Yeryüzü Var Olsun Diye - Birinci Kitap

Herdem Kitap
9786258420166

@eren genc
2022 39. kitabı
Nefes moleküler biyoloji bölümünde okuyan ve iyi bir biyolog olmak istemektedir. Ama hastalığı buna engel ve annesi onun icin endişelenme Umut avukat ve tek isteği girdiği davalari kazanmak Dünya' nın bir çok yerinde yeşil esortmanli çocuklar öldürulmekte. Ladün geçmiş ve gelecek için oldukça tehlikelidir. Yargılayıcı ve yok edicilerin görevleri neler. Umut ve Nefes arasında neler olacak Nefes kendinin farkına varabilecek mi? Ve daha niceleri.... Kitabı ilk aldığım da aşk okuyacağımı sandım. Tahmini dışında başka bir kurguya sahip. Tamam yine aşk var ama bilim kurgu, fantastik ve astral yolculuk var Başlarda kim kimdir biraz aklım karışsa okudukça yerine oturdu. Kitap geçmiş ve gelecek arasında giderken yormuyor. Kitap sizi içine alıyor dili akıcı yalin ve bir çok şeyi öğrendiğim bir kitap oldu Kitabin devami da olacakmış ve aşırı merak ediyorum neler olacak diye @erengenc
2022 49. kitabı
#seldaileoku #okudumbitti #kitapyorumu ‍️ Herkese merhaba, sıradışı bir hikâyeye konuk olacağız. Zamanda yolculuk etmeye hazır mısınız? Haydi yoruma bekliyorum. . ‍ Moleküler biyoloji okuyan,iyi bir biyolog olma yolunda ilerleyen Nefes için bu bölümü okumak büyük bir tutkudur.Ama kronik astım hastasıdır ve annesi Elmas bu bölümü okumasını istememektedir.Elmas'ın sakladığı sır Nefes için büyük bir tehlikedir.Nefes'in kendinde keşfettiği durum ve Elmas'ın da bu işin içinde olması onu öyle bir noktaya getirecektir ki geçmiş ve şimdiki zaman arasında kalacaktır.Ünlü bir avukat olan Umut, Nefes ile tanışınca Saf Aşk'ın ne olduğunu daha iyi kavrayacaktır.Tabi bu süreçte yargılayıcı ve yok ediciler de boş durmayacaktır.Ölen çocukların gizemi de ayrı bir durumdur.Nefes artık zamanda yolculuk etmeye başlar ama bu durumu yaşayan yalnızca kendisi de değildir. . Nefes bu bölümü nasıl seçti? Annesi neden bu bölümü okumasını istemiyor? Elmas'ın sakladığı sır ne? Nefes zamanda yolculuk yaparken neler öğrendi? Umut ile arasında neler yaşanacak? Ölen çocukların gizemi ne? Yargılayıcı ve Yok ediciler neyin peşinde Saf Aşk nedir? . Aşk kitabı diye başlayıp, bilim kurgu, fantastik ve bolca aksiyonun içine düştüğüm bir kitap oldu.Aşkta var tâbi hem de saf hali. İlk sayfalarda biraz bocaladım yalan değil. Geçmiş ve şimdiki zaman kitaplarında, üstelikte bilim kurgu ağırlıklı kitaplarda biraz zorlanıyorum. Ama gelin görün ki yarısından sonrası su gibi akıp gitti.Bilim kurguyu film olarak izlemekten daha büyük keyif alıyorum. Nefes ve Umut'un Saf Aşkını okumak keyifliydi.Geçmiş ve şimdiki zaman gayet güzeldi.Her karakterin birbiri ile bağlantılı olması ayrıca merakta bıraktı. Elmas karakteri ayrıca güzeldi ki, Simyacı ile olduğu dövüş sahnelerine bayıldım. Sonu büyük sürprizlere gebe. Artık
2022 13. kitabı
