2025
Ceres Yayınları

Sadece Yap
2025 393. kitabı
Okunma: 18 Ağustos 2025 03:51
İş hayatına atılırken yol gösteren bir rehber ister miydiniz? Yazarımız ertelemeyi bırakarak işlerimizi büyütmeyi amaçlayan kısa ve etkili bir kişisel gelişim kitabı yazmış. Hepimizin planlar yapıp onları erteleyerek zamanla vazgeçtiği dönem olmuştur. İşte bu kitap sürekli yaptığımız planları nasıl uygulamaya dökeriz sorusu etrafında gelişiyor. Modadan, küresel yöneticiliğe ve sonrasında yoga terapistliğine yönelen yazar Başak Günaydın tam 30 yıllık iş tecrübesini vedik felsefesiyle harmanlayarak bizlerle buluşturmuş. Oldukça geniş bir kitleye hitap eden bu kitapta herkesin kendi iş hayatına katkı sağlayacak bir bilgi bulacağını düşünüyorum. Kişisel gelişim seven ve planlarını uygulamaya geçirerek başarı elde etmek isteyenlere tavsiyemdir keyifli okumalar
Alıntı
2025 44. kitabı
Okunma: 16 Eylül 2025 13:31
Herkese merhaba Bugün @basaksyoga kaleminden Sadece Yap eseriyle geldim. Eser kurumsal hayatta başarıya ulaşmayı, kendimiz olabilmeyi konu alıyor. İşe yeni başlayanlar, daha iyi yerlerde olmak isteyenlere yönelik yazılmış. Bir işe nasıl başlanır, doğru iş olup olmadığını nasıl anlarız görüşmelerde nasıl davranılır neler yapılır gibi bir çok konuya değiniyor ve yol gösteriyor. Teorik bilgilerden ziyade kolayca uygulayabileceğimiz bilgiler sunmuş yazarımız ve başarıya giden yolda ertelememek gerektiğini harekete geçmeyi vurgulamış. Dokuz bölümden oluşan kitapta hayatımıza dokunacak, ilham kaynağı olacak bilgiler yer alıyor. Başarıya ulaşmak, kendinizi, içinizdeki o ışığı yakalamak isteyenler ve daha iyisi olmayı arzu edenler kitabı okumalı
Sadece YapBaşak Günaydın · Ceres Yayınları · 202515 okunma
“Kişi kendi içinde ne kadar çok şeye sahip olursa, dışarıya o kadar az ihtiyaç duyar.” Selam arkadaşlar Bugün sizlere @ceresyayinlari’ndan çıkan, @basaksyoga kaleminden #sadeceyap kitabıyla geldim. Eser; kurumsal hayatta başarıya ulaşmayı ve bu süreçte kendimiz olabilmeyi konu alıyor. İşe yeni başlayanlardan daha iyi noktalara gelmek isteyenlere kadar herkese hitap ediyor. Bir işe nasıl başlanır? Doğru iş olup olmadığını nasıl anlarız? Görüşmelerde nasıl davranmalıyız? Neler yapmalıyız? Daha mutlu bir çalışma hayatı nasıl olur? Tüm bu sorulara değiniyor ve yol gösterici öneriler sunuyor. @kitapsever.bayan ile okuduk
2025 154. kitabı
Okunma: 10 Eylül 2025 21:41
Herkese Merhaba Kişisel gelişim sevenler burada mı? Size kısa ve oldukça faydalı olan bir kitapla geldim. İş hayatına atılmak isteyenler, işinde daha başarılı olmak isteyenler mutlaka bu rehber niteliğindeki kitabı okumalı diyorum. Neden ben çalışırken böyle kitaplar karşıma çıkmadı ki Okurken hep çalıştığım zamanlar aklıma geldi Kitapta en çok dikkatimi çeken şey; Forbes’a göre yapılan araştırmalar sonucunda yöneticilerin %58inin yönetim eğitimi almadığını gösteriyormuş ve bu ne kadar büyük rakam… veee bende yönetici olarak çalışan biriydim ve sadece diploma ile yöneticilik vasfı kazanmıştım, ne acı… yönetici olmanın da gereklilikleri olduğunu bazen unutuyoruz. Keşke şimdiki aklımla o zamanki iş hayatımda olsaydım Yaniii demem o ki çalışanlar yada çalışacak olanlar mutlaka bu kitabı okumalı
Boşlukların Doldurulması Kalemin Titreyen Eli
2025 184. kitabı
İlk sayfalarda bile kalbimin bir köşesi titredi. Hayatın sürekli ertelediklerimizden ibaret olduğunu fark etmek, bazen bir tokat gibi iner insana. Kitap, bana sadece “eylem” kavramını hatırlatmakla kalmadı; kendi geçmişimdeki, yıllarca ertelediğim küçük ve büyük adımları tek tek düşündürdü. Çocukken bir oyuncak dükkanının önünden geçerken, içimde cesaret edip de içeri giremediğim anlar geldi aklıma. Ya da sokakta gördüğüm bir çocuğun resim yaparkenki kararlılığı… Her şey, aslında ertelemenin hayatın her alanına nasıl sızdığını gösteriyordu. Kitap boyunca hissettiğim duygu, aynı