Tattered Curtain #1

Phantom
İngilizce
Sıralamalar

2025 92. kitabı
Hayalet Konu - dark roman Yetişkin Kurgu Puanım 4 368 Sayfa Mutlu S. Scarlett Day panik ataklar geçiren öz güveni düşük bipolar bozukluğu olan bir opera sanatçısı olma yolunda bir öğrencidir. Bir yıl önce babasını kaybettiği günden itibaren şiddetli nöbetler geçirmesini engelleyen tek umudu opera binasındaki odasına bırakılan güller ve isimsiz mektuplardır. Eh tabi birde odasına ulaşan piyano sesleri. Birgün işler tam anlamıyla tepetaklak olduğunda karşısında gördüğü maskeli yabancıya karşı kendini hiç olmadığı kadar güvende hisseder. Şahsi fikrim yazar çok güzel bir konu oluşturmuş fakat bu konuyu hayal ettiği gibi satırlara yansıtamamış. Karakterler arasında herşey hızlı ilerledi ki ben bundan şikayetçi değilim fakat biraz daha gönderilen mektuplar ve kızımız Scarlett'ın duyguları daha derin anlatılabilirdi. Ayrıca erkek karakterimiz Sol kızımızı geçirdiği ataklardan in*tihar etmesin diye kendi yaşadığı yere getirince Scarlett'ın sürekli 'beni hapsediyorsun' tripleri komikti Sol ise gayet bariz bir şekilde istediği zaman gidebileceğini söyleyince kızın hapsedilmedim diye üzülmesi daha komikti. Kız senin kaçırılma fantazin mi var ahasahash Birde ne yalan söyleyeyim ben okurken biraz yoruldum belki biraz daha sürükleyici olmasını beklediğim içindir. Eğer boş vaktiniz varsa okunabilir ve Sol üzümlü kekim bence bu hikayenin trajik hikayesi sana ait.
PhantomGreer Rivers · 2022228 okunma
2024 47. kitabı
Okunma: 02 Temmuz 2024 08:07
"Seni benim sevimli küçük ilham perimsin, Scarlett. Sana tapıyorum. Bedenine, aklına ve ruhuna da öyle." "Aklımdaki karanlığa bile mi?" "Özellikle de karanlığına." Chatelain ve Bordeaux aileleri düşman ve her birinin kendine ait bölgeleri var. Ama Chatelain ailesi Bordeauxlara saldırarak tüm şehre sahip olmak istiyor ve Sol babasını kaybediyor, annesi bununla aklını kaybediyor. Sol de yaşadığı korkunç işkenceden sonra utancını maskeliyor ve Fransız Mahallesi'nin Hayaletine dönüşüyor. Scarlett tıp 1 bipolar bozukluğu olan, operada inanılmaz yeteneğini babasından almış, babasının öldürülmesine şahitlik etmiş ve oracıkta ilk cinayetini işlemiş kızımız. O gece bunu gören Sol Scarlett'dan etkileniyor ve asla gözenden ayırmamak için Bordeaux Müzik Konservatuarında burs kazanmasını sağlıyor. Onu koruyor, sağılığıyla ilgileniyor, her gün ona yeni notalarını, mektuplar ve tek bir gül gönderiyor. Tabii tüm bunları karanlıkta kalarak yapıyor. Maskenin ardındaki adamı küçük müzik perisine göstermeye 'şimdilik' hazır değildi. Her şey böyle güzel gizemli irellerken bir gün ateşkesi bozup tüm şehri ele geçirmek için Rand Chatelain sözde çocukluk arkadaşı Scarlett'la arayı kapatmaya çalışana kadar... Uzun süredir dark romence okumadığım için Hayalet'i okumaya karar verdim ama konusu güzel olsa da daha da karanlık olaylar olabilridi sanki. Karanlıktan çok kasvet vardı. Aslında Sol'un maskesi, Fransız Mahallesi'nin Hayaleti olması gizemliydi ama yazar buna pek odaklanmamış. Konusu daha çok Sol'un takıntısını aşka dönüşmesi için Scarlett'la gerçekten tanışmasını anlatıyordu. İlk bölümler Scarlett'ın hastalığına diğer insanların gösterdiği sinirimi bozan tepkileri oldu. Ve buna karşılıkta Scarlett'ın sanki suç onunmuş gibi karşılık vermesi daha da kötüydü. İki dakika konuşunca doğru