Selamlaar Rengiyle dikkat çeken kitabımız içeriğiyle beni kendine hayran bıraktı diyebilirim Azim,umut,gelecek,bir tutam hüzünle harmanlanmış yazarımız eseri ve siz izleyici tadında okuyorsunuz çünkü gözünüzde canlandırmamak elde değil ki yazarımız da ilk cümlelerine böyle başlıyor. Esas kızımız moleküler biyoloji okuyan NEFES. İsmi gibi insanlara nefes olmak isteyen kahraman.Çaresi olmadığı düşünülen ve başta en önemli ilacı umut, psikolojinin iyi olması gereken KANSERE şifa arıyor. Labaratuvardan günlerce çıkmadığını kendini bu yönde geliştirmek istediğini ve ayrıca kronik bir hastalığı olmasına rağmen bunu yaptığını düşünürsek benliğini bu duruma bağlıyor..... derken olaylar karışıyor. Çünkü annesi bu bölümü okumasını istemiyor.Ama neden? Hemen diğer tarafa geçip Avukat Umut Bey'den söz edelim.Hırslı, davalarını kazanmak için her şeyi yapan gözükara diyebileceğimiz bir delikanlı Derken dünyanın bir derdi var.Dünya'da bilinmeyen birileri tarafından (!) çocuklar öldürülüyor peki ama neden? Nefes ve Umut aşk mı yaşayacak diye diye sayfaları çeviriyoruz.... İp yumağı gibi yine kafamız karışıyor derken yine o soru geliyor; E bunların ortak noktası ne? Bunu kafanız karışarak öğreneceksiniz ki bence bu daha zevkli onun için bir şey söylemicem Ha bu arada başlığa baktığımızda aşk kitabı okuyacağım diyebilirsiniz ama astral seyahatten maceraya bilim kurgu falan derken fantastik bir romana dönüşüyor eserimiz ve içine çekiyor sizi o sihriyle Sonunda Nefes kendi gücünün farkına varacak mı acaba? Peki ya şu YARGILAYICI ve YOK EDİCİLER kimler? Umut Nefes'e nasıl yardım edecek? Peki ya tüm problemler çözülecek mi? Satırları okurken cevapları da bulacaksınız ve keşke film olsa diyeceğiniz eserle sizi başbaşa bırakıyorum
2022 61. kitabı
Kitabı ilk okumaya başladığımda bir aşk hikayesi okumayı bekliyordum ama sıradışı bir dünyaya yolculuk yaptım. Fantastik,bilim kurgu, aksiyon, zamanda yolculuk ve aşk. Hepsi iç içe değişik bir kitap olmuş. Okurken ilk başlarda zorlandığımı söylemelim ama okudukça,karakterler oturdukça kitap açılıyor. Aslında bir film senaryosu o yüzden geçişler çok hızlı olduğu içinde zorlandım. Kitap okur gibi değil de film izler gibi olaylar şimdiki zaman ile geçmiş zaman arasında ilerliyor. Nefes, çocukluğundan beri astım hastasıdır. Astım hastası olduğu icin moleküler biyoloji bölümüne kabul edilmesi mümkün değildi,kronik rahatsızlığı olan biri bu bölümde okuyamazdı, o yüzden bunu herkesten gizliyordu. Kanseri tedavi edebileceğine, bu hastalığa bir çözüm bulabileceğine inancı çoktu. Nefes zamanda yolculuk yapabiliyordu ama o bunun farkında değildi. Bu gücünün farkına varır ve bu gücün ona verilmesinin bir sebebi vardı. Umut,hiçbir davayı kaybetmeyen oldukça başarılı bir avukat. Nefes ile yolları kesişir ve aralarında Saf Aşk başlar. Ladün, geçmiş ve geleceği yok etmeye çalışan, insanlık ve dünya için oldukça tehlikeli biri.Ladün 'den kurtulmanın yollarını bulmalıydılar. Kitapta birbirinden farklı bir çok karakteri de okuyoruz.Yok ediciler, Baş yargılayıcılar, yolcular ,Çelebi,Elmas,Simyacı ...
