5 Mayıs 2023
2019
Dipnot Yayınları

·186 syf.·
2020 119. kitabı
Herkese selam LÜTFEN HAYVANLARA EZİYET ETMEYELİM VE ONLARI KORUYALIM!!!!!!!
Eğitim
2022 31. kitabı
“Köpekler, çok geçmeden, yuvalarından çıkan karıncalar misali saklandıkları yerden çıkmaya başladılar. Dünyanın en hızlı atları gibi koşuyorlardı. Sahilin yakınındaki ağaçlık alana geldiler. … Ölüm adasının ortasına özgürlük bayrağı asılmıştı. Hepsi birer kahramandı, özgürlük bayrağının yıldızına akacak o kutsal boyanın renkleriydi onlar.” Kutsal boyanın renklerinin üzerine çöreklenen karanlık… Şehirlerin metal gürültüleri, kalabalıkların uğursuz uğultuları… Açlık, susuzluk… Sonra ölüm adaları… Mükemmel ve eşsiz bir kitaptı...
Kitap Alıntısı
2020 5. kitabı
Okunma: 01 Şubat 2020 16:16
"Köpekler, çok geçmeden, yuvalarından çıkan karıncalar misali saklandıkları yerden çıkmaya başladılar. Dünyanın en hızlı atları gibi koşuyorlardı. Sahilin yakınındaki ağaçlık alana geldiler... Ölüm adasının ortasına özgürlük bayrağı asılmıştı. Hepsi birer kahramandı, özgürlük bayrağının yıldızına akacak o kutsal boyanın renkleriydi onlar. " Kutsal boyanın renklerinin üzerine çöreklenen karanlık... Şehirlerin metal gürültüleri, kalabalıkların uğursuz uğultuları... Açlık, susuzluk...Sonra ölüm adları... Özgürlük bayrağının yıldızını boyayan renklerin direnişi... Kurtuluş şarkıları, barış halayları... İdris Baluken, bu romanında, gözümüzün önünde ama bir o kadar da uzağımızda olan bir dünyanın içine çağırıyor bizi. Sürükleyici anlatımıyla, insanlığın kıyılarında hayat bulabilen bu dünyanın derinlerinde kendimizle yüzleşeceğimiz bir yolculuğa çıkarıyor.
Puan vermedi·186 syf.·
2021 64. kitabı
Öncelikle şunu belirtmek isterim ki Selahattin Demirtaş 'tan sonra İdris Baluken de çok iyi bir yazardır . Eserlerinde İnsanlık problemlerine değiniyor ikisi de .. ADALETTEN (!) önce . Üç kırık dal kitabını çok beğenmiştim . Bu kitabını da çok beğendim ve heyecanla başka kitap yazmasını bekliyorum . Kitabın içeriğine gelirsek günümüzün en büyük sorunlarından olan hayvanların can güvenliğinin olmamasından bahsetmiş . Hayvan çiftliğine benzettim fabl tadı veriyor çünkü . Bu dünya sadece bizim mi sanıyoruz ? Kitaptaki şu kısım beni etkiledi . " İnsanlar tüm canlılara bahşedilmiş güzelim toprakları çitlerle , duvarlarla neden bölüyorlar ki ! Bir araya gelmelerini neden engelliyorlardı ? " Ne zararı dokunuyor bu hayvanların size ? Neden insanlar dünyayı birbirine zehir ettikleri yetmezmiş gibi hayvanlar için de cehenneme çeviriyorlar bu dünyayı ! Sessiz kalmayalım hayvanlara yapılan bu işkenceye , kötü muamelelere .. Ben artık bu ülkede hayvanlara yönelik tecavüz , işkence haberlerini duymaktan bıktım .. Kaldıramıyorum .. O pis ellerinizi çekin hayvanların üzerinden ! İnsanlığımızdan utanmamız gerekirken hâlâ sessiz kalınıyor ! Bunu yapan oksijen israfı yaratıkların cezası kesilmediği sürece bu barbarlık devam edecek ..SESSİZ KALMA !!
Düşünce
Puan vermedi·186 syf.·
2021 91. kitabı
İnceleme yazısından önce şunu belirtmek isterim; Edebî bir eser okunurken ve onunla ilgili fikir beyan edilirken o eseri yazanın ne kişiliği ne siyasi kimliği ne de ideolojisi baz alınarak
2019 27. kitabı
Okunma: 03 Aralık 2019 01:58
İnsanların Fabl yöntemiyle hayvanlara insana ait özellikleri yükleyip ve yine hayvanlar üzerinden insanları eleştirmesi kadar güzel bir duygu belki de yoktur. Düşünsenize en ağır eleştirileri bile bu sanat yöntemi yoluyla ne kadar serbest yapabiliyoruz. Yazarın enfes ve akıcı dili Oko şahsında bize en sert eleştirileri yöneltmiş. Oko nun insanlar arasındaki müthiş yaşam mücadelesi tam anlamıyla,İsa nın çilesi gibi. İnsanoğlunun doğaya kendi özü dışındaki canavarca yaklaşımı maalesef bizim modern anlamda prototipimizi oluşturmuş. Ne yazık ki her geçen gün birbirimize,hayvanlara ve doğaya olan saygısızca davranışlarımız Aynı zaman da bizimde yok oluşumuzun göstergesi anlamını taşımaktadır. Tüm bu canavarca yaşam hali içerisinde iyi insanların var olması ve bu insanların mücadelesi belki de en güzel yanımızın yeşermesini sağlayandır. Sonuç olarak kötü olmak,sadece bizi bitirmiyor Bizimle beraber var olan tüm ekolojiyi de öldürmekte ve ya bitirmektedir. En güzel aşkları,en güzel saygıları,eşitçe bir yaşamı kadın haklarını,hayvan haklarını ve Özgürlüğün mistik heyecanını Oko şahsında canlandıran yazarı kesinlikle okumanızı tavsiye ediyorum.