Dark romance
2024 12. kitabı
Okunma: 03 Mart 2024 00:00
Selamlar. Bence Hayalet çok güzel bir Operadaki Hayalet uyarlamasıydı. Scarlett babasının hayalini gerçekleştirmek için müzik konservatuvarında son sınıf öğrencisi. Scarlett'ın bipolar bozukluğu var. Hikayenin birkaç yerinde Scarlett'ın hastalığı önemli rol oynuyor. Sol ise yaşadığı bölgeyi korumak için çabalayan bir anti kahraman. Kitap bir mafya kurgusu. Bordeux ailesi New Orleans'ın kendilerine ait bölgesini koruyup kovlayan bir örgüt. Sol orijinal hikayedeki gibi Scarlett'a mektuplar ve müzik notları gönderiyor. Scarlett'in eğitim sürecinde aynanın arkasından ona destek oluyor. Rand ise New Orleans'ın geri kalanına sahip olup Bordeus ailesinin bölgesindeki limana göz diken kötü adamımız. Kitapta Scarlett'ın kafa karışıklığı çok güzel anlatılmıştı. Bir yanda bir anda hayatına giren Sol diğer yanda çocukluğundan tanıdığı Rand var. Birbirine düşman bu iki adam Scarlett'a sürekli birbirine zıt şeyler söylüyor. Doğal olarak Scarlett da kime inanacağına karar vermekte zorlanıyor. Kitabın sonlarına doğru Sol'un Scarlett'a kendini gösterdiği bir yer var. Scarlett'ın bu noktadan sonra Sol'a inanması ve Rand'in açık açık yalan söylediğine ikna olması gerekirdi. Ama bizim sevgili Scarlett'ımız Sol'dan uzaklaşıp Rand'in kollarına gidiyor. Rand gerçek yüzünü gösterene kadar da göremiyor gerçeği. Kitapta takıntılı bir karakter işleniyor. Sol'un Scarlett'a olan yaklaşımını romantik olarak adlandırmak çok doğru gelmiyor bana. Sol'un Scarlett'ı sürekli takip etmesi, kaçırması, 'gitmesine izin vermesi' aslından tamamen kendi bencil ihtiyaçlarına dayanıyor. Sol siyah bir karakter değil. Kesinlikle bir anti kahraman ve kendi bencilliğinin yanında Scarlett'ı incitmeyecek bir adam. Scarlett gitmet istediğinde ona alan tanımayı seçiyor ancak bu durum Scarlett'ın ona daha çok
Hayalet
2025 4. kitabı
Gerçekten aşırı nötr hissediyorum bu kitaba karşı yazarın kalemi yüzünden mi yoksa benden kaynaklı bişey mi bilmiyorum ama kitap beni yordu açıkcası. Kötü bir kitap diyemiyorum ama bence iyi de değildi, konusu kesinlikle daha iyi ele alınabilirdi ve derin yazılabilirdi diye düşünüyorum. Karakterler hakkında da bunu düşünüyorum, genel anlamda bunun sebebi yazım dilinden kaynaklı olabilir kitabın konusu fena değildi bunun için de bir beklenti oluşuyor ister istemez ama sanki bu pek de ele alınamamış ve karakterlere bu olaylar ve duygular yedirilememiş gibi hissettim. Bunun dışında yazım hataları da vardı heryerde göze çarpmasada bazı yerlerde çok fazla dikkatimi çekti belki bu da etkiledi fark etmeden kitaba karşı hislerimi bilemiyorum.
