Aşk Destanı

9.210 üzerinden
104 kişi
2022 40. kitabı
Okunma: 21 Nisan 2022 06:49
Bugün sizlere Pardayanlar serisinin ikinci kitabı olan Pardayanlar Aşk Destanı ile geldim. İkinci kitapta da birinci kitapta olduğu gibi heyecan hiç bitmiyor. İlk kitabın sonunda 17 yıllık ayrılıktan sonra François ile Jeanne kavuşmuştu. Fakat maalesef olaylar pek istedikleri gitmiyor. İkinci kitapta daha çok saray entrikalarını, mezhep kavgalarını ve Protestanlara yapılan korkunç kıyımı okuyoruz. Maceranın,heyecanın, entrikanın hiç dinmediği bir kitap okumak istiyorsanız şiddetle tavsiyemdir.
Pardayanlar 2Michel Zevaco · Akyüz Yayın Grubu · 2005275 okunma
2022 2. kitabı
Okunma: 08 Ocak 2022 16:33
Pardayanlar serisinin 2.cildi. yazar Michel Zevaco'nun 1900' de bölüm bölüm yayınlanan pardayanlar serisi Sartre'in keşfi ile yeniden gözden geçirilip tekrar okurlara sunulmuş. Konusuna ilk ciltte değinmiştim. 1500'ler, paris yaşanılan hayal kırıklıkları trajediler yetmezmiş gibi kraliyet üzerine dönen entrikalar, katolikler ve protestanlar arasında ki çekişmeleri anlatıyor. Okurken ruh yapınız önemli bazen heyecanla okuyorsunuz bazen de aaa yeter be! düşün milletin yakasından iyi insan olun dünya zaten kötü dedirtiyor insana... Keyifli okumalar
Pardayanlar 2: Pardaillan'ın AşkıMichel Zevaco · Dedalus Yayınları · 2021275 okunma
Her çiçeğin bir mevsimi, her kitabın bir zamanı vardır. Haziranın tadını yeni hikâyelerle çıkarın.
2022 23. kitabı
Michel Zévaco'nun Pardayanlar serisine ikinci kitap olan Pardaillan'ın Aşkı ile devam ettim.İkinci kitapta heyecan oldukça arttı.Catherine de Médicis'nin entrikaları ile yaşanan korkunç  Protestan kıyımı bu cilde damgasını vurdu.Bir de pek çok karakterin daha sonraki ciltlerde bize eşlik edemeyeceğini öğrenmek üzdü beni.Baba oğul Pardayanlar'ın masalsı kahramanlıkları ise  gülümsetti. Ne güzel bir TV dizisi olurdu bu seriden,  diye de  düşündüm.
Din, Siyaset ve Arada Kalan İnsanlar.
2026 15. kitabı
Okunma: 07 Mart 2026 06:51
Bu kitapta macera devam ederken arka planda din ve siyaset yüzünden insanların nasıl birbirine kırdırıldığını görmek beni düşündürdü. Güç ve çıkar uğruna insanların nasıl kullanıldığını hikâye boyunca hissetmek mümkün. Ama kitabı benim için asıl güzel yapan şey dostluk ve vefa duygusuydu. Zor zamanlarda birbirine sahip çıkan karakterleri görmek hikâyeye ayrı bir anlam katıyor. Bu yüzden romanda bazı karakterlerin hikâyeden ayrılması beni gerçekten üzdü. Yine de tüm bu olayların içinde dostluk, sadakat ve insanlık duygusunun kaybolmaması kitabı daha etkileyici hâle getiriyor. Benim için sadece bir macera değil, aynı zamanda dostluk ve vefayı da hatırlatan güzel bir romandı.
İnsana Dair
2021 337. kitabı
Pardayanlar Serisinin ikinci kitabıdır. Genç Pardayan, güzel Louise' e, Louise de ona çok aşık ama onlar ayrı dünyaların insanları. Aşkı uğruna sevdiceğini tüm kötülüklerden korumak isterken, baba ve oğul ilk kitapta edindikleri düşmanlarının birinin elinden diğerine geçiyorlar. Hayatları neredeyse hep pamuk ipliğine bağlıydı. Macera bir an bitmedi. Üçüncü kitap için sabırsızlanıyorum.
Pardayanlar 2 - Pardayan'ın AşkıMichel Zevaco · Baskan Yayınları · 1973275 okunma