TEK KELİMEYLE MUHTEŞEM BİR ESER
2024 3. kitabı
Okunma: 14 Ocak 2024 20:06
İnsanların dünya üzerinde bıraktığı haksızlığa, eşitsizliğe karşı yola çıkan Oko, Cico ve diğer köpekler yeni bir toplumsallık adına mücadele başlatırlar. Köpeklerin gözünden, adaletsizliğin, zulmün anlatıldığı ve özgürlükle son bulan harika bir kitap.
Hayattan
Oko
2019 11. kitabı
Hayvan haklarıyla alakalı cok güzel bir kitap... Kesinlikle okumanızı tavsiye ederim... Hayvanca yaşamanın insani yaşamdan ne kadar kutsal olduğunu ne de güzel anlatıyor yazarımız... Hayvanlar gibi yaşayabilsek keşke
2021 2. kitabı
Okunma: 14 Mart 2021 23:52
Katliamlar, soykırımlar, tecavüzler, cinayetler işleyip kendilerini en akıllı ve düşünceli canlılar olduğunu söyleyen varlıklar insanlardır. Kibir ve büyüklenme duygusuyla kendileri dışındaki tüm canlıları köle olarak gören varlıklar da insanlardır. Güçlü olduğunu zannederek her şeyi yapabilme ayrıcalığına sahip olduğunu düşünenler de insanlardır. Özgürlük ve eşitlik getireceğim diyerek daha fazla kan ve gözyaşı getirenler de insanlardır. Medeniyet getireceğim derken medeniyeti yok edenler de insanlardır. İdris Baluken kitabında yukarıdaki bahsettiğim konulara bir köpeğin yaşadıkları üzerinden okuyucuya aktarıyor. Bu sadece bir köpeğin yaşadığı olaylar silsilesi değildir. İnsan doğasının geldiği vahşet durumunu tüm çıplaklığıyla bize aktarıyor.
2022 78. kitabı
Okunma: 20 Temmuz 2022 22:45
İdris Baluken'in dilini gerçekten de çok seviyorum. Bu kitabı da çok güzeldi. Okuyan herkesin damağında çok güzel bir tat bırakacağından eminim. Bu kitabında hayvanlar üzerinden insanlara, insanlığa çok güzel bir mesaj veriyor. Zaten sık sık haberlerde ve sosyal medyada hayvanlara yapılan işkenceleri, zulümleri görüyoruz ve aynı zamanda kınıyoruz da. O dilsiz canlıların neler yaşadığına dair kurgusal ama bir o kadar da gerçekçi bir dille anlatmış. Hayvanlara her türlü eziyetin, işkencenin, kötü muamelenin karşısındayım. Lütfen hayvanlara zarar vermeyelim, onların da bu yeryüzünde en az bizler kadar ve bizler gibi yaşamaya hakları var. Onlar bizim bu dünyadaki dilsiz dostlarımız. Kitabı okumanızı tavsiye eder, içeriğindeki mesajı doğru şekilde almanızı temenni ederim.

İdris BalukenYazar · 3 kitap
İdris Baluken, 2 Temmuz 1976 tarihinde Bingöl'de Mehmet Sait ve Hacere Baluken çiftinin çocuğu olarak doğdu. 1992 yılında Bingöl Lisesini bitirmesinin ardından Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden mezun oldu. Heybeliada Göğüs Hastalıkları ve Göğüs Cerrahisi Eğitim Araştırma Hastanesinde göğüs hastalıkları ve tüberküloz alanında uzmanlığını aldı. Bingöl Verem Savaş Dispanseri, Bingöl Devlet Hastanesi ve Diyarbakır Göğüs Hastalıkları Hastanesinde uzman doktorluk, Toraks Derneği, Türk Tabipleri Birliği ve SES Diyarbakır Şubelerinde yöneticilik yaptı. Uzmanlık dalıyla ilgili olarak yurt içinde ve yurt dışında çok sayıda akademik çalışmaya katıldı. Evli ve 2 çocuk babasıdır. TBMM XXIV. Dönem Bingöl, XXV.ve XXVI. Dönem Diyarbakır milletvekilidir. 4 Kasım 2016'da Bingöl'de tutuklanan Baluken hakkında, "devletin birliğini ve ülke bütünlüğü bozma", "silahlı terör örgütüne üye olma", "terör örgütü propagandası yapmak" ve "kanuna aykırı toplantı ve yürüyüşlere silahsız katılarak ihtara rağmen kendiliğinden dağılmama" suçlarından ağırlaştırılmış müebbet ve 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.[4] 30 Ocak 2017'de Diyarbakır 8. Ağır Ceza Mahkemesinde yargılanmasına başlandı ve adli kontrol kararı ile tahliyesine karar verildi. 21 Şubat 2016 tarihinde Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatı ile ifadesi alındı. İdris Baluken daha sonra tutuklandı. 4 Ocak 2018'de Diyarbakır 8.Ağır Ceza Mahkemesinde yapılan yargılama sonucunda ve 16 yıl 8 ay hapis cezası almıştır.