Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Eylül 2017

Popular Science Türkiye - Sayı 65

Popular Science Türkiye Dergisi

Popular Science Türkiye - Sayı 65 Gönderileri

Popular Science Türkiye - Sayı 65 kitaplarını, Popular Science Türkiye - Sayı 65 sözleri ve alıntılarını, Popular Science Türkiye - Sayı 65 yazarlarını, Popular Science Türkiye - Sayı 65 yorumları ve incelemelerini 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
·
Puan vermedi
bir ressamın doğa karşısında duygularının dışa vurumunu renklerle nasıl bir yol izleyerek anlattığı, bu yolda ışığın nesne ile etkileşimini ve renkleri etkin kullanmanın ne kadar önemli oldu-ğunu göstermeye çalışacağız. Nesnenin niteliklerini açığa çıkaran ışık, nesnenin rengini de ortaya koyar. 2 Kurumuş olan boyaların üzerinde desen çizimi-ne devam ediliyor. Doğadaki nesneler ışığın bazı renklerini yansıtırken bazı renklerini soğurur. Biz hiçbir zaman nesnenin üzerinde sakladığı (soğurduğu) rengi görmeyiz. Bize görünen nesnenin yansıttığı renktir. Ana renkleri, karışımlarını ve tamamlayıcı renkleri bilen ve bunları resimlerde temel yapıtaşı olarak kullanan bir sanatçıyı sonsuz bir renk evreni bekler. Ressam nesnenin ışık karşısında davranışlarını bildiği için boya ile ışığın neler yapabildiğini anlatır, fırçalarının dokunuşuna duyguları eşlik eder.
Popular Science Türkiye - Sayı 65
Popular Science Türkiye - Sayı 65Popular Science Türkiye Dergisi · Doğan Burda Dergi Yayınları · 201735 okunma
98 syf.
·
Puan vermedi
·
Beğendi
·
2 saatte okudu
UZUN VADELİ DÜŞÜNMEK
İster bireylere, isterse şirket hatta ülkelere bakın hep aynı örüntüyü göreceksiniz: Uzun vadede başarılı olabilmek için uzun vadeli plan yapmak şart. Günü kurtarmayı düşündü- ğümüzde sadece günü kurtarabiliriz. O da şanslıysak. Yarın ve sonrası için plan yapmak ve bu zaman çizgisi içinde bek￾lediğimiz gibi sonuçlanmayan durumlarla karşılaştığımızda yedek planları devreye sokabilmek için hazırlıklı olmak şart. Emprovizasyon yapmak da iyidir elbette ve beklenmedik fırsatlar doğurabilir. Fakat bu durum yaşam biçimine dönüştü- ğünde riskler birbirine eklenir ve bir süre sonra öngörülemez durumlar yönetilemez hale gelir. Bu ay dergimizi Zaman konusuna ayırdık. Sevgili 4. boyutu￾muz hakkında söyleyecek o kadar çok şey var ki, takdir edece- ğiniz üzere bunları tek bir dergiye sığdırmak mümkün değil. Biz yine de elimizden geleni yaptık ve size keyifli olduğu kadar dolu dolu bir dergi hazırlamaya çalıştık. Uzun zamandır sizden gelen bir talepti fontları büyütme￾miz. Diğer bir deyişle dergideki yazıların küçüklüğünden dem vuran mailler son zamanlarda sıklaşmıştı. Fontları büyütmek kolay bir iş gibi görünse de, bu aslında tüm dergi ekibinin el ele vererek üstesinden gelebileceği zorlu bir süreç. Tasarım ekibi ve editoryal kadro olarak son 3 aydır bu konu üzerinde çalışıyorduk ve elinizde tuttuğunuz bu sayıyla birlikte rahat okunurluk konusunda ilerleme kaydettiğimizi düşünüyorum. Umarım beğenirsiniz.
Popular Science Türkiye - Sayı 65
Popular Science Türkiye - Sayı 65Popular Science Türkiye Dergisi · Doğan Burda Dergi Yayınları · 201735 okunma
