Regaib Kandili

Mahmud Es'ad Coşan
Bu eser, merhum Prof. Dr. Mahmud Es'ad Coşan'ın Regaib Kandili dolayısıyla yapmış olduğu sohbetlerin derlemesi olup bu konuda kaleme almış olduğu başyazı ve makaleler ile Regaib kandilinin ihyası ve Regaib gecesinde yapmış olduğu dua ve yakarışları da içermektedir. Eser hazırlanırken konuşma dili korunarak mümkün olduğunca tekrarlardan kaçınılmış, başyazı ve makaleler ise aynen yer almıştır. Ayet ve hadisler ışığında ibretli ve hikmetli noktaları güzelce izah eden, günceli yakalayan, özlü bilgiler veren, son derece sade, akıcı ve anlaşılır bir üsluba ve gönül diline sahip olan bu eser manevi yolculuğunuza rehberlik edecektir.
112 sayfa
Reklam

Yorumlar ve İncelemeler

112 syf.
9/10 puan verdi
İçinde Esad hocanın Regaip kandili ve Recep ayı konulu sohbetlerinin yazdığı çok güzel bir kitap. Esad hocayı dinlemiş olanlar bilir, etkileyici ve güzel bir üslubu var. Kitap, Recep ayında şöyle ibadet edin, böyle zikir çekin demeden önce ilk sayfalarda şöyle diyor; Recep ayı haram aylardan olduğu için o cahiliye devrindekiler bile savaşı bırakırmış. Siz onlardan daha az mı şuurlusunuz ki kavganızı, husumetinizi bırakmıyorsunuz ? Gerçekten okuduğumda etkilendiğim bir sayfa oldu bu sayfa, hiç bu şekilde bakmamıştım. Kendimi o devrin insanlarıyla kıyasladım bu sayfayı okuyunca. Araplar bilerek duymazdan gelirmiş husumetli olduğu kişinin yerini söyleyenleri, o yüzden Recep ayına Recep i essap da denilirmiş. (yanlış yazmış olabilirim.) Duymazdan gelinen manasına geliyor. Bizde çevremizde bizi çizgimizden biraz öteye geçmek zorunda bırakacak sözleri davranışları bu ay duymazdan görmezden gelelim. Beğenerek sanki Esad Hocanın meclisin de sohbetini dinliyormuş hissiyle okudum tüm kitabı. Tüm okuyacaklara iyi okumalar diliyorum, umarım bol istifadeli bir okuma olur.
Regaib Kandili
Regaib KandiliMahmud Es'ad Coşan · Server Yayınları · 202294 okunma
88 syf.
·
Puan vermedi
·
18 saatte okudu
RECEP AYI VE REGAİB KANDİLİ NOTLARI:
Regaib kandilinin zamanı nedir? Receb ayının kaçıdır? Receb’in kaçı olduğu belli olmaz . Receb ayının girmesinden sonra ilk perşembeyi cumaya bağlayan gecesi Regaib Kandilidir. Mübarek,güzel,istifade edilmesi,ibadet edilmesi gereken gecelerden birisidir. Recep ayının 26’sını 27’ye bağlayan gece ,Miraç kandilidir. Efendimizin miraca çıktığı
Regaib Kandili
Regaib KandiliMahmud Es'ad Coşan · Server Yayınları · 202294 okunma
112 syf.
10/10 puan verdi
·
Beğendi
Üç Aylar : RECEP, ŞABAN ve RAMAZAN aylarından oluşuyor. Bu mübarek ayların ilki Recep ayı ile başlamaktadır. Haram Aylardan biridir aynı zamanda. Hicri takvimimizde 4 ay vardır ki bunlara "haram ayları" deniliyor. Yani o ayları en hayırlı amellerle geçirmemiz gerekiyor aslında. Haram ayların manası "içinde ibadet yapmak gereken,
Regaib Kandili
Regaib KandiliMahmud Es'ad Coşan · Server Yayınları · 202294 okunma
112 syf.
·
Puan vermedi
Es-selamualeykum "Lakin Receb'in ilk cuma gecesinden gafil olmayın. Çünkü bu geceye melekler, 'Regâib gecesi' adını verirler." "Regâib" ne demek? "Rağbet edilecek mükâfatların, ecirlerin, sevapların verildiği gece." demek. Onun için melekler bile bu ismi vermişler. "O gecenin vakti geldiği zaman yerlerde ve göklerde hiçbir melek kalmaz. Meleklerin hepsi Kâbe ile Kâbe'nin etrafındaki mukaddes yerde toplaşırlar. Allah u teala hazretleri o toplanan meleklerine bir tecelli ile tecelli eder ve şöyle buyurur : " Ey benim meleklerim! Ne isterseniz isteyin benden." Onlar da şöyle derler: 'Ey Rabbimiz! Recep ayında oruçlu olanları affetmeni diliyoruz.' Cenâb-ı Hak; 'Evet, sizin istediğinizi kabul Eyledim.' diye cevap verir." Kendileri için bir şey istemiyorlar çünkü Allah'ın melekleri mü'minler için dua ederler; âyet-i kerime var. O melekler mü' minlere dua ediyorlar. Burada da bizim için şefaat ediyorlar ve Allah'tan oruç tutanları affetmesini istiyorlar. Elhamdülillâh. Kıymetli hocamız Mahmud Esad Coşan hocamızın kıymetli eserlerinden biri video anlatımları gibi huzurlu, anlaşılır ve en güzel anlatımı ile Allah u teala razı olsun.
Regaib Kandili
Regaib KandiliMahmud Es'ad Coşan · Server Yayınları · 202294 okunma
112 syf.
10/10 puan verdi
Prof. Dr. Mahmud Es'ad Coşan, Regaib Kandili ve Üç Aylar'ın önemine dair çeşitli sohbetler ve yazılar kaleme almıştır. Bu mübarek zaman dilimlerinin manevi değerini vurgulayarak, ibadet ve tefekkürle değerlendirilmesi gerektiğini belirtmiştir. Regaib Kandili, Receb ayının ilk cuma gecesine denk gelir ve "regaib" kelimesi,
Regaib Kandili
Regaib KandiliMahmud Es'ad Coşan · Server Yayınları · 202294 okunma
112 syf.
10/10 puan verdi
·
Beğendi
·
35 saatte okudu
Regaib Kandili
Regaib Kandili
kitap sohbetlerin kitaplaştırılmış hali olduğu için, okurken merhum Esad hocanın sesinden dinlemiş gibi oldu. Rabbim rahmet etsin. Zaten çok yumuşak ve sevecen dili olduğu için kitapta da aynısını hissediyorsunuz. Bütün arkadaşlarıma okutmalarını tavsiye ediyorum. İçinize çok güzel tohumlar ekiliyor.
Regaib Kandili
Regaib KandiliMahmud Es'ad Coşan · Server Yayınları · 202294 okunma

