New Tales of the Vampires Serisi 1

Martı Kitabevi
Orijinal Adı:
Pandora

Puan vermedi·
Her şeyin zamanla yok olduğunu, her şeyin bir oyun olduğunu bir türlü fark etmiyorsun! Mantığın, matematiğin, hatta adaletin bile bir anlamı olmadığını!
2021 4. kitabı
Roma döneminden gelen bir arkadaşım varmış da oturmuş Armağan Çağlayan a hayatını anlatıyormuş gibi düşünün ..Ama vampirliğe ilişkin pek bir bilgi yok am Rom dönemine ilişkin çok bilgi var. Olay Antakya ya kadar dayanıyor hatta
2026 2. kitabı
Okunma: 23 Şubat 2026 22:55
Hiç vampirlerle ilgili bir bilim kurgu kitabı okumamıştım, o yüzden ilginç geldi diyebilirim. Ama hikayenin başında ve sonunda fazla duyar kasıldığını hissettim. Başlangıç tarafında tarihi bir izah vardı sonunda da dini. Yine de ilginç bir deneyimdi
2000 86. kitabı
Okunma: 01 Ocak 2000 00:00
İlk vampir kitabımdı sanırım. O kadar yıl geçti ki okuyalı okuduğumu bile zor hatırlıyorum .seri kitap olduğunu da yeni öğrendim :) Tekrar bakmak lazım :D
2016 29. kitabı
bu kadın diğer fantastik kitap yazarlarından çok farklı bir kere bir derinliği var. Benim en etkileyici bulduğum yanı kitaplarındaki olay bütünlüğü eğer yayımlanma sırasına göre okursanız tüm karakterleri bir dostunuzmuş gibi yakından tanıyacaksınız mesela davidi anlamak için beden hırsızını okumanız lazım
2018 16. kitabı
Okunma: 21 Nisan 2018 16:42
Bir vampir efsanesi hikayelerinden olmasına rağmen bence çok sıkıcı bir kitaptı. Sonunu zor okudum ve üzülerek beklentimi karşılamadığını söylemek zorundayım.
·397 syf.·
2015 9. kitabı
İlk başlarda sıkılarak okuduğum, sonrasında ise beni kendine bağlayan bir kitap... Pandora, Lestat hala aklımdalar... Kitaptaki yapıların tasvirleri ise oldukça iyiydi...
·397 syf.·
2024 5. kitabı
Kitap antik Romada geçen ve güzel vampirimiz tarafından yazılan oldukça akıcı bir kurgu Antika pazarından sırf ucuz diye öylesine alınmış bir kitaptı Oldukça düşük bir beklenti ile başladım galiba bu yüzden beklentimi karşıladı Kitaba başladığımda vampir kitaplarının popülerliği kullanılarak yazılmış olduğunu sanırken kitap ilerledikçe sıradan bir vampir kurgusu olmadığını içinde tarih, teoloji ve felsefe barındıran güzel bir kurgu olduğu anlaşılıyor 1998 yılında yayınlanan kitabın yazarı gotik ve doğaüstü kurguda hatrı sayılır bir yazar olmalı Serinin Interview with a Vampire ve Queen of the Damned isimli kitaplarının filmleri çekilmiş İlk filmi çok beğenmesem de Queen of the Damned filmini nispeten başarılı buldum Yazarımız 2021 yılında vefat etmiş
Pandora İnceleme
2020 33. kitabı
Kitap güncel edebiyat için güzel olsa da dünya klasikleri okuyan insanları maalesef tatmin etmiyor. Güzel bir vampir edebiyatı mı desem, hayır değil. Kişisel bir hikaye olmasından ötürü acaba devam hikayesi var mı diye düşündürdü bana. Anlatım olarak çok akıcı bir dili var fakat dediğim gibi o kadar akıcı bir dil ki dünya klasiği okuyorsanız çok kolay gelecektir okuması. Genel olarak basit ve okunabilir bir kitap. Beklenti içinde olmadan okunmasını öneririm.
2018 1. kitabı
idare eder bir kitap akıcı bir kitap değil ve yinede okunacak kadar güzel bir kitaptır tavsiye ederim herkese ama bu yazarın kitaplarını okumayacağım kesin dir

Anne RiceYazar · 15 kitap
İlk adı 'Howard Allen O'Brien'dir. Katolik bir İrlanda asıllı ailenin ikinci kızı olarak dünyaya gelmiştir. Anne ismini, okula gittiğinde adını söylemeye utanması nedeniyle kullanmıştır ve daha sonra da böyle tanınmayı tercih etmiştir. Anne Rice'ın eserleri goth akımında önemli etkiler yapmıştır. New Orleans, Louisiana'da doğan ve ömrünün büyük kısmını burada geçiren Rice'ın birçok hikâyesi de bu bölgede geçer. Anne Rice, Avrupa'da çeşitli üniversitelerde 'Vampire Literature Studies'şeklinde kürsüler kurulmasına sebebiyet vermiştir.Kitaplarının başlıca konuları vampirler, mumyalar ve cadılardır.Yazılarında sado-mazoşist öğeler de bulunur. 1961'de Stan Rice ile evlenmiş, Michele ismini verdikleri bir kızları olmuştur. Michele 1972 yılında lösemiden ölmüştür. Interview With the Vampire'daki Claudia adlı küçük bir kız çocuğu olan vampir kızın kaybettiği Michele'e hem yaşı hem görünüşü bakımından benzediği ileri sürülmektedir. 1978 yılında Christopher adını verdikleri bir oğulları olmuştur. Romanlarından uyarlanan iki film: Interview with the vampire, Queen of the damned. Ayrıca Lestat, Broadway müzikali olarak da uyarlanmıştır. Yakın zamanda ateizmden çocukluk inancı olan katolikliğe dönüş yapan Rice, İsa üzerine romanlar yazmaya başlamıştır.