21 günün yaşamımız üzerindeki etkisine dair araştırmalar gösteriyor ki, 21 gün kuralı olarak bilenen kavram, bir davranışın alışkanlık haline dönüşebilmesi için gereken süreyi temsil etmektedir. Buna göre herhangi bir davranışın 21 gün boyunca tekrar edilmesi o davranışın alışkanlık haline gelmesini sağlamaktadır. Buradan hareketle kitabın içeriğini oluşturan zemin, hayatınızı iyileştirmeye yönelik, içinizdeki gücü, potansiyeli keşfedebileceğiniz bir bakış açısı sunuyor.
Yaşamda bir çok kez ‘ iyi düşün iyi olsun’ deriz. Çünkü hem kelimelerin hem de düşündüğümüz olumlu eylemlerin mutlaka hayatımıza bir katkısı olacağına inanırız. Hem bedensel hem de ruhsal açıdan pozitif bir yolculuğa ihtiyacımız var yaşam içerisinde. Modern yaşam bazen o kadar çok gürültülü ki aklımız, bedenimiz hem yıpranıyor hem de çok yoruluyoruz. Dolayısıyla bu karmaşanın içerisinde bize yol gösterecek bir bakış açısına bazen ihtiyaç duyuyoruz. Tam da bu anlamda kitap oldukça yol gösterici bir içeriğe sahip.
Kitabın içindekiler kısmından biraz bahsedecek olursam olumlamaların ne olduğu ve gücü, özsaygı, değişim, korku dolu duygular, eleştirel düşünce, geçmişi geride bırakmak, affetmek, sağlık, kendini sevmek, arkadaşlık, aşk ve romantik ilişki, yaratıcılık, iş, para ve bereket, bağımlılıklar, yaşlanma, stresten uzak bir yaşam ve olumlamaları hayatımızın bir parçası haline getirmek için kitap baştan sona güzel fikirlerden oluşuyor.
Olumlama yapmak oldukça pratik yani hiç zor bir tarafı yok. Zihninizi zorlayan tüm negatif yüklerden kurtulmak ve yaşamınızı da pozitif bir şekilde devam edebilmek için bir yaşam deneyimi ortaya koyuyor. Düşüncelerimiz de bizlere bir deneyim yaratıyor sonuçta. Dolayısıyla onları hayata nasıl bırakacağımız noktasında neler yapmamız gerektiğini bilmek önemli.
Belli dönemlerde tekrar tekrar okunabilecek bir kitap bence. Yol açıyor ve bunu sıkmadan bunaltmadan yapıyor. Çok akıcı ve anlaşılır ifadeler var. Hayatınıza yeni olumlamalar eklemek için okuyabilirsiniz.
Sizlerle Omega Yayınları'ndan çıkan 21 Günde Ustalaş serisinin dördüncü kitabı Olumlamalar'ı paylaşacağım. Öncelikle serinin ismine değinmek istiyorum. Yapılan bilimsel araştırmalarda bir alışkanlığı kazanmanın azami 21 gün sürdüğü tespit edilince bir kişinin kendini tanıyıp hayattaki yönünü belirleyebilmesi için bu seri oluşturulmuş ve serinin her kitabı farklı bir konuya değindiği için hem şimdinize hem de geleceğinize hitap eden yönü var.
Dördüncü kitap Olumlamalar'da; düşünce gücü her çalışmasıyla ön plana çıkaran Louise L. Hay'ın 21 günlük değerlendirmesi yol göstermekte. Herkesin diline pelesenk olmuş "Olumlu düşün, olumlu şeyleri hayatına çek!" mottosu gerçekten de doğru mu? Evet lakin oturduğu yerden değişim bekleyen için her şey arafta kalacaktır, tıpkı ruhumuzun arafta kalması gibi. Peki ruhumuzun araftan çıkmasına yardımcı olacak olumlamalar nasıl bir güç barındırmakta? Evvela sözün büyüsüne inananlar için süreç daha kolay olduğunu söylemeliyim. Çünkü konu sadece olumlu düşünmek değil. Düşündükten sonra dile getirdiğimiz her cümle aynamız haline gelmekte. Özsaygı, korku dolu duygular, eleştirel iç ses, geçmişi geride bırakma cesareti, affet etmek ve maddi manevi sağlık aynamızın içinden yansıyanlar. Öyle ki kendi sevebilmek bile aynanın bir parçası. Özellikle de eserin ilk kısımlarında olumsuz düşüncelerin nedenlerine odaklanılırken sonraki kısımlarda ruhsal sağlığımız için ihtiyaç duyduğumuz şeylerin detaylandırılması oldukça yararlı. Zaten her adımda kullanmak isteyeceğiniz olumlama cümlelerin size yardımını olacak. Takdir edersiniz ki dönüşüm kolay değildir lakin bir kez dönüştükten sonra omuzunuzdaki tüm yüklerden zamanla kurtulduğunuzu fark edeceksiniz.
"Kendini kabul etmenin bir parçası, başkalarının düşüncelerine takılmamaktır. Kendimizle ilgili
Kitap yaptığımız olumlamaların hayatımızı nasıl etkilediğini anlatıyor. Olumlamadan kastedilen gün içinde düşündüğümüz, söylediğimiz iyi ya da kötü her şey. 21 gün boyunca yapılacak farklı etkinliklerle pozitif olumlamaları alışkanlık haline getirmek hedefleniyor. Kitabın etkisini görmek için sakin kafa ile düşünerek ve kağıt kalemle beraber okumak lazım. Sorulara cevap vererek ve gün gün denilen çalışmaları uygulayarak okudum. Kitap bittiğinde hayata daha pozitif baktığımı ve daha mutlu olduğumu hissettim. Farkında olmadan negatif düşüncelerle kendimi yüklüyormuşum. Farkındalığı arttıran bir kitap. Özellikle kaygılı kişilerin okumasını öneririm.
OlumlamalarLouise L. Hay · Omega Yayınları · 202515 okunma
Louise L. Hay 8 Ekim 1926 yılında Kaliforniya’da doğmuştur. Yazar çocukluk dönemi ile birlikte geçirdiği ağır deneyimler sonucunda kendini büyütmüş bu yöntemleri insanlara da öğretmiştir. Orta yaşlarda yakalandığı kanser hastalığını içsel gücü ile iyileştirmiştir.
Yetiştirdiği öğrencileri onun yöntemlerini her zaman temel almışlardır. Bu alanda kitaplar yazmıştır. Başkalarını eğitmiş ve dünyada sayılı kişisel gelişimciler arasına girmeyi başarmıştır.
Louise L. Hay 1980’li yıllardan itibaren tüm dünyada insanın kendisini ve hayatının her alanını iyileştirme akımının öncülerinden olmuştur. Yazarın kişisel gelişim alanında kaleme aldığı kitapları bir milyondan fazla satış rakamına ulaşmıştır.
Louise Hay House isimli bir şirket kurmuştur. Bu firmaya önce evinin salonunda başladı ve hızla ünlü yazarların ve uzmanların kitaplarının yayınlandığı oldukça başarılı bir şirket haline geldi.
Yazar 81 yaşında iken kendi filmini yaptı. Yazar 89 yaşına kadar San Diego’da Bahçecilik ve danslarla ilgilendi. 30 Ağustos 2017 yılında Kaliforniya’da yaşama veda etmiştir.