Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Özel Bir Sözcük Dağarcığı

Pencereler

J. B. Pontalis

Pencereler Hakkında

Pencereler konusu, istatistikler, fiyatları ve daha fazlası burada.
8.3/10
9 Kişi
60
Okunma
11
Beğeni
1.188
Görüntülenme

Hakkında

J-B Pontalis Pencereler'de psikanaliz ile yazını birbirine kaynaştırıyor. Neredeyse yeni bir tür yaratıyor. Ötekini dinlemek, anlamak ile kendini yazmak, anlatmak etkinliklerini yılların deneyiminden süzerek ve birbirinden ayrılmaz bir sarmal biçiminde aktarıyor bize. Kısa ama yoğun metinler. Yaşamın içinden gelen, yaşamın sesinden yankılanan metinler. Bir psikanalist-yazarın kaleminden çıkmış. Evet, psikanalistler sıklıkla yazarlar. Önemli sayıda yazarın da psikanalizle ilgilendiği bilinir. Ancak bir de, "psikanalist-yazarlar" vardır. Jacques Meunier'nin "gezgin-yazar"lar için söylediklerini onlara uygulayıp şöyle diyebiliriz: Bir psikanalist-yazarı ikiye böldüğümüzde bir psikanalist ve bir yazar çıkmaz ortaya, iki yarım psikanalist-yazar çıkar.
Çevirmen:
Talat Parman
Talat Parman
Tahmini Okuma Süresi: 3 sa. 27 dk.Sayfa Sayısı: 122Basım Tarihi: Kasım 2001Yayınevi: Bağlam YayıncılıkOrijinal Adı: Fenetres
ISBN: 9789756947616Ülke: TürkiyeDil: TürkçeFormat: Karton kapak
Reklam

Kitap İstatistikleri

Kitabın okur profili

Kadın% 77.5
Erkek% 22.5
0-12 Yaş
13-17 Yaş
18-24 Yaş
25-34 Yaş
35-44 Yaş
45-54 Yaş
55-64 Yaş
65+ Yaş

Yazar Hakkında

J. B. Pontalis
J. B. PontalisYazar · 7 kitap
J. B. Pontalis, günümüz Fransız Psikanalist- yazarı. Fransız Psikanaliz Derneği üyesidir. Psikanalize ilgi duymadan önce felsefe profesörü olarak çalıştı. 1967'de J. Laplanche ile birlikte hazırladıkları Psikanaliz Sözcük Dağarcığı (Vocabulaire de la Psychanaliyse) bugün psikanalizin temel yapıtlarından biri olarak kabul etmektedir. J. B. Pontalis, birçok dizinin editörlüğünü ve Fransız Psikanalizinin en önemli dergilerinden olan ve 25 yıl süreyle yayınlanan Yeni Psikanaliz Dergisi'nin (Nouvelle Revue de Pyschanalyse) yayın yönetmenliğini yaptı. Önemli yapıtları arasında Freud'en Sonra (Aprés Freud, 1968)Temel Düşlem, Kökenlerin Düşlemi, Düşlemlerin Kökeni (Fantasme Originare, Fantasmes des Origines, Origines du Fantasme, 1985- J. Laplanche ile birlikte) Bir Adam Yok Oluyor (Un homme disparait, 1996) sayılabilir.