Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur

Ölümcül Kimlikler

Amin Maalouf

Ölümcül Kimlikler Gönderileri

Ölümcül Kimlikler kitaplarını, Ölümcül Kimlikler sözleri ve alıntılarını, Ölümcül Kimlikler yazarlarını, Ölümcül Kimlikler yorumları ve incelemelerini 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
"Yaraların hissedilmesi için, tanımlanmaya ihtiyacı yoktur."
“Nasıl"ın Tanrı'sı bir gün gelecek silinecek ama "niçin"in Tanrı'sı asla ölmeyecek.
Reklam
…hangi halk olursa olsun, geleceğinden çok tarihine hayranlık duyması üzücü bile sayılabilir.
…önemli olan canavarın başını göstermesini kolaylaştıracak koşulların bir araya toplanmasını önlemektir.
Kimlik bölmelere ayrılamaz, o ne yorumlardan oluşur, ne üçte birlerden, ne de kuşatılmış diyarlardan. Benim birçok kimliğim yok, bir kişiden diğerine asla aynı olmayan özel bir "dozda" onu biçimlendiren bütün öğelerden oluşmuş tek bir kimliğim var.
Öznefret...
Buna karşılık, kendi çeşitliliklerini özümseyemeyenler, unutturmak istedikleri kendi benlik parçalarını temsil edenlere saldırarak, kimi zaman en azılı kimlik katilleri durumuna düşeceklerdir. Tarih boyunca pek çok örneğini gördüğümüz bir "öznefret"...
Reklam
Bir haksızlığı kınarız, zulüm gören bir halkın haklarını savunuruz ve ertesi gün kendimizi bir katliamın suç ortakları buluruz.
134 syf.
8/10 puan verdi
Ben Kimim? Kimliklerimiz Ne Kadar Gerçek?
Amin Maalouf'un Ölümcül Kimlikleri, kimlik denen karmaşık ve kafa karıştırıcı kavrama adeta bir ayna tutuyor. Tek bir kimliğe hapsedilmenin tehlikelerini ve kimliklerimizin ne kadar da akışkan olabileceğini gösteriyor. Kitap üç bölümden oluşuyor: Kimlikler Nasıl Oluştu? Ulus, din, etnik köken gibi kimlikler nereden geliyor, nasıl değişiyorlar? Maalouf bize bu kimliklerin sabit kalıplar olmadığını, zamanla değişebileceğini ve farklı anlamlar taşıyabileceğini hatırlatıyor. Ben Kimim? Tek bir kimliğe mi sahibiz, yoksa bir sürü kimliğin bir araya gelmesi mi bizi biz yapan? Aile, arkadaşlar, ilgi alanları, inançlar... Hepsi kimliğimizin parçaları mı? Maalouf bu sorulara kafa yoran bir cevap veriyor. Kimlik Çatışması: Farklı kimliklere sahip insanlar karşı karşıya geldiğinde ne oluyor? Gerilim, şiddet, savaş... Maalouf bu çatışmaların üstesinden nasıl gelebileceğimizi sorguluyor ve diyalog ile anlayışın önemini vurguluyor. günümüzde kimlik ve aidiyet kavramlarını anlamak isteyenler için bir rehber niteliğinde. Maalouf'un akıcı kaleminden çıkan bu eser, okurları kimliklerinin ne anlama geldiğini ve farklı kimliklere sahip insanlarla nasıl ilişki kurabileceklerini düşünmeye teşvik ediyor. Kimliklerle kafanız mı karışık? Maalouf size yardımcı olmak için burada!
Ölümcül Kimlikler
Ölümcül KimliklerAmin Maalouf · Yapı Kredi Yayınları · 20197,7bin okunma
Bir şeylere inanıyorsanız, içinizde yeterince enerji, yeterince tutku, yeterince yaşama iştahı taşıyorsanız, bugünün dünyasının sunduğu kaynaklarda düşlerinizden birkaçını gerçekleştirme olanağını bulabilirsiniz..
134 syf.
·
Puan vermedi
·
57 günde okudu
Kitabın içeriği hakkında görüşüm
“Kiliseyi devletten ayırmak artık yeterli değil; dinseli bir kimlik bildirimi olmaktan çıkarmak da aynı derecede önemli.” Kitabın en iddialı cümlesi bu kanaatimce. Yazar “dünyalılaşma”(çeviri bu şekilde) olarak isimlendirdiği küreselleşmeye karşı durabilmek için, insanların, toplumların dil ve kültürlerine özel olarak sahip çıkılması gerektiğine vurgu yapıyor kitap boyunca. Kültürü oluşturan unsurlardan biri olan din, bir kimlik bildirimi olmaktan çıkarılabilir mi? Dil ve kültür, toplumu oluşturan bireylerin dininden ayrı düşünülebilir mi? Konuşulan dil, dili konuşanların dini terminolojisinden doğal olarak etkilenir, dile bir sürü kelime ekler din. Türkçedeki Arapça kelimeleri düşündüğümüzde bunu kolaylıkla anlayabiliriz. Kimlik; kültür, dil, gelenek/görenekler, yaşanılan tarihi olaylar, din vb olgularla şekillenen aidiyet bildiren bir kavram. İçlerinden birisi çıkarılırsa aidiyet bildirebilir mi? İnsanın inandığı dinin dilini kültürünü geleneğini göreneğini etkilemesinden daha ne olabilir ki?
Ölümcül Kimlikler
Ölümcül KimliklerAmin Maalouf · Yapı Kredi Yayınları · 20197,7bin okunma
Reklam
her birimiz, itildiğimiz, bize yasaklanan ya da tuzaklar kurulan yollar arasından kendine bir yol açmak zorunda; birdenbire kendimiz olamayız, ne olduğumuzun "bilincine varmakla" yetinmeyiz, neysek o oluruz; kimliğimizin "bilincine varmakla" yetinmeyiz, onu adım adım kazanırız.
Hangi dil ?
Mümkün olan tek yol basit bir düşünceden yola çıkarak çok dilliliği destekleyecek ve bunu bir gelenek haline getirecek gönüllü bir eylemdir: bugün herkesin açıkça üç dile ihtiyacı vardır. Birincisi kendi kimlik dili; üçüncüsü İngilizce. Bu ikisi arasında, özgürce seçilmiş, genellikle ama her zaman değil bir başka Avrupa dili mutlaka ikinci bir dil haline getirilmelidir. Herkes için bu dil okuldan başlayarak birinci yabancı dil olacak, ama aslında bundan da fazlası, gönlündeki dil, benimsediği dil, birleştiği dil, sevdiği dil olacaktır.
Sayfa 114Kitabı okudu
1.500 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.