Özgüveninizi Ortaya Koymak, Geliştirmek ve Korumak İçin Kanıtlanmış Teknikler

Matthew McKay
Şubat 2014
Arkadaş Yayınları

2020 20. kitabı
Özgüven Her bireyin kendisini eleştiren bir iç sesi, kitapta bahsedilen tabirle - bir patolojik eleştirmeni- vardır. Bu noktada kitap patolojik eleştirmeni eğitmek ve kontrol altına almak için bir klavuz niteliğine bürünüyor. Aynı zamanda eleşmene yönelik ona nasıl cevap vermemiz ve gardımızı ona karşı nasıl almamız gerektiği ayrıntılı bir şekilde üzerinde duruluyor. Gerçekçi benlik değerlendirmesi, bilişsel bozuluklar, sevecenlik, zorundalıklar, hatalar, istekler, amaç belirleme, plan yapma, gözde canlandırma, öz inançlar, çocuklarda özgüven yapılandırıması kitabın üzerinde durduğu diğer konular arasında. Netice itibariyle eğitimcilerin kendi kendine yeten, özerk bireyler yetiştirmeleri için okumaları gerektiğini düşünüyorum. Çünkü kitap akademik teorilerle özgüveni geliştirmek ve korumak için kanıtlanmış tekniklerle ufuk açıcı nitelikliktedir.
2017 7. kitabı
Bu kitap dan verim alabilmeniz için kendinize bir ajanda oluşturup kitabı okudukça içinden kendi doğrularınızı,yapmanız gerekenleri çıkarıp o ajandaya yazmanız gerek .Zaten kişisel gelişim kitaplarında önemli olan da bu.
İlişkiler
2022 13. kitabı
Okunma: 01 Haziran 2022 15:06
İnsan psikolojik gelişiminde nasıl bir çok şey çocuklukla bağlantılıysa aynı şekilde özgüvenin güçlü ya da zayıf olmasının temelinde çocukluk çağıyla doğrudan veya dolaylı olarak ilişkidir. Aile içinde sürekli dışlanmış, hakaret ve ihmale bırakılmış bir çocuk insanlarla iletişime geçme ilişki kurmakta zorluklar çeker. Çünkü artık o ne yaparsa insanlar onunla dalga geçeceği inancını zihninden atamaz. Bunun için kendisiyle daha doğrusu çocukluğunda şekilenen o olumsuz düşüncelere karşı savaş vermek zorunda kalacaktır. Özgüven kazanmak için. Bu savaşı kazanıp kendini yeniden yaratığı zaman yeteneğini ve benliğini ancak o zaman geliştirebilir. Özgüven duygusunu geliştirmeyen birey yeteneklerini ortaya çıkarması zordur hatta imkansız denilebilir. Özgüven olmasa yaşamadan ölmektir.
2026 4. kitabı
Okunma: 13 Şubat 2026 16:24
Baştan sona ilginç bir kitaptı. Açık konuşmak gerekirse okuması biraz yorucuydu çünkü çok fazla bilgi ve yapılacak görev veriyordu. Bu seferlik bunlara fazla takılı kalmamaya çalışarak okumaya çalıştım. Mutlaka ikinci defa okuyacağım, özellikle de altını çizdiğim yerlerini. Genel olarak verdiği mesajları çok beğendim. Özgüvene bakış açısı onca sene inandığım özgüven algımı yeniden yapılandırdı ve bundan çok memnunum. Ayrıca, hipnoza oldukça şüpheci yaklaşan biri olmama rağmen hipnozu o kadar mantıklı şekilde anlatıyor ki “Sanırım hipnozu denemekten zarar gelmez” diye düşünmemi sağladı. Kesinlikle tavsiye ettiğim bir kişisel gelişim kitabı.
2020 77. kitabı
Özgüven üzerine yazılmış güzel kitaplardan biri . Analitik olarak yaklaşmış ve çok iyi çözümler sunmuş . Özgüven problemi olmasa bile planlama problem çözme açısında yardımcı bir kitap .
2021 1. kitabı
Özgüven sahibi olabilmeniz için gerekli olan tüm detayları veren doyurucu bir kitap. Kendinizi tanımanız içinde size egzersizler sunuyor ve aslında kendinizde farkedemediğiniz özelliklerinizi kitap sayesinde keşfediyorsunuz.
2025 10. kitabı
Bir rehber öğretmen bir bir birey bir baba olarak bu kitap bana çok şey kattı. Kitap konunun hakkını veriyor. Adım adım öz güven inşa etmenize yardımcı olabilir.

Matthew McKayYazar · 8 kitap
Dr. McKay, 1979 yılında Haight Ashbury Psikolojik Hizmetler ajansının kurucu ortaklarından biri olmuş ve 25 yıl boyunca Klinik Direktörlüğünü yapmıştır. Bu bağımsız, düşük ücretli klinik, haftada yaklaşık 150 yetişkin hastaya hizmet vermekte ve her yıl 16 yüksek lisans öğrencisine eğitim vermektedir. Dr. McKay'in ajanstaki mevcut faaliyetleri arasında stajyer öğrencilerin eğitimi ve denetimi yer almaktadır. Dr. McKay'in Berkeley'de aktif bir özel muayenehanesi bulunmaktadır ve burada kaygı, fobiler, depresyon ve istismar gibi çeşitli klinik sorunları olan danışanları tedavi etmektedir. Dr. McKay, 25'ten fazla psikoloji alanında kişisel gelişim ve terapistlere yönelik metnin ortak yazarıdır. Yıllar boyunca Dr. McKay, bilişsel ve psikodinamik psikoterapiden sistem ve kısa süreli terapi derslerine kadar geniş bir yelpazede lisansüstü düzeyde dersler vermiştir. Dr. McKay, California Integral Çalışmaları Enstitüsü, Batı Profesyonel Psikoloji Okulu, Profesyonel Psikoloji Okulu ve Wright Enstitüsü de dahil olmak üzere Körfez Bölgesi'ndeki çeşitli yüksek lisans okullarında dersler vermiştir. Dr. McKay'in ilgi alanları arasında şiir, kurgu ve müzik yazımı da yer almakta olup, yayınlanmış bir romanı ve iki şiir kitabı bulunmaktadır.