2022 12. kitabı
Bayram öncesi, 1 Mayıs’ın ilk okuması çiçeği burnunda yazarımızın ilk bebeği olan Saf Aşk kitabı oldu. Aşk romanlarına pek sıcak bakmayan beni müthiş etkileyen harika bir kitaptı. Çünkü basit ve bayağı bir aşk romanı değildi! Tür olarak Fanrasik/Bilim kurgu. Aşk teması üzerinde işleyen bir konusu var. Bunun yanı sıra spritüel serpintileri olan ve dini temellerle beslenmiş, aslolanı hatırlatmaya niyetli bir kurgu. Aşk gerçekten bir kayboluş mudur yoksa kendini bulmak mıdır? Aşk kendini dağıtmak mı yoksa etrafı toparlamak mıdır? Düşüncesizlik ya da incelik midir? Aşk gerçekte nedir? Gibi sorular sorduran bir tarafı da var elbet. Günümüz popüler olan aşk romanları entrikalar, çarpık ilişkiler, özgürlük adı altında insanın hem kendini hem de çevresini yiyip bitirmesi, güzellikleri hızlıca tüketip çamura saplanmak gibi gibi türlü türlü -bana göre- çirkinlikleri ele alıyor. Bildiğiniz tüm aşk romanlarını bir kanara koyun ve kitaplığınızda bu güzelce kitaba yer ayırın. Çünkü ‘Saf Aşk’ size gerçek bir aşkın şeklini, rengini, kokusunu, dokusunu ve gücünü anlatacak. Sadece aşk olarak düşünmeyin, tümden hayatı kapsayan, İçimizde varolan ışıltıyı büyütecek. ** Kendi gücünün farkında olmayan ana karakter içsel gücünü keşfederek zamanda yolculuk yapabildiğini farkeder. Kendi gücünü keşfetmesiyle hayattaki amacını anlar ve amacı için çabalar. Etrafında dolanan insanlar tesadüf değildir ki zaten hayat da bir tesadüf değildir. Anda ve zamanlar arasında yaşanan olaylara şahitlik ederek puzzle parçalarını birleştirir ve çözüm yolu üreterek kendisini, sevdiğini ve dünyayı kurtarır. Aslında insan, kendini keşfettiğinde, gücüne sahip çıktığında hayatın akışı da düzelir. Çünkü hepimiz, şu yaşamda gördüğümüz her şey bizim bir parçamızdır ve yaptıklarımız/yaşadıklarımız hayata etki
2022 34. kitabı
SAF AŞK “İzin verdiğimiz kadar yaşıyoruz hayatı. İzin verdiğimiz kadar da öğreniyoruz, doğruyu da yanlışı da. Bazen bir cesaret, evet dediklerimiz yaşatıyor bizi. Bazen de bir cesaret, evet dediklerimiz öldürüyor. Hiç bir zaman bilemeyeceğiz cesaret ettiklerimizin bizi ne kadar yaşatıp ne kadar öldüreceğini. Bilmenin tek yoluysa cesaret etmek!” Bir senaryo tadında roman okudum diyebilirim sana sevdiği okur. Fantastik kurgunun dibine kadar yaşandığı bir dünya. Zamanda yolculuk yapabiliyor olsan ne yapardın? Nefes.. Zamanda yolculuk yaptığından haberi olmadan gördüklerine ve yaşadıklarına anlam vermeye çalışıyordu. Etrafında dönen kötülüklerden habersiz hayatına devam ederken bi anda hayatı değişti. Yapabildiklerinin farkına vardığındaysa kötülük iyiliğe yenik düşmek zorunda kaldı ama küçük bir ayrıntıyla… Seri olarak yazılmış kitabımızın sonu epey açık ve okuyucuda epey merakta bırakmış. Mert’in sıkıştığı zamanda acaba neler yaşandı ve bu Nefes ile Beste’yi nasıl bu kadar etkiledi? Ayrıca Beste kimdi? Çelebi ve Su’yun büyük sırrı neydi? Aşk romanı gibi görünsede bi çok teknolojik öngörünün de bulunduğu fantastik olayların bolca yer aldığı kitabımızda asıl büyük aşk sanırım devam kitabında #safaşk #yeryüzüvarolsundiye Kendi zamanımızda yaptığımız her seçim, bir başkasının zamanını daima etkiler. Sadece bundan haberimiz olmaz !!!
Fantastik
2022 63. kitabı
️Öyle güzel bir kitap tavsiyesi ile geldim kii ️Beklentimi altüst eden bir kitap olur kendisi..Kitaba başlarken sıradan bir aşk hikayesi okuyacağımı düşünürken kitap beni bambaşka bir dünyaya götürdü ve bu beni inanılmaz mutlu etti. ️Baş karakterimiz Nefes biyokimyagerdir.Bi gün içsel gücünü farkeder ve bu güç ile zamanda yolculuk yapabildiğini keşfeder. ️Ve tamamen hayatı değişir ama bu güç sebepsiz yere verilmemiştir,dünyayı ve sevdiğini kurtarması gerekiyor.. ️Zamanda yolculuk esnasında tanıştığı Avukat Umut ile aralarında ki tutkulu ve şahane aşka tanık oluyoruz. ️Kitap toplamda 9 bölümden oluşuyor her bölüm kendi içerisinde de bölümlere ayrılıyor. ️Kitabın sonu ucu açık bitti seri olduğu için,Umarım 2. Kitap hemen gelir de Nefes ve Umut ikilisine bi an önce kavuşuruz. ️Kitabı okurken sürekli filmi de olsa keşke nasıl güzel olurdu dedim. ️Kitabı eline alan bence bitirmeden bırakamaz gibime geliyor o kadar heyecanlı ki..Dolu dolu bir içerik ve kurgu.. ️Aşk ve bilimkurgu birleşince bide kalemde harika olunca ortaya efsane bir kitap çıkmış. ️Geçmiş ve gelecek arasında gidip gelirken sayfalar arasında kaybolup gideceksiniz.Sizlerde bu macerayı ve #safaşk I okuyun,okutturun…
