"Çünkü kimse suçluluğuyla yüzleşmek istemez."
"Eski bir çiftlik, ıssız bir arazi, geçmişten gelen karanlık bir sır. Ve onun doğurduğu ölümcül sonuçlar..."
Merhabalar herkese... Kalemini sevdiğim yazarlardan Charlotte Link'in Öteki Çocuk adlı kitabının kendimce incelemesiyle buradayım. Fakat nereden başlayayım, nasıl devam edeyim, bu son derece etkileyici ve yürek parçalayıcı kitabın tesiri altında kaldığımı ne tür cümlelerle anlatayım bilemiyorum. Tam olarak okuru kıskacına alan romanlardan ve gerçekten de çok katmanlı ve büyülü bir atmosferi var.
Kitabın konusu; Yorkshire'ın bir sahil kasabası olan Scorborough'da vahşice katledilmiş olan Amy Mills'in cesedi bulunur. Polis aylarca araştırma yapar fakat ne elle tutulur bir kanıta ne de bir şüpheliye ulaşılır. Ta ki kasaba halkını sarsan yeni bir cinayet işlenene kadar. Bu seferki kurban Fiona Barnes adında yaşlı bir kadındır. Suçun işlenme biçimi bariz benzerlikler göstermektedir. Soruşturmayı yürüten dedektif Valeri Almond bu iki cinayet arasında bir bağ olduğuna inanır ve ikinci kurbanın ailesinin geçmişinin derinliklerine inmeye başlar. Öte yandan tesadüf eseri ortaya çıkan mektuplar öykünün elli yıl kadar geriye gittiğini gösterir. Londra'nın Naziler tarafından bombalandığı günlerde beş yaşında kimsesiz bir çocuk yanında kendinden birkaç yaş büyük bir kızla Scorborough'ya tahliye edilmiştir. Adının Brian olduğu bilinen bu çocuk "Hiç Kimse" olarak adlandırılır. Peki bu olaylar eninde sonunda nereye bağlanacaktır?
Kitabı okurken bu bitmez heyecanı sürekli olarak kalbimde duyumsadım. Kitabın içeriği hakkında birşeyler daha yazmak istiyorum. Londra'dan Beckett'ların çiftliğine tahliye edilen 11 yaşındaki Fiona, yanında istemeden de olsa trene birlikte bindikleri ve tüm ailesini bombalama sonucu kaybeden Brian'ı da getirir.
Oldukça sürükleyici bir kitaptı. Konusu ilgi çekici ve detaylarıyla işlenmişti. Yazar her ayrıntıyı özenle kaleme almış, bu da hikâyeyi daha canlı kılmış. Bazı kısımlarda uzatılmış hissi verse de merak duygusu hiç azalmıyor. Karakterler, olayların işlenişi ve atmosferin aktarılışıyla insanı içine çekiyor. Özellikle psikolojik gerilim havasını çok iyi hissettiren bir romandı.
Merhaba
Bir sahil kasabasında önce genç bir kızın vahşice öldürülmüş cesedi bulunur. Katil, polisin tüm araştırmalarina rağmen bulunamaz.
Bir süre sonra yaşlı bir kadının cinayete kurban gitmesi tüm kasabayı etkiler.
Dedektif Almond bu cinayetler arasında bir bağlantı olup olmadığını bulmaya çalışırken, çözülmesi gereken yeni olaylarla karşılaşır.
Günümüz ve geçmiş arasında gidip gelen, geçmişte yaşananların hayatımız üzerinde nasıl etkisi olduğunu anlatan gerilimli ve heyecanla ilerleyen bir kitaptı.
2. Dünya savaşı sırasında çocukların maruz kaldığı durumlar etkileyiciydi.
Geçmişten gelen hikayeyle birleşince kitap daha heyecanlı bir hal aldı.
Tek takıldığım nokta ilk cinayetin katilinin kim olduğuna dair konuya bir açıklık getirilmedi.
Kitabı sevdim. Keyifliydi. Herkese keyifli okumalar dilerim
Öteki ÇocukCharlotte Link · Pegasus Yayıncılık · 2015168 okunma
Bu muhteşem kitap tam anlamıyla bana psikolojik gerilim yaşattı diyebilirim. Bir sonraki sayfayı öyle merak ettim ki elimden bırakamadım. Film tadında oldukça heyecanlı bir kitap..
