Yeni Bir Başlangıca Var mısın?

Özgüven

Gülyan Kabaş
Ocak 2023
Olimpos Yayınları

2025 29. kitabı
Okunma: 19 Mart 2025 17:57
Kitap, senin olumsuz yanlarını keşfetmen için seninle konuşuyor havası verip, Olumlu alışkanlıklarını güçlendirip ve olumsuz olanları değiştirmek üzere seni motive etmek için çeşitli yollara yönlendiriyor...
Ayna ayna söyle bana...
2023 1. kitabı
Okunma: 26 Nisan 2023 18:18
Hayata, duygulara, düşüncelere dair bir takım öneriler içeren bir kitaptır . Normal kişisel gelişim kitaplarının aksine kişinin kendisine ilk etapta ayna tutan ters bir işleyişi vardır. Akabinde olması gereken duruma deyişle devam eder. Kendimizi az da olsa eleştirmenin bize bir zararının olduğunu sanmıyorum. Bu kitap da bir nevi ayna niteliği görüyor. Kendimize, kişiliğimize, psikolojik durumumuza ikinci bir gözle bakmamızı sağlıyor. Anlatımı oldukça yalın ve basit bir takım sorular ve testlerle desteklenmiş bir kitap. Unutulmamalıdır ki hiç bir kitap tek başına kişinin gelişimine katkıda bulunmaz. Elbette bu kişinin kendi çabasına da bağlı ama her ne olursa olsun kendimizde gördüğümüz bir takım olumsuz davranış veya durumları düzeltmek adına zorlanıyorsak kişisel gelişimin yanında psikolojik destek de almalıyız. Kitabın kendi de bundan bol bol bahsediyor zaten. Okumanızı tavsiye ederim:)) k:353508 Gülyan Kabaş
İnsan ve Duygular
2025 10. kitabı
Okunma: 23 Ocak 2025 22:14
Okunması gereken dolu dolu bir kitap.Sadece özgüven değil hayatın içinde yaşadıklarımızın çözümü,sosyalleşme daha birçok konu yer alıyor.Hayatın içinden bir kitap.
2022 665. kitabı
Her yönüyle mükemmel bir ailede büyümek mümkün olmadığından eksik kalanla, fazla gelenle yüzleşmek ve bunu nasıl aşacağını belirleyerek yola devam etmek, senin sen olma yolculuğunda çok önemli bir yere sahiptir. Büyüdüğün aile ve çevre koşulları belki de özgüvenini yıkmak için sana bir iş bırakmazlar. Bu durumda unutulmamalıdır ki; her zaman yapılacak bir şeyler, girilecek yeni yollar vardır. Eksik kalan tek şey, senin çaban olabilir. Bu süreçte seni destekleyecek yöntemleri bulmalısın. İşte bu kitap, özgüven konusuna tersten bakmanı sağlayarak, harekete geçmek için sunulmuş. Başarılı ve mutlu bir yaşam için değerli bir kaynak niteliğinde olan kişisel gelişim kitabı. Özgüven gelişimi ile ilgili olarak yazılmış diğer eserlerden farkı, konuya tam olarak tersten bakıp, farklı bir yaklaşımla değerlendirerek, harekete geçmek için ilham veren bir motivasyon kitabı. Bu yolda izlenebilecek pek çok yol sunuyor. Özgüvensiz bir bireylere ilham verecek bir kaynak. Şiddetle tavsiyemdir. #Özgüven ^ ^ #alıntı Başkalarına sonuna dek açık kalmış kapılar bırakmak yerine, sınırlarını oluşturup koruman özgüvenini güçlendirecektir. ^ Özgüven yoksa sorumluluk alınmaz, verilmez. ^ Tutku ile yapabileceğin, sana zamanı unutturan, özgün pek çok seçenek için sana ilham verebilecek kişilerde olacaktır, destek almaktan çekinme. ^ ^ @olimposyayinlari @gulyankabas #bloghemsire #edebiyat
ÖzgüvenGülyan Kabaş · Olimpos Yayınları · 2023126 okunma
Yeni bir başlangıca var mısın?
2023 18. kitabı
Okunma: 06 Şubat 2023 14:03
Bildiğiniz sıradan kişisel kitaplarından değil. Aynı zamanda ters etki yaratarak, eleştirel düşünmenizi sağlayarak sizin harekete geçmenizi sağlayacak bu kitap. Ters psikoloji ile kendi içinizde, kendi kendinizi sorgulayıp daha sonra neyi isteyip neyi istemediğinize karar verip harekete geçmeniz mumkun. Kitabın ana fikri bu. Kendi içinizdeki kötü huyları bulmanızı sağlayarak onlardan vazgeçmenizi, tam tersi olarak güzel huylarinizi devam ettirmenizi sağlıyor. Beni harekete geçirdi şahsen bütün bunları yapmam için. Bir şeyler başarmak, yapmak için küçük adımlar atmanızı ve sağladığı motivasyonla ona devam etmenizi sağlıyor. Ters psikoloji tekniği gerçekten işe yarıyor. Olaylara iki yönden bakmanızı sağlayarak doğruyu kendinizde bulup uygularsanız özgüveninizi adım adım arttırabilirsiniz. Özgüven sizsiniz. Özgüven sizin içinizde. Mutluluk sizin içinizde. Alıntı: "... özünde bu kitabın temel amacı özgüven konusunda kişinin kendi yolunu bulabilmesi, ihtiyaç duyduğu yolculukta bir rehber edinmesidir. Bol şans." Özgüven öğrenilebilir, geliştirilebilirdir. Zaman zaman arttığı gibi zaman zaman da azalabilir. Bunu dengede tutmak senin ellerinde. Sandığın kadar zor da değil.
2023 1. kitabı
Okunma: 10 Mayıs 2023 00:00
Kitap ortalama açıkçası, kötü değil insana yine bir şeyler katan tarzda. Özgüven için yapamadığınız şeylere teşvik ediyor okudukça. Bazı şeyleri ertlemenin ne kadar kötü olduğunu anlıyorsunuz.
Özgüven gerekli mi?
2024 18. kitabı
Okunma: 08 Ekim 2024 19:20
Kitap ters psikoloji ile özgüven kazanmanın yollarını incitmeden anlatıyor.Gülyan Kabaş “ özgüven” i kendiyle ilgili farkındalıklarını farkedip eyleme geçme konusunda hangi yolu seçeceğine emin olamayan okurseverlere öneriyorum.
Psikoloji
2023 65. kitabı
 Özgüveni kişisel gelişim açısından, beni oldukça etkileyen ve kendimde farklılıklar yarattığını hissettiğim harika bir psikoloji kitabı. Bana özgüvenin öğretilebilir ve geliştirebilir olduğunu kanıtlayan bir kitap