2022 136. kitabı
Nefes astım hastası birisidir. Buna rağmen onun için çok tehlikeli olsa da biyolog olur. Laboratuvar ortamında bulunması her ne kadar tehlikeli olsa da işine dört elle sarılır. Ancak birgün işten kovulur. Nefes aslında zamanda yolculuk yapabilme yeteneğine sahiptir ama henüz bunun farkında değildir. Annesi onu bu gerçeklikten yıllar boyu uzak tutar. İşten kovulduktan sonra bir plakçı da işe başlayan Nefes'in yolu orada Umut ile kesişir. Umut işinde çok başarılı biraz da ukala bir avukattır. Asıl hikaye ise bundan sonra başlar. Nefes ve Umut saf aşkı yaşarlar. Kitaba ilk başladığımda biraz karmaşık geldi. Çünkü çok fazla karakter vardı ama sayfalar ilerledikçe birbirleriyle olan bağlantıları her şeyi yerine oturtuyor. Kitapta şimdiki zaman ve geçmiş arasında gidip geliyorsunuz. Aşk kitabı olmasının yanı sıra daha çok fantastik olaylar barındırıyor kitap. Nefes ve Umut'un iyilik ve kötülük arasında verdikleri savaşa şahit oluyoruz. Akıcı bir anlatıma sahip olmasına karşın sanki kitap değil de bir film senaryosu okuyormuş hissi yaratıyor.
Roman
2022 13. kitabı
#safaşk • Herkese selamlar Öyle güzel bir kitapla geldim kii,nasıl anlatılır inanın bilemiyorum. Değerli yazarımız @erengencofficial in kalemine ait #safaşkyeryüzüvarolsundiye isimli kitabı,ilk bakışta isminden dolayı klasik bir aşk hikayesi izlenimi verse de hiç de öyle değil. Bir aşk hikayesinden çok daha fazlası...varoluşa dair oldukça etkileyici bir roman Kitabın ana konusu ise zaman... Geçmiş,gelecek ve aslolan an... Nefes ve Umut... Çelebi ve Elmas... Kaybolan çocuklar,yolcular,yargılayıcılar,yok ediciler,zamanda yolculuk ve tabi ki Ledün...muhteşem bir kurgu Hayata dair çok güzel mesajları olan bir kitap ve yazarımızın ilk kitabı olduğunu düşünürsek,beklentimin çokçaa üstünde olduğunu söyleyebilirim. Kitap arasındaki yazar notunda önemli bir cümle vardı;"film izler gibi okuyun".Gerçekten sanki kitabı okumadım,izledim.Kesinlikle filmi olmalı(sanırım olmaya da başlıyor)Hatta kitabın bazı bölümlerine #safaşk şarkı olarak eklenebilirmiş diye de düşünmedim değil haniçok daha da güzel olurmuş o zaman ama bu haliyle bile esti geçti bence,yazarımızı tebrik ederim kalemi daim olsunDevam kitabını merakla bekliyorum. Bu arada söylemeden edemeyeceğim bu kitapta yeşillerden fazlasıyla tırstım,kitabın sonundaki spoiye göre de sanırım devam kitabı bolca yeşilli geçecek yani ben tırsmaya devam şimdilik sabredip göreceğiz ikinci kitapta,ha bu arada şiddetle tavsiyemdir efenim #safaşkyeryüzüvarolsundiye keyifli okumalar dilerim 《Farkında olmadığımız tek küçük bir an,bütün hayatımızın toplamına eşittir.》 Nostalcik Okur Saf Aşk Eren Genç
2022 108. kitabı
Merhaba Elimden bırakmak istemediğim şahane bir kitap tavsiyesi ile geldim. Kitabın isminden dolayı hemen klişe aşk hikayesidir diyip geçmeyin. Çünkü öyle değil. Bu aşk #safaşk . Fantastik ve bilimkurgu da bu aşka eşlik edince ortaya öyle güzel bir eser çıkmış ki.. Biyolog olan astım hastası Nefesin zamanda yolculuk yapabilme yeteneği vardır. Kendisi bu yeteneğini bilmiyor annesi Elmas ise henüz bahsetmiş değil. Nefes bir gün başarılı avukat Umut ile bir plakçıda tanışır. Çiftimiz birbirine aşık olur. İşte her şey bundan sonra başlıyor. Bol aksiyonlu bol maceralı anlatmak istediğim ama okuyacaklar için spoiler olmaması adına anlatamadığım çok güzel yerler var. Kitabı temin ederek siz de bu yolculuğa katılabilirsiniz. Devam kitabını merak içinde bekliyorum.