Nutshell

524 kişi
Günaydındındındındın
·152 syf.·
2026 71. kitabı
Bayıldııımmmmm :) Fındık Kabuğu çok ilginç bir konunun üzerine kurulmuştu.(Hemide çoook ilginç) Anne karnındaki bir bebeğin cinayet planına tanık olması başta “yoohhh artık” dedirtiyor ama kitap ilerledikçe insan içine çekiliyor. En sevdiğim tarafı kara mizahı ve o huzursuz atmosferiydi. (Bayılırım huzursuzluğa) :)))) Bazen bebeğin fazla entelektüel konuştuğunu düşündüm ama yine de farklı anlatımı sayesinde akılda kalan bir kitap olmuş. Resmen dünyaya daha doğmadan insanlıktan sıkılmış,dünyadan nefret eden bebeğin hikayesi. :)))) Farklılık arıyorsanız alın size çıtır çerezlik bir öneri. E gittim ben :)
Alıntı
Fındık KabuğuIan McEwan · Yapı Kredi Yayınları · 20171,492 okunma
Bencilliğin bedelini çocuklar ödüyor..
·152 syf.·
2026 61. kitabı
Kitabı bir anne olarak okumaya başladığımda, annenin karnındaki bebeğiyle neler yaşadığını az çok tahmin edebiliyordum. Çünkü annelik duygusu, çocuk dünyaya gelmeden çok önce başlar. Anne ile bebeği arasında hamilelik süresince güçlü bir bağ oluşur; annenin duyguları bebeği, bebeğin tepkileri de anneyi etkiler. Aynı bedende, adeta bir bütün hâlinde yaşarlar. Elbette her annenin annelik anlayışı farklıdır. Benim için annelik, daha hamilelik sürecinden itibaren çocuğun ihtiyaçlarını gözetmeyi, yaşamını ona göre düzenlemeyi ve sorumluluk almayı gerektirir. Kitapta ise bunun tam tersini yapan bir anneyle karşılaşıyoruz. Karnındaki bebeğin varlığına rağmen hayatını oldukça sorumsuz ve bencilce sürdürmeye devam ediyor. Bilimsel araştırmalar da gösteriyor ki anne karnındaki bebekler, annenin ruh hâlinden ve yaşadığı olumsuzluklardan etkilenebiliyor. Bu nedenle annenin hem fiziksel hem de psikolojik sağlığı çok önemli diye düşünüyorum. Kitaptaki annenin davranışları beni zaman zaman oldukça öfkelendirdi. Dokuz ay boyunca karnındaki bebeğin ihtiyaçlarını ve varlığını yeterince önemsememesi, okur olarak beni rahatsız etti. Bu nedenle kitabı okurken sık sık bebeğe karşı büyük bir üzüntü hissettim. Bu kitap bana bir kez daha ebeveynliğin ne kadar büyük bir sorumluluk olduğunu düşündürdü. Çocuk sahibi olmak yalnızca biyolojik bir süreç değil, aynı zamanda duygusal ve psikolojik olarak da hazır olmayı gerektiren önemli bir karardır. Daima kitaplarla ve sevgiyle kalın :)
Fındık KabuğuIan McEwan · Yapı Kredi Yayınları · 20171,492 okunma
Ters Köşe Final Sevenler Buraya!
Bazı hikâyeler tam tahmin ettiğin gibi ilerler. Bazılarıysa son sayfada tüm bildiklerini sorgulatır. 🤯 Ters köşeleri seviyorsan, seni sonuna kadar merakta bırakacak 3 kitap önerisini keşfetmeye hazır ol!
2024 133. kitabı
Kimse anne babasını seçemez. Nasıl bir dünyaya adım atacağını bilemez. Her şey sırasıyla olur ve yaşadıkça öğrenilir. Peki ya öyle olmasaydı? Annesi Trudy’nin karnında büyüyen bebek belki annesini ve babasını seçememişti ama içine düşeceği dünyayı biliyordu. Hem de tüm karmaşasıyla… Bebek, daha doğmadan birçok şeyi öğrenmişti. Şimdiden çok sevdiği annesinin fiziksel özelliklerini, babası John’un şair oluşunu, annesinin arkadaşı olan Claude’u. Ne yazık ki bazı şeyler vardı ki öğrenmemeyi dilerdi. Trudy ve Claude’un planları gibi.. Bebek gözleri daha gün ışığını göremeden biten aşkı, filizlenen aşkı ve ihaneti işitmişti. Bazı şeylerin izahı olamaz ya da gösterilen sebepler herkes tarafından karşılık bulmaz. Ancak ortaya bazı gerçekler konulabilir. Hayattan, çevresindeki insanlardan umduğunu bulamamış mutsuz bir kadın. Etrafında ne olup bittiğini anlayamayan ya da ne olup bittiğini görmek istemeyen bir adam. Ve fırsatlardan yararlanmak isteyen, nefreti ağır basan başka bir adam. En azından anne karnındaki bebeğin ilk izlenimleri böyleydi. Ama kim bilir? Sınırlı yaşam alanında sadece işittiğini bilen bir bebek bilgilerini sürekli güncellemek zorunda kalabilirdi… İnsan olmanın nasıl bir şey olduğunu dışarıdan gören-burada işiten- birinden okuyoruz. İnsan denen varlık; karmaşık, birden fazla duyguyu aynı anda hissedebilen, ne iyi ne de kötü diye kesin konuşamayacağımız, yüzeysel düşüncelerle eleştirmenin çok güç olduğu bir varlık. Kitap da bu karmaşayı sunuyor aslında okuyucuya. Kısacık, anlatıcısı bakımından da çok ilginç bir kitap. Keyifli okumalar.
2024 237. kitabı
Okunma: 12 Eylül 2024 13:55
Kitap baştan sona anne karnındaki bebeğin o esnada yaşadıklarını anlatıyor. Ama bu öyle annem sabah kalktı tuvalete gitti gibi bir yaşam değil. Hani derler ya bebek anne karnında bile annesinin, babasının sesini duyar ve ayırt eder diye. Tabi ses olarak ayırt edebilir ama anlayamaz, sonuçta o dili bilmez. Ama kitabımızdaki daha doğmamış bebek hem sesleri duyuyor, hem konuşulanları anlıyor hem de bunları hayal edip canlandırabiliyor ve muhakeme edebiliyor. Bebek anne ve babasının ayrılığına, annesinin amcasıyla ilişkisine ve bir cinayete tanıklık ediyor. Ve sonunda da olaya el atıp gidişata dokunuş yapıyor. Güzel bir fikrin, güzel bir şekilde işlenip, akıcı ve merak uyandırıcı şekilde kitap haline getirilmesi..
2025 35. kitabı
Okunma: 04 Kasım 2025 00:23
Fındık Kabuğu kitabını konusu ve bakış açısı açısından ilgi çekici buldum; özellikle hikâyenin bir fetüsün dilinden anlatılması oldukça farklı ve dikkat çekiciydi. Ancak yazarın Çocuk Yasası’ndaki derinlik ve akıcılığı bu kitapta aynı ölçüde hissedemedim. Anlatımı yer yer ağırlaştığı için hikâyeye tam olarak kapılamadım, yine de özgün anlatımı ve sıra dışı perspektifiyle okumaya değer buluyorum Fındık Kabuğu
Edebiyat & Roman