Merhaba;
Rus masallarının içinde toplamda 13 tane masal var.
Bir çoğunun içinde zengin bir tüccar, çar ve onun üç oğlu ile karşılaşıyorsunuz. Bu masallardan birini sizler için okumuştum dilerseniz izleyebilirsiniz;
youtu.be/YGrwTHkbVSU
Genel olarak benim sevdiğim masallardı. Hatta Kızılderili masallarından sonra en çok Rus masallarını sevdim diyebilirim.
Masallarda genellikle iyilik ve dürüstlük kavramları işlenmişti..
Hem büyüklerin severek okuyacağı, hem de küçüklere rahatlıkla okuyacağınız masallar olduğunu da belirtmek isterim.
Herkese keyifli okumalar diler, youtube kanalıma beklerim..
youtube.com/channel/UCfOYAd...
Rus masalları hakkında bilgim olmadan okudum. Fikir edinmek için güzel bir kitap. Bu kültürün masallarında belli öğeler olduğu anlaşılıyor her kültürün kendine özel öğeleri olduğu gibi.
Karakarga Yayınlarının seri halinde yayınladığı masallardan Rus Masalları kitabında 13 tane masal var. Masallar, genelde insanı iyiye, doğruya, güzele iletmeye yarayan temalar içeriyor. Ağır klasik kitaplardan, düşünce-felsefe kitaplarından yorulduğunuzda zihninizi dinlendirecek ve zevkle de okunabilecek bir kitap...
Rus MasallarıRobert Bain · Kara Karga Yayınları · 202073 okunma
Bain, yirmiden fazla dili kullanabilen bir dilbilimciydi. Almanca, Macarca, Fince, Danca ve Rusçadan tercüme yaptı ve ayrıca Macar yazarlarla. Ondokuzuncu yüzyılda Macarcadan İngilizceye en verimli çevirmen oldu.