Gülyan KabaşYazar · 5 kitap
Gülyan KABAŞ, eğitimini Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik bölümünde tamamlamış olup, iş yaşamına çocuk ve ebeveyn odaklı psikolojik danışmanlık hizmeti vererek başlamıştır. İnsan Kaynakları alanına yaptığı geçiş ile beraber otomotiv, inşaat, FMCG gibi farklı sektörlerde görev almıştır. Birçok kuruluşta İnsan Kaynakları süreçlerinin stratejik yapılanmasında çeşitli projeler yürütmüştür. 2013 yılında Koçluk alanına olan ilgisini Adler International Learning bünyesindeki eğitimleri ile pekiştirmiştir. 2015 yılında Sabancı School of Management, 2016 yılında Müjdat Gezen Sanat Merkezi “Yaratıcı Yazarlık” bölümünü tamamlamıştır. 2014 yılından bu yana 22 ülkede faaliyet gösteren Simit Sarayı bünyesinde İnsan Kaynakları Direktörü olarak görevine devam etmektedir. Gerek görev aldığı kurumlarda, gerek farklı kurum ve üniversiteler bünyesinde verdiği eğitimler kişisel gelişim, iş yaşamı, değişim yönetimi ve insan kaynakları alt başlıkları üzerinde ilerlemektedir. “Ömür boyu öğrenen ve paylaşan olma” misyonu ile kurumsal ve bireysel çapta koç, eğitmen, insan kaynakları profesyoneli, psikolojik danışman olarak hizmet etmektedir.