Puan

7.310 üzerinden
357 kişi
·216 syf.·
2018 156. kitabı
İsmini hepimizin bildiği ancak yine birçoğumuzun okumaya yönelmediği, belki de ileride unutulmaya yüz tutacak bir yazar
Anadoluyu karış karış
OtlakçıMemduh Şevket Esendal · Bilgi Yayınevi · 20161,296 okunma
2025 27. kitabı
Yazarın okuduğum ikinci kitabı. Benzer şekilde basit, anlaşılır, kasmayan bir anlatım tarzı var. Ama öyle insanı vay be dedirtecek cinsten de bir tarzı yok. Kafayı dağıtmalık, çerezlik bir öykü kitabı.
OtlakçıMemduh Şevket Esendal · Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları · 20231,296 okunma
2022 444. kitabı
Okunma: 04 Aralık 2022 22:05
Cümleten merhaba arkadaşlar. Otlakçı kitabı, Bilgi yayınlarının çok daha evvelden yayımlanan ve Hikayeler 1 adıyla da geçtiğimiz aylarda düzenleme şansımızın olduğu Temiz Sevgiler kitabı olduğunu
OtlakçıMemduh Şevket Esendal · Bilgi Yayınevi · 20161,296 okunma
2024 177. kitabı
Yazarın Anadolu insanını çok iyi gözlemlediğini düşünüyorum. Bunu kitaplarında görmek mümkün. Karakterlerin sosyal ve gündelik yaşamlarının içindeki duygu ve eylemlerini o kadar güzel yansıtıyor ki, insan okurken sanki o dönemde gibi hissediyor kendini. Bu kitabının içindeki öyküler ise tam bir toplum yansıması diyebilirim. Karakterlerin gerçekçi yönü, kitaba olan bağınızı da güçlendiriyor. O dönemin insanlarının gündelik eylemlerine ortak olmak güzeldi. Karakterler arasında geçen diyaloglar akıcıydı. Bazı kelimelerle ilgili dipnotlar bulunması da cümlelerin daha iyi anlaşılmasını sağlamış. Öykü okurken bazı karakterler zihninize yer eder. Yazar öyküyü bir yerde bitirir ama sizin zihninizde yaşamaya devam eder. İşte Memduh Şevket Esendal öykülerinde de, kitabın kapağını kapattıktan sonra sizinle yaşamaya devam eden karakterleri göreceksiniz.
OtlakçıMemduh Şevket Esendal · İnkilâp Kitapevi · 20241,296 okunma
2025 33. kitabı
Otlakçı,
Memduh Şevket Esendal
'dan okuduğum ikinci kitap oldu. İçeriği bir roman değil hikayelerden oluşuyor. Kısa kısa kesitlerden oluşan kitapta günlük yaşamdan anlar, belli başlı olaylar, askerlik, ev durumları, yanlış anlamalar vb. üzerine konular işlenmiş. Dili didaktik değil ve gayet anlaşılır bu yüzden rahatlıkla okunabilir.
OtlakçıMemduh Şevket Esendal · Yapı Kredi Yayınları · 01,296 okunma