Gölge Serisi 1

İlk Yayın Tarihi:
2014
Fantastik Kitap

2018 33. kitabı
Wattpad kitabı ama wattpad ile uzaktan yakından alakası yok. Eğer fantastik hayranı iseniz bu kitabı okumamak pişmanlık getirir . Aşk da olsaydı diyorsanız bu kitabı neden hala okumadınız?
2022 535. kitabı
Okunma: 25 Mart 2022 04:35
Selamlaaaar °_° Spoilerle geldiim 9 yaşından itibaren peşinde gölge olan bir kızımız, ablaları tarafından eziklenen ve çevresinde kim varsa gölge tarafından uzaklaştırılan. 18 yaşına gelince bir sevgili bulursa ve bu gölgenin hoşuna gitmezse ne olur? Gölge ortaya çıkıyor, şey aslında gölge değilmiş asırlar geçirmiş, 29 yaşında görünümlü, bir ölümsüz erkek °_° Şaşırdınız dimi? :) Bende çok şaşırdım. Kızımız alıp götürüyor bu gölge kardeş kimsenin bulamayacağı bir yere. Ama kız çok çabuk ısınıyor adama. Bu benim aklıma bir psikolojik sorunu getirdi. Stockholm Sendromunu duydunuz mu hiç? Hemen anlatıyorum vikipedi açıklamasıyla; İnsanın kendisini zora sokan ve üzen koşulları kabullenmesi, savunması, sıkıntıya sokan koşulların nedenlerini görmemesi, ezilmesine rağmen ezenin yanında yer alması, hatta ezen kişiye karşı minnet duyması olarak da tanımlanabilen Stockholm Sendromu; rehinelerin, kendilerini esir alanların duygularını anlama durumuna gelmeleri ve daha sonrasında suçlulara yardımcı olmaya çalışmaları ve sonunda özdeşim kurmaları hali olarak tanımlanır. Stockholm sendromu, tam olarak, rehinenin kendisini rehin alan kişiyle olası diyalog sürecinde oluşan, duygusal anlamda sempati ve empati oluşması olarak özetlenebilecek psikolojik durumu anlatan bir terimdir. Eveeet işte böyle... Kızımız 40 küsür yaşına kadar ölümsüzgölgenin yanında yaşıyor, e arada geçen olayları tabi ki anlatmayacağım, lütfen yani :) Merak ettiniz mi? O zaman hadi birlikte okuyalım, ben serinin devamına geçiyorum. Siz de yetişin bana. :) İyi okumalar efenim.
2017 13. kitabı
Wattpad de okumuş kitap olarak çıktığında da alamamış daha sonra da yayından kalkmıştı . Okuduğum kitaplardan bana bir şeyler katan tek kitap diyebilirim bu kitap sayesinde Danteye aşık oldum . İnşallah bir günde kütüphanemde olacağını umduğum kitap .
2019 12. kitabı
3 kitaptan oluşan serinin 1. Kitabı ilk kitapta gerilim öne çıkıyor ama felsefe, aşk, fantastik öğeler de çokça kullanılmakta ilk kitap dışında gerilim azalıyor saydığım diğer öğeler sıklaşıyor bence çok çok daha değer görmesi gereken bir seri. Yazarın anlatmak istediklerini net olarak anlatabilmesi o kadar iyi ki... Felsefe ile ilgim olmamasına rağmen ilgi oluşturan bir kitaptı benim için. Öneririm.
2019 152. kitabı
Kitap Gölge serisinin ilk kitabı. Konusu değişik merak uyandıran sırlarla dolu bir kitap. Anlatımı iyi. Kitabın konusuna gelince; Fegel 18 yaşında,pek sosyal becerisi olmayan,ablaları tarafından sürekli ezilen ve psikolojik sorunları olan bir kızdır,daha doğrusu çevresi tarafından psikolojik sorunları olduğu düşünülen bir kızdır desek daha doğru olur.9 yaşından beri onu her yerde izleyen,peşini hiç bırakmayan bir Gölge görmektedir.Ailesine bu durumu açıkladığında ise tahmin de edebileceğiniz gibi deli muamelesi görmüş,terapistlerle bu sorununa çözüm bulmaya çalışılmıştır. Fegel'in ablalarına çok sinir oldum Fegel'i durmadan aşağılamaları iğrençti. Kitap öyle bir yerde bitti ki
Paranoya
2025 18. kitabı
Okunma: 25 Temmuz 2025 00:00