Sizce de Fiona bu hikayede en kötü rolü mü oynadı?
Öteki ÇocukCharlotte Link · Pegasus Yayıncılık · 2015168 okunma
Polisiye kitap sevgimi sekteye uğratan kitap. Bir kaç sayfa daha okusam hayatımdan polisiye kitapları tamamen çıkartabilirdim. Neyse ki zararın neresinden dönsen kâr oldu bana.
Kitap o kadar ağır ki asla ilerlemiyor. Çeviriden midir yazardan mıdır hiç bilmiyorum ama karakterleri okumak dünyanin en zor şeyiydi. Şuncacık keyfimi aldı benliğimden. Ne gerek var bu kadar karmaşaya anlamdım.
Sonunu asla merak etmedigim yarım kalanlardan..
OKUMAYIN ve bence OKUTMAYIN
KitapRüyasından Sevgilerle
Öteki ÇocukCharlotte Link · Pegasus Yayıncılık · 2015168 okunma
Bir kitap okudum hayatım değişti diyebileceğim bir kitap. Olumsuz yorumların hiçbirine katılmıyorum. Karakterler muhteşem oluşturulmuş hepsinin duyguları harika yansıtılmış şu ana kadar okuduğum kitaplar arasında bütün karakterleri böylesine anladığım ve yaşadığım bir kitap hatırlamıyorum. Polisiye olarak görülecek bir kitap değil bu kitapta olay tamamen cinayetlerin aydınlatılması heyecanını veren bir kitap değil. Zaten cinayetleri aydınlatmaya çalışan ana karakter diyebileceğimiz (aslında değil sonradan anlıyorsunuz) dedektif bile toplam 50 sayfa bile görülmemiştir. Bu kitabın olayı karakterlerin hepsinin sıra sıra yaşadığı duygularda bu kitabı cinayeti kim işledi diye düşünerek okursanız kitabın bütün duygu yoğunluğunu kaçırırsınız bu kitap sıradan cinayet çözümlü polisiye kitaplarından bambaşka. Çok başka dram ve psikolojik ögeler içeriyor. Ama gerçekten tam bir dram ikinci dünya savaşını da içine almasıyla beraber kitap gerçekten istenilen her şeyi veriyor. Bu kitabı ''cinayet kitabı'' olarak görerek okumayın bütün karakterlerin duygularına odaklanarak okuyun o zaman ne demek istediğimi anlayıp, bana hak vereceksiniz.
genel olarak yavaş ilerleyen ama bir o kadar da merak uyandıran bir kitaptı. Sonunda o beklediğiniz wow dedirtecek etkiyi pek yaratmasa da sevdiğim bir kitap oldu
Öteki ÇocukCharlotte Link · Pegasus Yayıncılık · 2015168 okunma
İlk sayfalarda beni çok içine çekse de sonrasında çok yavaş okudum. Haftalardır elimde sürünüyordu sonunda bitti. Yazarın betimleme ve romantizm işini gereksiz abarttığını düşünüyorum. O kadar saçma sahneler vardı ki sinirimi bozdu. Sonu eğer ters köşe yapmasaydı puanım bundan daha düşük olurdu muhtemelen.
Yazarı okumayan çok şey kaybediyor. Özellikle polisiye roman seviyorsanız kaçırmayın. Yazarın okuduğum üçüncü romanı kalemi çok iyi....
Başlarda biraz ağır tempoda gitti ancak sonradan açıldı.
Yazar karakterleri çok derinlemesine işlemiş. Harika bir psikolojik polisiye roman idi..
Öteki ÇocukCharlotte Link · Pegasus Yayıncılık · 2015168 okunma
Okumaya başladığım andan itibaren beni içine çeken, hızlı hızlı sayfalarını çevirdiğim bir sonraki bölüme bir an önce gelmek istediğim, herkesi suçlu olarak görüp aynı zamanda suçsuz olduğuna ikna olduğum çok keyifli bir kitap olmuş. Değişik bir konusu var okurken bu anların gerçekten yaşandığını hissediyor insan geçmişe gittiği yerlerde özellikle gerçekten birisinin geçmişini okuyor gibi hissettim. Bu da yazarın ne kadar başarılı olduğunun kanıtı. Sadece sonunu farklı bekliyordum ona biraz üzüldüm ama olsundu kesinlikle okunmalı çok sürükleyici!