Yazar Hakkında

Mahmud Es'ad Coşan
Mahmud Es'ad CoşanYazar · 58 kitap
Çanakkale'nin Ayvacık ilçesi Ahmetçe Köyü'nde doğdu. 1950'de Vezneciler İlkokulu'nu, 1956'da Vefa Lisesi'ni bitirdi. İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Arap-Fars Filolojisi'ne girdi. Arap Dili ve Edebiyatı, İran Dili ve Edebiyatı, Ortaçağ Tarihi ile Türk-İslam Sanatı sertifikaları aldı. Ankara'da 1960'ta Klasik-Dini Türkçe Metinler Kürsüsü'ndeki asistanlık sınavını birincilikle kazandı. Asistanlığının ilk yıllarında fakülte yayın kurulunda iki yıl sekreterlik görevinde bulundu. 1965 yılında '15. Yüzyıl Şairlerinden Hatiboğlu Muhammed ve Eserleri' konulu teziyle ilahiyat doktoru oldu. 1973 yılında ilahiyat doçenti unvanını aldı. Nisan 1973 yılında Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Türk-İslam Edebiyatı Kürsüsü öğretim üyeliğine atandı ve kürsü başkanlığını üstlendi. 1977-1980 yıllarında Sakarya Devlet Mimarlık ve Mühendislik Akademisi hocalığı yaptı. 1982 yılında, ilahiyat profesörü olan Coşan, yurtdışında misafir öğretim üyeliği görevlerinde bulundu. Server İletişim Tarafından Basılan Eserleri: İslâm Dergisi Başmakaleleri (Başmakaleler-1) Kadın ve Aile Dergisi Başmakaleleri (Başmakaleler-2) İlim Sanat ve Panzehir Dergileri Başmakaleleri (B.M.-3) İdeal Yol (Başmakaleler-4) Dilimiz ve Kültürümüz Tarihi ve Tasavvufi Şahsiyetler Mehmed Zahid Kotku (Rha) İstanbul'un Fethi ve Fatih Hatiboğlu Muhammed ve Eserleri Seha Neşriyat Tarafından Basılmış Eserleri: Matbaacı İbrâhîm-i Müteferrika ve Risâle-i İslâmiye (1982) Hacı Bektâş-ı Velî, Makalât Gayemiz (1987) İslâm Çağrısı (1990) Yeni Ufuklar (1992) Çocuklarla Başbaşa Başarının Prensipleri Türk Dili ve Kültürü İslâm'da Nefis Terbiyesi ve Tasavvufa Giriş (1992) Avustralya Sohbetleri-1 (1992) Avustralya Sohbetleri-2 (1994) Avustralya Sohbetleri-3 (1995) Avustralya Sohbetleri-4 (1996) Yeni Dönemde Yeni Görevler (1993) Haccın Fazîletleri ve İncelikleri (1994) Zaferin Yolu ve Şartları (1994) İslâm, Sevgi ve Tasavvuf (1994) Sosyal Çalışmalarda Organizasyon ve Başarı (1994) Güncel Meseleler-1 (1994) Güncel Meseleler-2 (1995) Hazret-i Ali Efendimiz'den Vecîzeler (1995) Hacı Bektâş-ı Velî (1995) Yunus Emre ve Tasavvuf (1995) Başarı Yolunda Sevginin Gücü (1995) İslâmî Çalışma ve Hizmetlerde Metot (1995) Sosyal Hizmetlerde Hanımlar (1995) Ramazan ve Takvâ Eğitimi (1996) Tebliğ ve İrşad Çalışmaları (1996) İslâm, Tasavvuf ve Hayat (1996) Haydi Hizmete!.. (1997) İslâm'da Eğitimin İncelikleri (1997) Tasavvuf Yolu Nedir? (1997) İmanın ve İslâm'ın Korunması-1 (1997) İmanın ve İslâm'ın Korunması-2 (1998) Allah'ın Gazabı ve Rızası (1997) Mi'rac Gecesi (1998) Doğru İnanç ve Güzel Kulluk (1998) Ramazan ve Güzel Ameller (1998)
30 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.