Resimli Bir Tarih

8 Eylül 2016
Dipnot Yayınları

Puan vermedi·176 syf.·
2019 3. kitabı
Daha önce queer okumalar yapmaya çalışmıştım ama dili fazlasıyla akademik ve ağır gelmişti, yarım bırakmak zorunda kaldım. Queer teoride de kavramlar biraz soyut olunca anlaması, kavraması epey bir
2023 21. kitabı
Okunma: 21 Temmuz 2023 01:05
Kitabı ilk çıktığı günlerde (2018) edinip okumuştum. O günlerde queer teori ile ilgili bilgi birikimim neredeyse sıfırdı ve faydalı, eğlenceli bulmuştum. Yeniden geri döndüğümde o zaman tam idrak edemediğim şeylerin yerine daha rahat yerleştiğini gördüm. Bir giriş kitabı olmaktan fazla. Fakat kafa karışıklıklarını giderip genel çerçeveyi çizmekte oldukça başarılı. (Birbirinden güzel illüstrasyonlarını saymıyorum bile :) Aşama aşama bir okuma programı da sunuyor fakat ne yazık ki çoğunun Türkçe çevirisi mevcut değil. (Buradan yayınevlerini göreve çağıralım :) Günün sonunda nereden başlasam diyenlere, derli toplu bilgi isteyenlere güzel hazırlanmış bir başucu kitabı.
2022 16. kitabı
Okunma: 16 Haziran 2022 12:51
Queer teoriye yabancı biri olarak genel bir giriş yapma isteğimi fazlasıyla karşılayan bir kitap oldu. Kitap konuyu tarihi ve felsefi yönleriyle ele almakla kalmıyor ayrıca daha derin bir araştırma yapabilmeniz için ek kaynaklar da öneriyor. Her kavramın karşıtıyla var olduğunu düşünen biri olarak, queer teorinin ikiliklere tamamen karşı olan bakışını içselleştirmekte zorlandım. Sonuçta spektrumlar uçsuz var olamazlar. Her şeyin akışta olma fikri güzel ve akla yatkın yine de insanlık olarak etrafı etiketlemekten ne zaman vazgeçeriz meçhul. Güzel kitap. Tavsiye ederim.
Felsefe-Düşünce

Meg-John BarkerYazar · 1 kitap
Meg-John Barker bir yazar, yazarlık danışmanı, yaratıcı danışman, konuşmacı ve bağımsız bilim adamıdır. İlişkiler, cinsiyet ve toplumsal cinsiyet konularına ilişkin kendi kendine yardım karşıtı bir dizi kitabın yanı sıra kurgu dışı grafik kitaplar olan Queer: A Graphic History ve Gender: A Graphic Guide ve The Psychology of Psychology kitabını da yazdılar. Seks . İlişkiler kitabının ve Kuralları Yeniden Yazma blogunun yazarıdırlar , ve seks eğitimcisi Justin Hancock ile bir podcast'leri var. Barker, tam zamanlı bir yazar olmasının yanı sıra, yazarlık danışmanı, yaratıcı danışman, konuşmacı ve bağımsız akademisyendir. Barker , Nottingham Üniversitesi'nden Psikoloji alanında doktora derecesine sahiptir ve yirmi yıl boyunca Birleşik Krallık'taki Açık Üniversite'de akademik psikolog ve cinsiyet, toplumsal cinsiyet ve ilişkiler konusunda uzmanlaşmış bir psikoterapist olarak çalışmıştır. Barker, açık tek eşlilik , biseksüellik , ikili olmayan cinsiyet ve BDSM hakkındaki ilk akademik koleksiyonlardan bazılarını yazmış ve/veya düzenlemiştir . 2010'dan 2017'ye kadar Psikoloji ve Cinsellik dergisinin editörlüğünü yaptılar ve Biseksüellik Raporu ile Cinsiyet, Cinsellik ve İlişki Çeşitliliği hakkındaki BACP belgesinin baş yazarıydılar.