Yavuz Yiğit'in gençleri anlama ve onları doğru yönlendirme adına, eğitimcilere, ebeveynlere ve bizzat gençlerin kendilerine yazmış olduğu insanın ufkunu açan bir kitap... Bu kitabı diğer mentor kitaplardan ayıran şey ise kitabın Yavuz Bey'in yapılması gerekenleri anlatırken kendisinin hayata geçirdiği projelerle dolu olmasıdır. Yapılması gerekeni anlatırken aynı zamanda kendisinin de nasıl yol izlediğini, kimlere hangi yollarla ulaştığını da aktarmış. Sorunlar, çözüm önerileri ve bolca kaynak ile dopdolu içeriğe sahip. Okurken bir Yavuz Yiğit'in nasıl yetiştiğini gayet net görüyorsunuz. Annesiyle olan tatlı laf sürtüşmelerine yer vermesi ayrı güzel olmuş :)
Eğer dertli bir eğitimci, arayış içinde bir ebeveyn, neyi nerede ve ne zaman yapması gerektiğini bilmeyen bir öğrenci iseniz kitap şiddetle tavsiye edilir.
Kitap içeriğinde şu sorulara net cevaplar bulabilirsiniz.
*Gençlerle ilgilenmek istiyorsunuz ama nereden başlayacağınızı bilmiyor musunuz?
*Bir fikriniz var ama nasıl yöneteceğinizi mi öğrenmek istiyorsunuz?
*Okulunuzda bir kulübümüz var ama çok mu pasif?
* Gençlere faydalı olmak istiyorsunuz ama onlarla iletişim sorunları mı yaşıyorsunuz?
* "Birşeyler yapmak istiyorum ama nereden başlayacağını bilemiyorum." mu diyorsunuz?
* Dahası gençlik alanındaki film, kitap, belgesel, TedX konuşmalarını bir arada bulmak çok zor mu diyorsunuz?