Onun Çölünde

Bejan Matur
Tahmini Okuma Süresi:
2 sa. 23 dk.
Sayfa Sayısı:
84
Basım Tarihi:
2022
İlk Yayın Tarihi:
Kasım 2011
Yayınevi:
Everest Yayınları
ISBN:
9786051857039
Ülke:
Türkiye
Dil:
Türkçe
Sıralamalar
Reklam

Yorumlar ve İncelemeler

Puan vermedi·84 syf.··
2024 149. kitabı
Bejan MATUR'dan okuduğum üçüncü kitap. Diğer kitaplarında olduğu gibi burada da tabiat unsurları oldukça fazla fakat pek çok şairin (ya da şairimsi diyelim) yaptığı gibi sıkmıyor. Bejan MATUR'a özgü bir tabiat dili var. Özgün bir anlatı var önümüzde. Tanrıyla yüzleşme ve ona kafa tutma da cabası. En çok zamana saygısı var şiir öznesinin ve aşka da kırgın/ kızgın olduğunu görüyoruz. Bejan MATUR'un kitaplarını okurken çekirdek çitliyormuşum gibi hissediyorum. Bir başlayınca duramıyor insan. Milenyumda kaliteli şair bulmanın sevinciyle şimdi diğer kitabını okumaya gidiyorum.
Onun ÇölündeBejan Matur · Everest Yayınları · 2022115 okunma
6/10
·84 syf.··
2022 11. kitabı
Bejan Batur'un daha önce okuduğum kitabı çok çok iyiydi. O nedenle bu kitabını da okumak istedim. Fakat onun kadar başarılı bulmadım ne yazık ki. Buna rağmen içinde çok güzel şiirler yok değil. Kesinlikle okumalısınız diyeceklerimden değil maalesef.
Onun ÇölündeBejan Matur · Everest Yayınları · 2022115 okunma

Yazar Hakkında

Bejan MaturYazar · 12 kitap
Bejan Matur, (d. 14 Eylül 1968 Pazarcık), şair, yazar. 14 Eylül 1968 tarihinde Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesi Maksutuşağı Köyü'nde doğdu. Ortaokul ve lise eğitimini Gaziantep'te tamamladı. Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun oldu. İlk kitabı Rüzgâr Dolu Konaklar ile 1997 yılında Halil Kocagöz Şiir Ödülü ve Orhan Murat Arıburnu Şiir Ödülünü kazandı. Şiirleri Adam Sanat, Defter, Ekin Belleten ve Yazıt dergilerinde yayımlandı. Şiirlerinden yapılmış bir seçki 2004 yılında "The Temple of a Patient God" adıyla İngiltere'de Arc yayınevi tarafından, Almanca-Fransızca diğer bir seçki ise Winddurchwehte Herrenhauser adıyla 2006'da Lüksemburg'ta PHI yayınevi tarafından yayımlandı. Bir süre Zaman Gazetesi'nde dil, Alevilik, Kürt Sorunu gibi çeşitli konular üzerine yorum yazıları yazdı. 2008 yılında kurulan Diyarbakır Kültür Sanat Vakfı'nın kurucu başkanıdır. Rudaw gazetesinde haftalık köşe yazıları yazmaktadır.