…-Uçurumdan yuvarlanırken yara bere içinde kalmak gibiydi onu dinlemek. Yaralarım öyle çok açıldı ki, bütün bir dünyayı içine aldı… 3 kitaptan oluşan serinin ilk kitabı. Felsefeyi,psikolojiyi ve aşkı müthiş harmanlamış kalemi güzel yazar. Bireyin iç dünyasındaki karmaşayı, korkuları ve zihinsel gelgitleri çarpıcı bir dille ele almış. Kitap, psikolojik gerilim ile edebi anlatımın iç içe geçtiği bir yapı olmuş. Okuyucuyu sürekli bir içsel sorgulamanın eşiğinde tutmuş ve karmaşık bir aşk-kader dengesi yaratmış. Paranoya kitabı beni derinden etkileyen, ruhumun kuytularına dokunan bir eser oldu. Fegel’in gölgeyle olan iç içe geçmiş mücadelesi heyecanımı zirvelere ulaştırdı . Kitabı okurken zaman zaman gerçekle hayal arasındaki çizgi silikleşti; sanki Fegel’in zihninde değil, kendi zihnimde dolaşıyormuşum gibi hissettim. Ölümsüz Gölge Petra’nın varlığı ,hem koruyucu hem yıkıcı .Tek istediği şey Fegel’i almak ve yeni bir gelecek kurmak. Diğer tarafta ise Fegel’e aşık Marlo. Bu aşkın karşılıklı olmasının yanı sıra Fegel’i zor kararlara sürükleyen çıkmazlar kitapta tatlı bir gerilime yol açmış.Bu sadece bir fantastik kurgu değil, aynı zamanda derin bir içsel yolculuk. Aşk, korku, seçimler ve kader üzerine düşünceler beni kitapla beraber içsel dünyama bağladı. Benim için kitabın en etkileyici noktası, Fegel’e olan aşkı için ölümsüzlüğünden vazgeçen Petra ve yine aynı aşk için ölümsüzlüğü seçen Marlonun aşk mücadelesi oldu. Eğer sizde alışılmışın dışında zihninizi ve kalbinizi aynı anda zorlayacak bir kitap arıyorsanız nefesinizi tutun ve Paranoya’yı okuyun . Şimdiden iyi okumalar efendim Paranoya Tuba Arık
Alıntı
2017 5. kitabı
İlk defa watppad da okumuşdum ve kitaba aşık olmuşdum diye bilirim.Kitap o kadar muhteşemki.... Kitapı nasıl yorumlaya bileceğimi düşünüyorumda... Aklıma hiç bir şey gelmiyor.Çünki, bu kitap sözcüklere dökülemeyecek kadar mükemmel.
2020 3. kitabı
Okunma: 31 Mayıs 2020 11:56
Fantastik kitap sever biri olarak benim ilgimi çekmişti. Ama dürüst olmak gerekirse kitabın yazarı adaşım olduğu için de okumak istemiştim ve bu kararımdan oldukça memnun oldum. Artılarını sıralamak istiyorum. 1. artısı tabii ki fantastik türde bir kitap olması -ki fantastik kitaplara bayılırım- 2.artısı çok güzel bir aşk anlatılması spoiler sayılır mı bilmem ama sırf sevdiği kızla öldükten sonraki hayatta sonsuza kadar yaşayabilmek için gerçek dünyada ona hiç dokunmayan bir adamdan bahsediyorum. Bu beni gerçekten çok etkilemişti. 3.artısı da kitapta karakterler olan filozofları anlatması. Filozoflardan çok fazla alıntı var ve onları anlayıp sevmemize yardımcı oluyor. Hangi artısı en iyi bilmiyorum ama bu kitabı ve kitapta yer verilen filozofları asla unutmayacağımı biliyorum. Gerçekten herkese rahatlıkla tavsiye edebileceğim bir kitap.
2020 58. kitabı
Okunma: 05 Mayıs 2020 11:03
Bütün övgüleri hak eden bir kitap oldukça başarılı hayal dünyanızı bütünüyle değiştirdiğine inanıyorum okurken hayal kurmak en sevdiğim, işte bu kitapla birlikte bunu doyasıya sınırsız bir düşünceyle yapabiliyorsunuz okusammı diye düşünenlere şiddetle tavsiye ediyorum bence mahrum kalmayın:)
2022 7. kitabı
Konu bakımından felsefe ve fantastik kurguyu heyecanı sürekli devam eden olaylar üzerinden anlatmakla akılda kalabilecek, dahice yazılmış bir eser. Okurken hayattaki doğaüstü şeylere ne kadar az ilgili olduğumuzu fark ettim. Felsefenin gerekliliği ve eksikliğinin hayatımızdaki renklerin ve kokuların nasıl da silikleştirdiğinin ayırdına vardım. Elbette bu hayatı daha güzel yapar demiyorum. Felsefenin acı gerçekleri gösterme gibi kötü bir ünü de var. İşte tam da bu konu üzerine, kitap bize mutsuzluğun ve acının bizim varlığımızın bir parçası olduğunu ve bundan kaçmanın değil bununla yaşayacak mental olgunluğa erişmeyi güzel bir öykü ile anlatıyor ve yolumuzu bulmakta yardımcı oluyor. En az altı kere okudum bu kitabı ve halen okuyabiliyorum. Yarattığı dünya bir kerecik okumak için fazla büyük ve zengin.

Tuba ArıkYazar · 4 kitap
Tuba Arık, Bilim Kurgu & Fantastik, Edebiyat, Roman kategorilerinde eserler yazmış bir yazardır. Başlıca kitapları alfabetik sırayla; Gece Yarısı Öyküleri, Melankoli, Paranoya, İklimler - Gölge Serisi 3 olarak sayılabilir. Tuba Arık kitapları; Fantastik Kitap, Sokak Kitapları Yayınları aracılığıyla kitapseverlerle buluşmuştur. Tuba Arık tarafından yazılan son kitap "İklimler - Gölge Serisi 3", Fantastik Kitap tarafından okurların beğenisine sunulmuştur.