Çevirmen:
2013
Doğan Kitap

2022 39. kitabı
Okunma: 29 Mayıs 2022 15:54
Hiçlikten Gelen Kız serisinin ikinci kitabı On İki, yazarın büyüleyici üslubu ve profesyonel hikaye anlatıcılığı ile birlikte; bilinen dünyanın sona ermesini, insanlığın ayakta kalma mücadelesini ilk kitaptan farklı boyuta evrilerek işlemeye devam ediyor. Anlatım o kadar akıcı ki , durağan gelebilecek bir durum bile zihinde canlanarak, merak uyandıran bir görünüme kavuşuyor. Geçmişe dönüşler yolu ile, salgının ilk başladığı zamanlarda farklı insanların yaşantılarını konu alması ve daha sonraki olaylarla etkileyici bağlantılar kurması da beğendiğim özelliklerinden. California Kolonisi'nin dağılmasının üzerinden 5 yıl geçmiştir. İkinci Seferberlik Ordusu'na katılan Peter Jaxon, Teğmen rütbesi ile göreve devam etmektedir.Ordu'yu 12 Viralin peşinden gitmeye ikna eden ve planlarını bu doğrultuda kurgulayan Jaxon, koloni arkadaşı Teğmen Alicia Donatio ile katıldıkları son görevde bir yol ayrımına gelir. Yeni bir görevlendirme ile hayatlarında yeni başlangıçlar yapan Michael ve Amy 'nin yaşadıkları Kerrville'ye gönderilir. Ancak ortadan kaybolan insanlar, viralleri yönlendirebildiği söylenen gizemli bir kadın , tüm planların değişmesine, 12'linin peşinde gizemli bir yolculuğa sebep olacaktır. Hiçlikten Gelen Kız Amy, Kerrville'de rahibeler ile birlikte yaşamakta ve Peter'in yeğeni Caleb' e göz kulak olmaktadır. Rüyalarında gerçekleştirdiği buluşmalar bir değişimin yaklaştığını ve kendisinin merkezde rol alması gerektiğini haber vermektedir. Çıkması gereken yolculukta ona eşlik edecek kişi ise askeri hapishanede mahkum olan Lucius Green'den başkası değildir. Amaçları doğrultusunda birbirinden farklı yerlere ve görevlere adapte olan koloni arkadaşları, yaklaşan değişimle birlikte tekrar buluşacak, hayatlarının dönüm noktasında önemli görevler üstlenecek ve daha iyi bir
2016 22. kitabı
“Hiçlikten gelen kız” ve “Oniki” seri kitaplarımı bitirdim ancak yorum yapamamıştım:) İlk kitap “Hiçlikten gelen kız” büyük bir bölümü oldukça sıkıcı geçti benim için. Farklı zamanları anlatıyor uzun bir süre… Kitabın yarısından sonra ilgimi çekmeye başladı diyebilirim. İkinci kitap “Oniki” den ise çok daha fazla keyif aldım… Asıl heyecan ikinci kitapta başlıyor. Kitabın Kısa özeti ise; Kitap aslında klasik Amerikan filmlerinin konusu gibi başlıyor. Nuh Projesi: ABD ordusunun elindeki büyük güç. İnsanların yaşlanmasını yavaşlatacak bilimsel bir proje. Virüsün enjekte edildiği 12 idam mahkûmu… Sonuncu ve en önemli denek: 6 yaşında, sahipsiz bir kız, Amy Bellafonte… Kanlı bir savaş sonrasında denekler laboratuvardan kaçar. Son derece güçlü, vampire benzeyen bu yaratıklar müthiş bir açlıkla, insanlığın sonunu getirebilecek virüsün dünyaya yayılmasına yol açar. Çehresi tamamen değişmiş dünyada yaşamlarını devam ettirmeye çalışan insanları büyük bir mücadele beklemektedir. Bu geceden sağ kurtulan Amy, kendisine inanan ve destekleyen bir grup insanla uzun yıllara ve geniş bir coğrafyaya uzanan destansı, soluk kesen bir yolculuğa çıkacak ve kurtuluşa giden yolda anahtar kişi olacaktır. İkinci kitabın sonu heyecan dolu bir sonla bitti. Bakalım 3. Kitap da neler olacak :) Fantastik severlere tavsiye ediyorum.
