gelecekte müslüman işgaline uğrayacağı ve işgal senaryosu kehanetleri detaylı bir şekilde işleniyor. İstilaların detaylı anlatıldığı kitabın bu büyük bölümü, okuyucu kitaptan uzaklaştıran ana kısımdır. Bunun sebebi; kitabın bu bölümlerini okudukça konu ilerleyişinin sizi dar bir sarmalın içerisine sürüklemesidir. Neredeyse en az yüz sayfa boyunca benzer olaylar tekrar ediyor. (- istilacılar şu yönden istila etmeye başladı, sonra şuralar istila edildi, sonra şuradan istila başladı gibi...-) Kitapta Nostradamus'un kehanetleri her dörtlükten sonra kısım kısım yorumlandığı için kitabın büyük kısmının akıcı olmadığını da belirtmek isterim. İlginç bir kıyaslamayı da yapacak olursam. Bende okumaktan uzaklaşma duygusu yaratan Avesta kitabında da buna benzer konu işleyişinin olduğunu fark ettim. Bu tarz kitapları yeni başlayan okuyucular için önermiyorum. Kitap almadan önce kesinlikle bir araştırma yapın. Zamanla tekrar motivasyonu yakalayan ve sabır eşiğini yükselten okuyucuların bu tarz kitapların üstesinden