Reklam
Bütün Alıntılar
JAPON BALIĞININ ACIL DURUM ÇÖZÜMÜ Japon balıkları, yeterli oksijene sahip olmayan akvaryum￾larda hayatta kalmayı başarabilmek için alkol üretiyor. Balığın 8 milyon yıl önce, bazı genlerini, bira mayasındakine benzer bir enzim üret￾mek için kullanmaya başladığını keşfeden bilim insanları, bu enzi￾min etanola dönüşe￾bildiğini
BÖCEK İLAÇLARI HAMAM BÖCEKLERINI NASIL ÖLDÜRÜYOR? Sinir sistemlerini ele geçirerek.
YÜKSEK GERILIM HATLARINDAKI TOPLAR NE İŞE YARIYOR? Hava araçlarının bu hatları ayırt edebilmesini sağlıyor.
GÖKYÜZÜNDE BIR DEĞIL, İKI TANE AY OLSA NE OLURDU? Dev dalgalar tarafından yutulmazsak karşımızdaki olağanüstü manzaranın tadını çıkarabilirdik.
Reklam
İsraf etmeyelim!!!
Her yıl 1.3 milyar ton yiyeceğin boşa gitmesi üstelik bu miktarın sadece dörtte birinin bile yaklaşık 800 milyon insanın yaşamasına yetecek olması konunun önemini gözler önüne seriyor. Aynı zamanda bu gıda israfı yaklaşık 3.5 milyar ton karbondioksit yayılmasına sebep olarak küresel ısınmayı hızlandırıyor.
Her şey yolunda giderse, yüce banknotlara tapınmaktan vazgeçip sanat ve bilimde atılım yaptığımız, gerçek tutkularımızı hayata geçirebildiğimiz yeni bir rönesansın başlangıcına tanık olabiliriz.
Tarihçi ve düşünür Yuval Harari’ye göre, tüketim çılgınlığı da sanal bir gerçeklik. Yeni bir otomobile ya da pahalı ürünlere yönelebildiğimizi gösterip puan (statü) kazanıyoruz.
ABD’de Dış İlişkiler Konseyi’ne bağlı ekonomi uzmanları Edward Alden ve Bob Litan’ın bu yıl yaptığı bir çalışma gençlere aynı çözümü öneriyor; Kariyerinize başlarken, ileride bu mesleği hızla değiştirip bambaşka bir alana yönelebilmenizi garanti altına alacak kadar eğitimli olun ve mutlaka birbirinden farklı beceriler geliştirin.
Reklam
TUZLU SUYLA ÇALIŞAN ESNEK PIL Çinli araştırmacılar, tuzlu suyla çalışan esnek bir pil yarattı. Giyilebilir teknoloji için üretilen pillerin esnek olması gerek. Hiçbir zararlı kimyasal içermediği ve üretme￾diği gibi, bir çeşit tuzlu su olan sodyum temelli kimyasalları kullanan bu pil, esnediğinde kırılma￾ma özelliğine de sahip. Pilin insan vücudundaki teri kullanarak çalışması hedefleniyor.
MUCIZE AĞAÇ: KIRI Dünyadaki herhangi bir ağaçtan 10 kat daha fazla karbondioksit kullanan ve yüksek oranda oksijen üreten kiri ağaçları (Paulownia), kirli toprak ve suyla bile sağlıklı bir şekilde büyürken, bir yandan da havadaki aşırı karbonu emiyor. Çok hızlı büyüyen ağaç sadece 8 yıl gibi kısacık bir sürede 40 yaşındaki bir meşe ağacının boyuna erişebilir. Ağacın bu özellikleri, ABD’nin Teksas Eyaleti’nde “Kiri Devrimi” yapılmasını sağladı. Bölgeye bir milyon kiri ağacı eken Teksaslılar aşırı kirlenen toprak, hava ve su yüzünden son yıllarda bazı sağlık sorunları yaşıyordu.
JAPON BALIĞININ ACIL DURUM ÇÖZÜMÜ Japon balıkları, yeterli oksijene sahip olmayan akvaryum￾larda hayatta kalmayı başarabilmek için alkol üretiyor. Balığın 8 milyon yıl önce, bazı genlerini, bira mayasındakine benzer bir enzim üret￾mek için kullanmaya başladığını keşfeden bilim insanları, bu enzi￾min etanola dönüşe￾bildiğini
39 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.