zamanda bir farkındalık sancısıydı. Ertelediğimiz her şey, sadece zaman kaybı değil; içimizde biriken hayal kırıklıkları, pişmanlıklar ve bazen de korkulardı. Günaydın, okura bunu öyle bir samimiyetle anlatıyor ki, sanki yıllar önce çocukluğumda benimle konuşmuş gibi hissettim. O sessiz küçük ses, “ya şimdi yapmazsan, ne zaman yapacaksın?” diye fısıldadı. Bir yandan kitabı okurken, kendimi bir odaya kapatıp yıllardır hayalini kurduğum ama bir türlü cesaret edemediğim çizim defterimin başında hayal ettim. Kalem elimde titriyordu, tıpkı küçük bir çocuk gibi… Ama kitap bana, o korkuyu hissetmenin bile bir başlangıç olduğunu öğretti. Belki de “sadece yap” demek, başarısızlıktan korkmamayı, içimizdeki kusursuziyet arzusunu bırakmayı ve adım atmayı göze almayı gerektiriyordu. Okul günlerimden bir hatırayı hatırladım: Küçük bir tiyatro gösterisine katılmayı istemiştim ama cesaret edememiştim. O gün, sahnede olmadığım için içimde boş bir yer kalmıştı; yıllar sonra bile o boşluk hissi hâlâ zaman zaman ortaya çıkar. Kitap, bana o boşluğu doldurmanın, küçük bir adımla başlayabileceğini hissettirdi. Çünkü ertelemek, sadece zaman kaybı değil, ruhun kendini unuttuğu anların toplamıydı. Günaydın’ın dili
Hayata Dair
2025 151. kitabı
Okunma: 28 Ağustos 2025 00:00
Herkese Merhaba Bugün sizlere Başak Günaydın kaleminden Sadece Yap  kitabının yorumu ile geldim Ağustos ayının sıradaki kitabı 2025 yılı basımlı 109 sayfalık bir kitap •Hayatında, kariyerinde veya kişisel hedeflerinde bir şeyleri değiştirmek istiyor, ancak nereden başlayacağını bilmiyor musun ya da sürekli plan yapıp uygulamaya geçemiyor musun? işte bu kitap size yol haritası sunuyor. •Bu kitap, teoriden uzak, doğrudan eyleme geçmeye odaklanan, düşünce gücünün değil, eylemin hayatı nasıl değiştirdiğini kanıtlayan bir rehber. ​•Klasik kişisel gelişim kitaplarındaki "motive edici" laflara yer olmayan; doğrudan eyleme odaklanan, samimi, net ve en önemlisi "Mükemmel olmayı bekleme, sadece başla" mottosunu aşılayan bir eser. ​•Yazar, kendi hayatından ve gözlemlerinden paylaştığı örneklerle teorik bilgileri harmanlayarak biz okurlara sunmuş. ​•Zihnimde binlerce plan, pratikte ise sıfır aksiyon olan biriyim. İşte tam da bu noktada bu kitap imdadıma yetişti. Bana büyük hedeflerimin bile küçük adımlarla nasıl gerçeğe dönüştürülebileceğini gösterdi. Eğer sen de benim gibi sürekli "yarın" diyorsan, bu kitap o "yarın"ı "bugün"e çevirmen için harika bir başlangıç noktası olabilir. Yazarımızın kalemine sağlık Kitap ile ilgili düşüncelerinizi yorum bırakabilirsiniz Okumayı ihmal etmeyin im t u b i s ʚĭɞ
2025 130. kitabı
Merhaba kitap sever dostlarım bugün kişisel gelişim kitabı ile karşınızdayım. Sadece yap, Daha çok İş hayatında başarılı olabilmemiz adına yazılmış bir kişisel gelişim türüdür. Başarıya ulaşmak sadece istemekle olur mu sizce ? Ben başaracağım dediğiniz an başarır mısınız? Yoksa emek verip harekete geçer misiniz? Sevgili yazarımız aslında bize harekete geçmeniz gerektiğini anlatıyor. Sadece planlamak bizi başarılı yapmıyor maalesef. İş hayatında kendini geliştirmek ve başarıya ulaşmak için yöntemler sunuyor kitabımız. Doğru kararlar almak, doğru iletişim kurmak ve çözüm üretmek için metotlar da mevcuttur. Yani arkadaşlar kurumsal bir hayatta başarılı olmak, adınızı duyurmak ve daha etkili bir kariyere sahip olmak için teoride kalmayıp ,odaklanıp sadece harekete geçip yapmalısınız diyor yazarımız. Içsel dengeyi düzenlemek için güzel bir rehber bence. Yani artık düşünmeyi bırakıp bir şeyler yapmaya başlamalıyız. Daha güçlü bir ruh hali için harekete geçmeliyiz ben çok severek okudum hem ruhsal hem de kurumsal olarak okuyucu ya güzel bir rehber olabileceğini düşünüyorum. Bu güzel kitaplarla sevgili @kitapsever.bayan sayesinde tanıştım emekleri için teşekkür ediyorum yeni kitaplarla buluşmak dileğiyle sevgiler.
