Bir kitap size ne kazandırabilir? Daha doğrusu, bir kitabın sayfaları arasında, hayatınıza dokunan, ruhunuzu besleyen, sizi düşünmeye ve sorgulamaya yönelten neler bulabilirsiniz?
Engin Geçtan'ın farklı mesleklerden, yaşlardan ve ilgi alanlarından on kişiyle gerçekleştirdiği söyleşilerden oluşan bu kitap, bir insanın çocukluk yıllarından başlayarak meslek seçimi, şehirler, profesyonel yaşam, düşünce dünyası ve hayata bakış açısını derinlemesine inceliyor. Bu kitap, sadece bir yaşam öyküsü değil, aynı zamanda hayata dair bilgece değerlendirmeler sunan, okuyucunun kendi yolculuğuna çıkması için bir başlangıç noktası.
Seyyar'da, Engin Geçtan'ın çocukluk anıları, İzmir'deki yılları, mesleki deneyimleri ve kişisel gelişimi, okuyucusuna özgün ve içten bir şekilde aktarılıyor. Çocukluk yıllarının İzmir’i, psikiyatri alanında geçirdiği yıllar, meslek seçimi, şehirler, profesyonel yaşam ve düşünce dünyası üzerine yaptığı derinlemesine değerlendirmeler, kitabın ana temalarını oluşturuyor. Geçtan, okuyucusunu bir yandan Türkiye’nin sosyo-kültürel yapısını sorgulamaya yönlendirirken, diğer yandan da bireysel kimlik ve aidiyet konularında düşündürüyor. Kitabın bana göre belki de en çarpıcı yönü, Geçtan'ın Doğu-Batı ekseninde yaptığı çözümlemeler ve Türk kimliği üzerine düşündükleri.
Kendi hayat yolculuğumuzda hangi duraklar, karşılaşmalar ve içsel sorgulamalar bizleri seyyar kılacak?