·372 syf.·
2024 74. kitabı
Çok bir beklentim olmadan okuyup keyif aldığım bir kitap oldu. Tam anlamıyla bir dark romance mı ondan emin değilim açıkçası, evet erkek karakter mafyatik karakter. Aslında bir mafya, yüzündeki yara ve vücudundaki yaralardan dolayı yer altında gizlenmeyi tercih ediyor erkek karakterimiz. Açıkçası kitabı sevdim, okuyan çoğu kişi çok ortalama bulmuştu ya da sevmediğini söylemişti. Kadın karakterin bipolar bozukluğunun olması, hatta yazarın da bundan muzdarip olduğu için o duyguları çok güzel bir şekilde yansıtmasını sevdim. Bence tam anlamıyla psikolojik bir detay yoktu ama kurgudaki yerini çok beğendim. Kitabın arka kapağını ya da kitap hakkındaki şeyleri duyduğumda açıkçası daha vasat ve anlaşılmaz bir kitap bekliyordum ama hiç öyle olmadı kesinlikle keyif alarak okudum evet mükemmel harika bir kitap diyemem ama vakit geçirmek için kesinlikle okunabilecek bir kitap. Kitap içindeki pekçok öge gerçekten çok dikkatimi çekti bunlar kullanılır mı falan diye bekledim ama çok fazla değinilmedi keşke o noktalarda da yarar biraz daha yaratıcı olup da kitapta yer verseymiş.
Kitap Yorumu
2024 25. kitabı
Okunma: 06 Mart 2024 14:17
Kitabın ilk yarısı o kadar iyiydi ki. Çok güzel ve karanlık bir havası var kitabın. Maskeli yaralı mafya karakterin ve onun maskeli adamları, yer altı tünelleri ve adamın yani Sol'un Fransız Mahallesi'nin hayaleti olması... Adama yaraları ve maskesi yüzünden karanlıklarda dolaşması nedeniyle hayalet deniyor. Bilin bakalım kim için çok sevdiği karanlığı arkasında bırakıyor? Scarlett Day yani adamın ilham perisi... Adam da kadının müzik şeytanı. Sürekli kadına mektuplar yolluyor. Bu kitapta onu dokunursan seni öldürürüm vibe ve sahneleri var. Buna bayılıyorum bunu kabul edeyim önce. Sol, kadının koruyucusu rolünü üstleniyor ve her zaman yanında oluyor. Bu arada Scarlett Day bipolar rahatsızlığına sahip ve tetiklendiği zaman ataklar geçiriyor ve o sırada Sol'un gelip şarkı söyleyerek kızı sakinleştirmesi... Kitap genel olarak çok güzeldi sadece sonlara doğru çok hızlı geçti ilk yarısına bayıldım ama ikinci yarısında daha yavaş okudum daha güzel sahnelerle süslenebilirdi. Ama kesinlikle tavsiye ederim. Sadece tetikleyici unsurlara dikkat edin ve çokça baharatlı sahneler bulunuyor. 4/5
2024 102. kitabı
Okunma: 17 Mayıs 2024 01:58
Uzun zamandır bu kadar sünepe bir kadın karakter okumamıştım kitabın haklarını alıp çeviren yayıncıya teşekkürler. Dark romance diyerek başlamadım, çünkü şu dönemde bu türün anlamını bilen kalmadığını düşünüyorum. Kitabın konusunu zaten görmüşsünüzdür o yüzden ben spoiler vermeden incelemeye geçeceğim. Sağlık sıkıntıları olan bir karakter yaratmak okey, ama yazarın bipoların anlamına sadece internette bir iki site gezerek baktığına inanıyorum. Bu hastalık bu kitapta yazılan gibi bir şey değil. İlgi çeksin ama çok sıkıntı yaratan bir hastalık olmasın denilerek yazılmış tamamen. Onun dışında kadın karaktere asla ısınamadım; benliği yok, bakış açısı bir anda çok kötüyken diğer yanda ya bu kız elli sayfa önce ne düşündü şimdi bunu mu akıl edebiliyor diyor. Erkek karakter ise manipülatif ve baskıcı, evet bazı yerlere kadar bu da tamam hadi bunu normalleştirmeye de çalışın ama bu tavırları aslında manipülatif değil senin iyiliğini istiyor ya da baskıcı değil sadece çok seviyor diye de kandırmaya çalışmayın. Çeviri kötüydü maalesef, erkek karakterin maskülenliğini de hissettirememişler. Genel anlamda çok bir şey beklemiyordum buna rağmen çok kötüydü yine de okuyup okumamak size kalmış.