2018 176. kitabı
Okunma: 30 Kasım 2018 21:05
Hiçlikten Gelen Kız (ki orjinal ismi Geçit) romanının devamı olan “On İki “okuyucuyu yıllar sonrasına götürüyor. Viraller ve insanlar arası savaş yeterince acımasızken buna bir de insanların kendi türü ile sınavı dahil olunca , ortalık fena karışıyor.. 100 yaşının üzerinde ki Amy ve yoldaşlarının uzun soluklu hikayesi ile okuyucular ile buluşan serinin 3. Kitabı henüz dilimize çevrilmedi. Lakin “0” dan esinlenerek bir film bile çevrildi. Uyarlama ama ,hikayeye bağlı kalınıp kalınmadığı noktası tartışmaya oldukça açık. Ben serinin ilk kitabını da severek okumuştum. On İki de pek çok karakteri anlattığından bir geçiş kitabı diyebilirim. Boş vaktiniz, sabrınız ve vampir hikayelerine aşinalığınız var ise çok seveceğinizi düşünüyorum.
2023 14. kitabı
"Hiçlikten Gelen Kız" serisi, "On iki" ile devam ediyor. Seriye başlamadan ilk kitabın, aynı adla uyarlanan "Passage" dizisini seyretmiştim. Bir sezonluk diziydi ama kitabı yeterince yansıtamamıştı bence.  İkinci kitap da uyarlansa iki sezon bile yetmez olayları vermeye. "On iki"de bir çok karakter ve hikayesi var. Her birine ayrı bağlandım diyebilirim. Çoğunluğu ilk kitapta şu ya da bu şekilde değinilen karakterlerdi. Tüm öykülerini öğrenmek ve bazılarına veda etmek üzücüydü. Salgının başladığı zaman ve yüz sene sonrasında geçiyor olaylar. İlk kitaptaki Amy, Peter, Alicia ve arkadaşları temel karakterler. İkinci kitapta hiç ummadığınız karakterler de tekrar karşımıza çıkıyor.  Seri olduğu için çok anlatamıyorum takdir edersiniz. Kitabın kapağında, "Müthiş bir edebi gerilim" yazıyor ve bu tanımı sonuna kadar hak ediyor. Yer yer tarz olarak Stephen King'i hatırlattı. Romanın başında zaten Mark Strand'ın İn the Afterlife şiirine yer veriyordu. Buradan o sinyali vermiş yazar, anlayamamışım.  Kıyamet sonrası tarzını seviyorsanız hiç kaçırmayın derim. Ama sadece soluk soluğa okunacak bir kitap isterseniz de mutlaka okuyun derim. Ve şu sözle bitireyim bu yorumu; "Kulların kullara ettiğini, etmiyor en zalim harı ateşin."
2022 40. kitabı
Okunma: 26 Aralık 2022 20:02
Ah bu kitapta eh işteydi maks 6 veya 7 puanı hak ediyor. Yazarin kalemi yine güzeldi. Serinin iki kitabını da okurken sıkıntı çektiğim tek konu sayfa sayısıydı okurken gözüm çok korktu. Yine bir hayal kırıklığına uğradım ilk kitaptan daha az bir şekilde Amy'yi okudum. Kitapta eski karakterlerimizi de bol bol gördük. Ama genel olarak Guilder ve Lila ikilisini okuduk. Amy'yi okumayı çok fazla istemistim ama asla istediğimi alamadım. Ama yine aksiyonu boldu. Bu kitapta On Bir'i öldürme planlari yaptılar kitap bu konu üzerinden ilerledi aslında. Diziside var bu arada ben en bastan baslayacagim.
2019 14. kitabı
Okunma: 11 Kasım 2019 11:05
Okumakta zorlandığım ve uzun sürede bitirdiğim fakat yarım bırakmak istemediğim bir kitap oldu.Çok fazla karakter ve çok fazla geçiş vardı.Konusu itibari ile pek yaşanması mümkün olmayan gerçekleri barındıran,virallerin dünyayı ele geçirmesi ile karşılaşılan bir takım olağanüstü sonuçlar,yokluk,ölüm,savaş gibi duyguların sık sık yer aldığı ilginç kitaptı.Hiçlikten gelen kız Amy diğer on bir viralin sebep olduğu kaos ve neticeleri oldukça farklı sonu mutlulukla biten esrarengiz bir roman olduğunu söyleyebilirim.

Justin CroninYazar · 3 kitap
Justin Cronin New England’da doğdu. PEN/Hemingway Ödülü ile Stephen Crane Ödülü’nü kazanan Mary and O’Neil’in ve The Summer Guest’in yazarıdır. Rice Üniversitesi’nde İngilizce bölümünde ders vermektedir. Ailesiyle Houston, Texas’ta yaşıyor.