On kişi sordu, Engin Geçtan yanıtladı: Bu yanıtlardan kitaplaştırılan Seyyar, geniş bir alanı katediyor: Çocukluk yıllarından izlenimler, meslek seçimi, şehirler, profesyonel yaşam, mesleki ve düşünce kitapları, ilgi alanları, edebiyat yapıtları, dünyaya ve hayata bakışı... Tek bir yorumla, tek bir adlandırmayla açıklanamayacak bir hayatın, sürmekte olan bir değişimin sözle yakalanmaya çalışılmış izlerini bulacaksınız bu kitapta. Hem yakın zamanlar üzerine bilgece bir değerlendirme, hem de okurun çıkacağı yolculuklar için muhtemel bir başlangıç noktası olacağını umuyoruz Seyyar'ın... İÇİNDEKİLER Önsöz 1. En güzel şeyler bedava 2. Hepimiz kurgu kahramanlarız 3. Yapmak ile oluvermenin farkı 4. Trajedi ile yüzleşememenin trajedisi 5. Mitlerle dans 6. "Mağrur olma padişahım..." 7. Göçebe değil seyyarız 8. Topraktan kopmamış müzik 9. Sonsöz yerine
Tahmini Okuma Süresi: 5 sa. 26 dk.Sayfa Sayısı: 192Basım Tarihi: Ekim 2020İlk Yayın Tarihi: Mayıs 2005Yayınevi: Metis Yayınları
ISBN: 9789753425209Ülke: TürkiyeDil: TürkçeFormat: Karton kapak

192 syf.
Puan vermedi
Bir kitap size ne kazandırabilir? Daha doğrusu, bir kitabın sayfaları arasında, hayatınıza dokunan, ruhunuzu besleyen, sizi düşünmeye ve sorgulamaya yönelten neler bulabilirsiniz? Engin Geçtan'ın farklı mesleklerden, yaşlardan ve ilgi alanlarından on kişiyle gerçekleştirdiği söyleşilerden oluşan bu kitap, bir insanın çocukluk yıllarından başlayarak meslek seçimi, şehirler, profesyonel yaşam, düşünce dünyası ve hayata bakış açısını derinlemesine inceliyor. Bu kitap, sadece bir yaşam öyküsü değil, aynı zamanda hayata dair bilgece değerlendirmeler sunan, okuyucunun kendi yolculuğuna çıkması için bir başlangıç noktası. Seyyar'da, Engin Geçtan'ın çocukluk anıları, İzmir'deki yılları, mesleki deneyimleri ve kişisel gelişimi, okuyucusuna özgün ve içten bir şekilde aktarılıyor. Çocukluk yıllarının İzmir’i, psikiyatri alanında geçirdiği yıllar, meslek seçimi, şehirler, profesyonel yaşam ve düşünce dünyası üzerine yaptığı derinlemesine değerlendirmeler, kitabın ana temalarını oluşturuyor. Geçtan, okuyucusunu bir yandan Türkiye’nin sosyo-kültürel yapısını sorgulamaya yönlendirirken, diğer yandan da bireysel kimlik ve aidiyet konularında düşündürüyor. Kitabın bana göre belki de en çarpıcı yönü, Geçtan'ın Doğu-Batı ekseninde yaptığı çözümlemeler ve Türk kimliği üzerine düşündükleri. Kendi hayat yolculuğumuzda hangi duraklar, karşılaşmalar ve içsel sorgulamalar bizleri seyyar kılacak?
Seyyar
SeyyarEngin Geçtan · Metis Yayınları · 2020177 okunma
192 syf.
Puan vermedi
Engin Geçtan hoca ile farklı zamanlarda yapılmış röportajların derlenmesinden meydana gelen bu eseri dinlerken ona dair bir çok şey öğrendim. Kurgu yazarlığına nasıl başladığını, edebiyat kuramlarını veya tekniklerini bilmeden sadece içinden geldiği gibi yazdığını, psikiyatriyi seçme hikayesini ve hayata dair bir çok ufuk açıcı görüşünü öğrenmek isterseniz, daha önce Engin Geçtan’ı hiç okumamış olsanız bile, mutlaka bu kitabı okuyun veya dinleyin. Sonra zaten tüm kitaplarını okumak isteyeceksiniz.
Seyyar
SeyyarEngin Geçtan · Metis Yayınları · 2020177 okunma
30 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.