Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Pratik Hukukta Metot

Ernst E. Hirsch

Pratik Hukukta Metot Sözleri ve Alıntıları

Pratik Hukukta Metot sözleri ve alıntılarını, Pratik Hukukta Metot kitap alıntılarını, Pratik Hukukta Metot en etkileyici cümleleri ve paragragları 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Hukukçunun değeri, bilgi derecesi ile değil, bilgisini uygulama yeteneğiyle ölçülür.
Mesleğe yeni başlayan, sonucu buldum sanarak, cevaba kendini hazır sayar. Fakat olayı gelişigüzel inceleyip, hemen baştan savma karara varan hukukçu, yüzde doksan oranında yanılır. Bunun başlıca nedeni, olayı etraflı olarak incelemeden, duygularına göre davranmış olmasıdır. Talep haklıdır veya haksızdır demek kolaydır. Fakat böyle bir hükmün doğru olduğunu ispat etmek, yani isabetli gerekçesini bulmak güçtür. İşte bu güçlüğü yenmek gerekir.
Reklam
Bu bakımdan acele hareket, daima zararlı sonuçlar verir. Mesleğe yeni başlayan, sonucu buldum sanarak, cevaba kendini hazır sayar. Fakat olayı gelişigüzel inceleyip, hemen baştan savma karara varan hukukçu, yüzde doksan oranında yanılır. Bunun başlıca nedeni, olayı etraflı olarak incelemeden, duygularına göre davranmış olmasıdır. Talep haklıdır veya haksızdır demek kolaydır. Fakat böyle bir hükmün doğru olduğunu ispat etmek, yani isabetli gerekçesini bulmak güçtür. îşte bu güçlüğü yenmek gerekir.
Talep hakkını ve bu hakkın dayandığı esasları tahlil etmeden nitelemeye girişmeyiniz!
"Yalnız bilmek yetmez, uygulamak da gerek; Yalnız istemek yetmez, yapmak da gerek.''
Bankacılık Enstitüsü Yayınları
Reklam
" Yalnız bilmek yetmez , uygulamak da gerek ; Yalnız istemek yetmez , yapmak da gerek. " Goethe
"Yalnız bilmek yetmez, uygulamak da gerek; Yalnız istemek yetmez, yapmak da gerek." Goethe
Milletin karakuşi hükümlerden bıktığını, en önemsiz kararın bile bilgi istedğini unutmayınız! Tahmin ettiğiniz hukuk ilişkisinin kanuni koşullarını bir kez de, bilime dayanarak, kontrol ediniz!
Reklam
Karar vermeden, olaya uygulanacak hukuku zaman ve yer bakımından araştırınız!
İnsana tuhaf gelse bile, bir kanun veya içtihadın nerede ve nasıl aranacağını hiç bilmeyenler, sanıldığından çok fazladır. Neden diye sorarsanız bunun tek sebebi, hâkim veya avukatın, kendi zekâsına haddinden fazla güvenmesidir. Gerçi zekâ, önemli bir değerdir. Bunu kimse inkâr edemez. Fakat hukukta öyle olaylar vardır ki, bunları zekâ sayesinde çözümlemek imkânsızdır. Olumlu bilgiye malik değilseniz yarı yolda kalmaya mahkûmsunuz.
İddiaya dayanak olan hukuki ilişki vakıadan hemen anlaşılamıyorsa, bunu sistematik bir biçimde arayarak saptamaya çalışınız!
Hukukçunun değeri, bilgi derecesi ile değil, bilgisini uygulama yeteneğiyle ölçülür.
Ebedi , her yerde mutlak surette geçerli olan, muhteva bakımından değişmez bir hukuk yoktur.Ebedi olan ,değişmeyen ve mutlak surette hüküm süren yalnız bir tabiat kanunu vardır ki ,o da ,fertlerin düzensiz olarak yaşayamayacaklarıdır.İstisnasız olarak her toplulukta ,bu toplum ne kadar geri kalmış olursa olsun , mutlaka bir hukuk düzenine rastlanır .Hatta haydut çetesinin bile, kendisine özgü bir düzeni vardır.
Sayfa 10
71 öğeden 16 ile 30 arasındakiler gösteriliyor.