Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur

Kısaltılmış Metin

Ömer Seyfettin’den Seçme Hikayeler

Ömer Seyfettin

Ömer Seyfettin’den Seçme Hikayeler Gönderileri

Ömer Seyfettin’den Seçme Hikayeler kitaplarını, Ömer Seyfettin’den Seçme Hikayeler sözleri ve alıntılarını, Ömer Seyfettin’den Seçme Hikayeler yazarlarını, Ömer Seyfettin’den Seçme Hikayeler yorumları ve incelemelerini 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
250 syf.
·
Puan vermedi
Hikayeler çocuklar için yazılmış anlatımlar değildir. Onlar, ihtiyacı olan herkes için yazılmış yazılardır. Bunun yanında hikayelerin, yazıldığı dönemin toplumsal ve kültürel yanına ışık tuttuğu da görülür. Örneğin bir hikayede falaka ile toplumun cezalandırma yöntemini görürsünüz. Bu durum toplumla alakalı çıkarımlar yapmamıza olanak sağlar. Bir başka hikayede otantik tarihi dokular görürsünüz. Bu da toplum nasıl bir bilinçle şekillendiği noktasında fikir yürütmemize olanak sağlar. Tıpkı Ömer Seyfettin'in yaptığı gibi. Türk edebiyat tarihin önemli hikaye yazarlarından biridir Ömer Seyfettin. Onun hikayelerinden derlenen bu eserde çeşitli hikayeler mevcut. Hikaye başlıkları şu şekilde; Ant, Falaka, Kaşağı, Forsa, Kurbağa Duası, Pembe İncili Kaftan, Gizli Mabet, Mermer Tezgah, Perili Köşk, Rüşvet, Türkçe Reçete ve son olarak Yüz Akı. Hikayeler, birbirinden kıymetli önermeler taşıyor; Ant; Dostluktan Falaka; Cezalandırma Kaşağı; Yalandan Forsa; Milli duygulardan Kurbağa duası; Komediden Gizli Mabet; Toplumsal normdan Mermer Tezgah; Yanılma ve hırstan Perili Köşk; Dolandırıcılıktan Rüşvet; Haksız kazançtan Türkçe Reçete; İhtirastan Yüz Akı; Dürüstlüğün sonuçlarından bahseder. Okuyucusuna keyifli okumalar. Zihinde kalın.
Ömer Seyfettin’den Seçme Hikayeler
Ömer Seyfettin’den Seçme HikayelerÖmer Seyfettin · Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları · 20183,944 okunma
Reklam
Ve özümüzden uzaklaştıkça daha kokuşmuş derinlerine yuvarlandığımız karanlık uçurumun, bu ahlaksızlık ve bozukluk, vefasızlık ve bencillik, adilik ve miskinlik cehenneminin dibinde üzgün ve şartlaşmış, kıvranırken saf ve nurdan geçmiş, kaybolmuş bir cennetin hakikatten uzak bir hayali hâlinde karşımda açılır... Beni avutur ve mutlu eder.
Sayfa 11 - İş BankasıKitabı okudu
143 syf.
8/10 puan verdi
·
26 saatte okudu
Artık dünyada bir tane olsun doğru adam yok!
Ömer Seyfettin (11 Mart 1884, Balıkesir  - 6 Mart 1920, İstanbul), Türk yazar, şair, asker  ve öğretmen. Türk edebiyatının önde gelen hikâye yazarlarındandır. Türk kısa hikâyeciliğinin kurucu ismi, ayrıca edebiyatta Türkçülük akımının kurucularından olup Türkçede sadeleşmenin savunucuları arasındadır. Ömer Seyfettin, otuz altı yıllık hayatına 160 hikâye, 3 piyes, 1 masal, 89 şiir, 140 makale, 25 tercüme sığdırmıştır. Öncelikle
Ömer Seyfettin
Ömer Seyfettin
'den okuduğum ilk eserdi. Elimde okuyacak kitap kalmadığı için kardeşimin ödev olarak aldığı kitabı okumaya karar verdim :) Kitap 12 hikayeden oluşuyor: 1. Ant 2. Falaka 3. Kaşağı 4. Forsa 5. Kurbağa Duası 6. Pembe İncili Kaftan 7. Gizli Mabet 8. Mermer Tezgâh 9. Perili köşk 10. Rüşvet 11. Türkçe Reçete 12. Yüz Akı Kitap hem güzel hem de her hikayenin sonunda verdiği ders niteliğindeki cümleler çok hoşuma gitti. Büyük küçük herkesin okuyabileceği türden bir eser. Benim en beğendiğim hikâye 'Mermer Tezgâh' oldu. Kardeşime aynı soruyu yönelttiğimde ise 'Ant' hikayseni beğendini nedeninin ise "karakterin, arkadaşı için düşünmeden fedakarlıkta bulunması hoşuma gitti" dedi. Kitapta beğenmediğim tek detay 'Falaka' hikayesinin içeriğinde biraz şiddet barındırması.
Ömer Seyfettin’den Seçme Hikayeler
Ömer Seyfettin’den Seçme HikayelerÖmer Seyfettin · Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları · 20183,944 okunma
-SON-
... Herkes yalancı, herkes dolandırıcı. Denemediğim ne hısım kaldı, ne akrabam. Kardeşim bile beni aldattı.
Sayfa 137 - Türkiye iş bankası kültür yayınlarıKitabı okudu
Artık dünyada bir tane olsun doğru adam yok!
Sayfa 137 - Türkiye iş bankası kültür yayınlarıKitabı okudu
Reklam
"Biz Avrupa kadınlarından çok talihsisiz. Onların büyük üzüntülerini uyutacak birçok teselli sığınakları var!"
Sayfa 132 - Türkiye iş bankası kültür yayınlarıKitabı okudu
+Görmüyor musunuz, ölüyorum işte... - Görüyorum ki bir ilkbahar sabahı kadar pembe, bir dişi kaplan kadar kuvvetli, yeni açan bir gül tomurcuğu kadar sağlam, yaşıyorsunuz! +Rica ederim, şairliği bırakınız, hastayım. Bana bir ilaç veriniz.
Sayfa 131 - Türkiye iş bankası kültür yayınlarıKitabı okudu
1.343 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.