İçeri Girenler, Dışarıda Bırakın Her Umudu

2022
İnkilap Kitabevi

2023 12. kitabı
Okunma: 30 Ocak 2023 14:56
Huzurlu günleriniz olsun... Bugün sizlere; yazar Ahmet Ziya Yıldırım'ın yazmış olduğu, @inkilapkitabevi bünyesinde çıkan "Oxi" yorumu ile geldim... Garip, mutsuz ve işkence dolu bir
Puan vermedi
Dante “İlahi Komedya”sında şöyle bahseder Cehennem için: “Benden önce herşey sonsuzdu; Sonsuza dek süreceğim bende.
2022 159. kitabı
Okunma: 22 Kasım 2022 21:45
Son aylarda okuduğum en sert kitaplardan biriydi Oxı . Normalde bir kitabı okuyunca kitapla ilgili yorumumu ortalama birkaç gün içinde yazarken bu kitabı yazamadım zira zihnimde ölçtüm biçtim ve
2025 47. kitabı
Ahmet Ziya Yıldırım'ın ilk romanı OXİ, polisiye romanlara farklı bir bakış açısı getiren, hem heyecan verici hem de düşündürücü bir eser. Katilin kimliğini daha ilk sayfalarda öğreniyoruz. Fakat bu durum romanın son sayfasına kadar süren heyecanı, gerilimi ve gizemi yok etmiyor. "Katil kim" yerine, "Neden" sorusunu soruyoruz. Neden katil olmayı seçti?.. Romanda, bir yandan ender rastlanan bir hastalıkla mücadele ederken, bir yandan çocukluk travmalarının derin izlerini taşıyan Cenk'in, bu travmaların etkisiyle işlediği seri cinayetler anlatılıyor. Cinayetlerin çözülme sürecini takip ederken, aynı zamanda Cenk'in zihnindeki karmaşayı ve yaşadığı iç çatışmaları akıcı, etkileyici ve sürükleyici bir dille anlatıyor yazar. Ahmet Ziya YıldırımAhmet Ziya Yıldırım OxiOxi
2023 13. kitabı
Oooo…. Çok sert! İlk kitap mı? Yok canım! Bakayım; vallahi öyle. #dantealighieri nin #cehennem inden “İçeri girenler, dışarıda bırakın her umudu.” cümlesine kapağında yer vererek zaten beni bir
Roman
2023 21. kitabı
Komiser Ragıp ve ekibi bir gün, gelen ihbar üzerine, bir küvette dili kesilmiş ve bantlanmış bir ceset bulurlar. Cesedin yanına da “Harsa” diye bir kelime yazılmıştır. Ragıp bunun bir seri katil işi
2023 10. kitabı
Polisiye ve gerilim türlerinin birleşimi bu kitap. Okurken hem geriliyorsunuz hem de gizemler çözüldükçe heyecanlanıyorsunuz. Aslında katil belli, ancak onun işlediği cinayetlerdeki olay yeri
Şekersiz şeker
2023 17. kitabı
  Yazarın ilk romanı olmasına rağmen şaşkınlık verici düzeyde, çok güzel bir kurgu.   Baştan sona tempo bir an bile düşmüyor. Anlatımı basit ve akıcı. Tam Netflix dizisi olabilecek bir hikaye.   Alışılmışın dışında katil ilk sayfalardan belli. Küçükken yaşadığı  travmadan doğan, manyak bir seri katil. Adını ilk defa duyduğum şekersiz şeker diye bir hastalığı var. Günde 20 litre su içiyor, işemesi beş dakika sürüyor; böbrek dayanmaz Çok enteresan bir ritüelle kurbanlarını öldüre öldüre İstanbul'dan Sivas'a kadar gidiyor ve son on sayfada bizi  şaşkınlıktan şaşkınlığa sürüklüyor. Son zamanlarda okuduğum en iyi polisiyelerden biri.