2025 13. kitabı
Okunma: 02 Şubat 2025 13:46
Operadaki Hayalet kitabını alıp kim dark romance tarzında yazalım diye düşündü acaba? Evet ilk yarısı güzeldi ama sonlara doğru biraz cılkı çıktı gibi hissettim. Kadın karakter biraz sinir bozucuydu bu ne vasıfsızlık kuzum... Reading Slumpta okunmaz ama çerezlik diyemem biraz sıkar gibi.
2026 12. kitabı
Okunma: 17 Şubat 2026 00:44
Severek okuduğum bir kitap oldu. Operadaki hayalet kitabından esinlenerek yazıldığı açık ara fark ile belli. Karanlıktan kaçarsanız, kendi karanlığında kaybolursunuz.
2024 50. kitabı
Okunma: 23 Nisan 2024 13:41
Yazarın bipolar rahatsızlığına sahip olması ve Scarleti yazarken kendinden parçalar eklemesi bence gayet güzeldi zira onun o gelgitleri, gerçek mi hayal mi bocalamalarını ilk yarıda gayet hissedilir kılmıştı diyerek yorumuma başlayayım. İlk yarı zaten bir bakıma karekterleri tanıma, geçmişlerine göz atma derken bir tık slow işliyor ama yarıdan sonra ikilinin ilişki gelişimi, aralarında ki çekim, geçmişe dair ortak sırlar falan derken gayet akıcı ilerliyor anlayacağınız. Sol gelecek olursakta cidden çok ince detaylarla oluşturulan bir villain karekterdi. Hani bizde eskiden kabadayılar vardı böyle kendi ahlaki kurallarına göre ceza kesip kendi insanlarını korurlardı.İşte Sol da tam o tarz bir karekterdi. Scarlett’in istekleri ihtiyaçlarını düşünüp ona göre hareket etmesi, hastalığına yaklaşım tarzı cidden güzeldi..genel olarak ben onun karekterini bir sahne hariç okurken oldukça keyif aldım. (Sol gibi bir adama o sahneyi yazmak bence çok gereksiz di zira oluşturulan ve bize yansıtılan karekterle bağdaşmadı en azından ben bağdaştıramadım.) Netice olarak tür olarak tam Dark sayılır mı çok emin değilim zira sıkı bir dark okuyucu olarak daha karanlık kitaplar okumuşluğum var. Bunun yanın sıra Trope larında #stalkerromance vardı ama biz karekterin o yönünü de göremedik pek kitapta daha çok geçmişte kalmış zira kitap ikilinin karşılaşması ile başlıyordu. Tabi benim beklentim bu yönde olunca biraz şaşırsam da yine de keyifle okuduğumu söyleyebilirim. #darkromance ve #stalkerromance ı yeni okumak isteyip çekinenler için kesinlikle doğru tercih olabilir diyerek yorumumu noktalıyorum.
1000k

Greer RiversYazar · 0 kitap
Greer Rivers is a former crime fighter in a suit, but now happily leaves that to her characters! A born and raised Carolinian, Greer says “y’all”, the occasional “bless your heart” (when necessary), and feels comfortable using legal jargon in everyday life. She lives in the mountains with her husband/critique partner/real life book boyfriend and their three furbabies. A sucker for reality TV, New Girl, and scary movies in the daytime, Greer admits to being a messy eater, ruiner of shirts, and does NOT share food or wine. Greer adores strong, sassy heroines and steamy second chances. She hopes to give readers an escape from the craziness of life and a safe place to feel too much. She’d LOVE to hear from you anytime! Except the morning. She hates mornings.