2025 254. kitabı
Okunma: 09 Eylül 2025 15:27
Merhaba dostlar Kişisel gelişim ayı ilan ettiğim Eylül ayında bu sefer kurumsal alanda çalışanlara yönelik bir kitapla geldim . Başak Günaydın Başak Günaydın Sadece Yap ’ın “Sadece Yap” kitabı, kişisel gelişim ve motivasyon odaklı bir eser. Kitap, ertelemeyi, bahaneleri ve korkuları bir kenara bırakıp harekete geçmenin önemini vurguluyor. Hayallerimize ulaşmanın tek yolu düşünmek değil, adım atmaktır. Ne kadar mükemmel planlar yaparsak yapalım, eyleme geçmediğimiz sürece hiçbir şey değişmez. Çoğu zaman başarısızlıktan korktuğumuz için başlamıyoruz. Oysa hata yapmak, yolun doğal bir parçası. Zamanım yok, imkanım yok, doğru an değil gibi bahaneler aslında bizi sabit tutan zincirler. Büyük hayallere ulaşmak için mükemmel başlangıç gerekmez. Küçük, düzenli adımlar bile büyük değişimler yaratır. Başarıyı başkalarına kanıtlamak için değil, kendi özümüzle uyumlu yaşamak için istemek gerektiği vurgulanmış. Özellikle yeni bir işe başlayacak olanlara yönelik sorunlar,iş görüşmelerinde nasıl davranılmalı?gibi konular ele alınmış. Yazarımız yoga eğitmeni oldugu için yogayla yapılabilecek rahatlama seansları yer alıyor kitapta . İşinizden, hayatınızdan memnun değilseniz veya daha iyi olmasını arzuluyorsanız okuyun ,sorulara cevaplarınızı alın.. Kitapla kalın dostlar... Sadece Yap
2025 176. kitabı
Okunma: 09 Ekim 2025 00:00
“Beklemek, bazen en büyük yük. Sadece yap… çünkü sen zaten yoldasın.” Hayat bazen bir açık oturum gibi, herkes konuşur, ama kimse gerçekten dinlemez. İş hayatı, başarı, mükemmeliyet, performans… Hepsi birer etiket gibi yapışır ruhuna. Ama bir gün, içinden bir ses yükselir: “Yeter. Artık sadece yap.” @basaksyoga ın #sadeceyap kitabı, iş dünyasının gürültüsünde kendi sesini arayanlar için yazılmış. Vedik felsefenin kadim bilgeliğiyle, modern insanın tükenmişliğini buluşturan bu kitap; bir rehber değil, bir hatırlatıcı. Çünkü sen zaten biliyorsun: eylem, sadece bir görev değil, bir ruh hâlidir. Kitap okuyucuya, - Ofisteki savaş alanını bir meditasyon alanına dönüştürmeyi, - Mükemmeliyetçiliği bırakıp, sade eylemle ilerlemeyi, - Tükenmişliği bir uyanışa çevirmeyi, - Karma’yı, doğanın üç hâlini ve insan tiplerini tanımayı, - Kariyeri bir zincir değil, bir içsel yolculuk olarak görmeyi, anlatıyor. Her bölüm, bir içsel sahne gibi. Her cümle, bir yankı. Her tavsiye, bir dönüşüm tohumu. Bu Kitap, Bir içsel yolculuğun başlangıç noktası Bir sesli anlatımın kalbi Bir görsel kompozisyonun ruhu Bir dönüşümün ilk adımı olabilir. İş hayatının karmaşasında bir rehber arıyorsan bu kitap sana göre.
2025 137. kitabı
Başak Günaydın / Sadece Yap Merhaba Kişisel gelişim okumayı severler burada mı? İş hayatında, kurumsal hayatta size yol gösterecek bir kitapla geldim. Kurumsal dünyanın hengamesinde kaybolmadan hem işinizi hem de kendinizi büyütmek mümkün mü? Yeni bir şeye başlamak veya bir seçim yapmak zorunda olmak asla kolay değildir . Özellikle iş seçme konusu olduğunda. Ne yapacağınıza karar vermek zorunda olmak bunaltıcı olabilir. İş konusunda kritik kararlarımız ve davranışlarımız nasıl olmalıdır. İşe uygun aday seçerken nelere dikkat etmeliyiz? İşyerinde sorunlar yaşıyorum, doğru iletişim kuramıyorum diyorsanız tam sizlere göre tavsiyeler mevcut. -İtibarınız, insanların sizi nasıl hatırladığıdır. -İyi şirketler çalışanlarının büyümesini isterler, böylece kendileri de aynı anda büyümeye devam ederler. #isbirligi #hediye