Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur

Temmuz 2020

SabitFikir - Sayı 113

SabitFikir Dergisi

SabitFikir - Sayı 113 Gönderileri

SabitFikir - Sayı 113 kitaplarını, SabitFikir - Sayı 113 sözleri ve alıntılarını, SabitFikir - Sayı 113 yazarlarını, SabitFikir - Sayı 113 yorumları ve incelemelerini 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
·
Puan vermedi
" bu sayıda önemli çevirmen dostumuz Samet Köse’nin kaleminden Afro -Amerikan edebiyatına yoğunlaşalım istedik. Ülkemizde Afro-Amerikan edebiyatına dair iyi kötü bir kitaplık oluşmuş değil ne yazık ki. Mesela Müslümanlığı da seçmiş şair Emir Bereket’in (Amiri Baraka) toplu şiirleri halen çevrilmedi. Toni Morrison’ı iyi kötü biliyoruz ama Maya Angeleo’yu daha yeni yeni tanıyoruz. Malcolm X’ten Muhammed Ali’ye aklımızda baş kaldıran, sağlam bir Siyahî imgesi var, öte yandan mesela sürgündeki Suriyeli şair ve yazarların ne yazdıklarını bilemiyoruz. Denver merkezli “slam şiir” üyesi Amal Kassir ile dostluğumuz var ama onun da metinlerine uzağız halen. "
SabitFikir - Sayı 113
SabitFikir - Sayı 113SabitFikir Dergisi · Sabit Fikir Dergisi · 202016 okunma
Reklam
Bugün dünyada farklılıklara kucak açanlar kazanır.
Amin Maalouf
Amin Maalouf
Sayfa 8
“Azınlık, sayı ile ilgili değildir. Çoğunluğa kimin dahil olacağını belirleyen norm tarafından dışlanmışlardan oluşur.”
Sayfa 39
"Bugün dünyada farklılıklara kucak açanlar kazanır."
Sayfa 8 - Amin MAALOUFKitabı okudu
Puşkin ve Nabokov'a dair
Nabokov beş yıl çalışarak Puşkin'in 250 sayfalık manzum romanı Yevgeni Onegin'i Rusçadan İngilizceye çevirdiğinde ortaya 1500 sayfalık bir metin çıkmıştı.
Sayfa 14 - Gülenay BörekçiKitabı okudu
Reklam
Farklılıklara dair
Farklı kültürlerin bir arada yaşadığı Doğu Akdeniz medeniyeti tüm dünyaya örnek olmalıydı. Ne yazık ki tam tersi oldu. Bugün dünyada farklılıklara kucak açanlar kazanır.
Sayfa 8 - Amin MaaloufKitabı okudu
“Her dönem kendi şiirini yaratır, tarihsel şartlar, her çağda, ancak şiirle ifade edilebilen ve aktarılabilen hamleler, meşaleyi alıp götürebilecek bir ulus, bir ırk ya da bir sınıf seçebilir.”
Sayfa 36
“Tanrı için ırksal bir kimlik söz konusu değildi.”
Sayfa 35
“Bazen annesiz bir çocuk gibi hissediyorum, Evden çok uzaklarda.”
Sayfa 34
Reklam
“En hayati sorunlarına göz yummayı seçmiş bir medeniyet hasta bir medeniyettir.”
Sayfa 33
“Belki de hayatın bizi anlaması değil bizim onu ve kastını anlamamız gerekiyor.”
Sayfa 31
“Duanın konuşmak olduğunu sanan modern insan Tanrı'dan bir karşılık gelmeyince bu yüzden Tanrı’ya küser, kızar, yok sayar.”
Sayfa 31
“Akıl, ona sahip olmayanların asla göremeyeceği saklı bir hazine; aptallık, aynı yoldan defalarca geçtiği halde başka yere varmayı ümit eden bir körlük; ahmaklık kendi kendini ifşa eden bir gülünçlük; zekâysa fark edilmemesi namümkün bir yetenek. Mizaçlar kadar felsefe varsa, mizaçlar miktarınca da farklı zekâ türleri mümkün olamaz mı?”
Sayfa 31
34 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.