Affetmek, Affedeni Özgür Kılar

The Chance
Sıralamalar

Şans
2024 1. kitabı
Ona ayakta durma gücü veren ve eve girebilmesini mümkün kılan, nefes almasına olanak sağlayan tek şey, ağaç köklerinin arasına gömülü o eski kutuydu. Kutu, mektuplar ve bugünden on bir yıl sonra ulaşılabilecek son bir şans. Dağılan hayatınızı toparlamak, hatalarınızı telafi etmek, yaralarınızı sarmak ve ayrılmak zorunda kaldığınız insanlarla tekrar bir araya gelmek için son şansa ne kadar inanabilirsiniz? İnancınızın sizi nerede ayakta tutup, nerede yalnız bırakacağından nasıl emin olabilirsiniz? Emin olduğunuz her şeyin ayaklarınızın altından kayıp gittiği bir anda neyin gücüyle ayakta durabilirsiniz? Son şanslara inanmak, mucizelere inanmak kadar gerçektir. En yakın arkadaşı Nolan ile birlikte 15 yaşındaki Ellie, o Georgia’dan California’ya taşınmadan bir gece önce, birbirleri için yazdıkları mektupları en sevdikleri ağacın altına gömerler. Plan, her şey ters gider ve birbirlerine ulaşamazlarsa 11 yıl sonra tekrar bu ağacın altında buluşup mektupları okumaktır. Zaman hızla geçerken, ikisinin hayatları da değişmiştir. Ellie, 6 yaşındaki çocuğuyla yakasını bir araya getirmeye çalışan genç bir anneyken, Nolan ünü bütün ülke tarafından bilinen parlak bir NBA yıldızıdır. Kararlaştırılan tarih yaklaştıkça ikisi de bunu, çocukken verilmiş bir söz olarak değil, her şeye anlam kazandıracak olan ikinci şans olarak görmeye başlar. Peki gerçekten bu ikinci şans her şeyi düzeltmek için yeterli midir? Karen KingsburyKaren Kingsbury Yazarın ilk aldığım kitabıydı. Severek almıştım Şans yazısını görür görmez severek okumak, orada yaşamak mükemmel ötesi bir tutku okuyup aralıksız bitirmek olağanüstü birşey. Hayatınız boyunca şansa inanmanızı sağlayan çok özel bir kitap okudukça zevk alacağınız orada olduğunuz sürükleyici ve akıcı kitap. Şunu anlıyorum ki yaşınız kaç olursa olsun mutluluk için hiç bir
Puan vermedi·341 syf.·
2024 15. kitabı
Kitabı elime aldığım saatten beri merakla okuyup bitirdim, çok sürükleyici ve akıcı bir anlatımı var. Yorucu betimlemelerden kaçınmış sade basit bir dille yazılmış film tadında bir kitap. Sıkılmadan, yorulmadan okuyabilirsiniz. Şunu anladım ki yaşınız kaç olursa olsun mutluluk için hiç bir zaman geç değildir. Ve hiç bir şey göründüğü gibi değildir. Bu kitaptan sonra durup bi düşünüyor sorguluyorsunuz, acaba bende ikinci şansı hakedecek yada verecek bir durum yaşadım mı diye:) güzel kitap, keyifli okumalar. ŞansŞans Karen KingsburyKaren Kingsbury
2017 13. kitabı
Okunma: 09 Mayıs 2017 00:00
ÖZET Bir Şans adında kitabı çok güzeldi.Harika ama aşkı,affetmek,affedeni özgür kılar gibi bir yazar ortaya çıkıyor.Yazı ve roman beni etkiledi.Arada dinlendim,üzüldüm,mutlu oldum.Hayat kişilik ve karakter aile olmak ve çocuğun olması yaşadıklar hayata bakış açısı gibi gelir.Ama bu kitaptan hem ders alınacak kitap hem de okumayı tavsiye ediyorum.Çok beğendim kısaca dinlendim zamanlarda okudum.Hoşçakal Şans kitabı seni çok sevdim ilerde yeğenim olursa şuan yok ama olursa oda bu kitabı okutacağım.Kedimin adıda Şans ne tesadüf değil mi?Gerçekten öyle sevgilirimle bitermek istiyorum.Son_ Aysu Gürbüz
2020 69. kitabı
Dağılan hayatınızı toparlamak, hatalarınızı telafi etmek, yaralarınızı sarmak ve ayrılmak zorunda kaldığınız insanlarla tekrar bir araya gelmek için son şansa ne kadar inanabilirsiniz ? Diye bir soru var kitabın arka kapağında. Oturun sabaha kadar düşünün.. Herkesin yarası, özlemi kadar verecek çok cevabı vardır bu soruya. Uzun bir süredir değişik tesadüfler yaşıyorum. Hayatımın her alanında bir şekilde buluyor beni bu tesadüfler. Üç yıl önce çok çok sevdiğim bir arkadaşım almıştı bana bu kitabı.Oysa ki çok iyi bilir ne tarz kitap okumayı sevdiğimi. Doğru zamanda kitaba akarsın demişti. Sanırım ruh halim için duygularım için en doğru zaman bu zamandı. Çok hızlı okudum. Bütün günümü bu kitaba ayırdım. En nefret ettiğim özelliğimdir bu kadar duygusal oluşum. Bu kitabı okurken nefret etmek istemedim bundan. Kabul etmek ve sevmek istedim. Çünkü ben buyum. Etkilendiğim bir kitap beni ağlatır. Bir karakter ile özdeşirim onun her duygusu benim duygum olur. O üzülür ben de üzülürüm. O kavuşur ben sevinirim. Böyleyim ben. O yüzden bu kitabı "ben" olarak okudum. Nolan' ın aşkının saflığı beni o kadar etkiledi ki kitap boyunca Nolan karakterinin kalbinin güzelliğine hayran kaldım. Yazar çok tatlı bir karakter yaratmış :) Halk arasında bahsedilen güzel sevmek bu işte Nolan gibi.. Hayallerini gerçekleştirirken onu asla unutmaması. Hep kalbinde Ellie' nin olması ve onu severken asla yorulmaması.. Yazar bu duyguları okuyucuya çok anlaşılabilir sunmuş. Zaten kitap abartı bir aşkı ele almamış. O yüzden birbirini seven bu iki kişinin verdiği kararları ya da yıllar geçse bile birbirinden vazgeçmeyişini yadırgamıyorsunuz. Kitabı okurken birçok kararımı sorguladım, olaylara tepkilerimi sorguladım. Kırıldığım şeyleri ya da kırıldığım insanları düşündüm. Birçok şey çıkardım bu
2016 5. kitabı
Okunma: 18 Nisan 2016 15:53
Karen Kingsbury'nin okuduğum 2. kitabı. Köprü kitabını ne kadar sevdiysem bu kitabı da o kadar sevdim. Verdiği mesajlar çok güzel. Aile değerleri, aile önemi vurgulanıyor. Kitabın bütününde kader kelimesi vurgulanıyor. Ellie Tucker ve Nolan Cook hayatının 11 yıl sonra birleşmesi kaderin bir göstergesi. Basit bir kitap. Dili basit hemen okunabilecek türden. Zamanınız varsa okuyun bir şey kaybetmezsiniz. :)
2025 37. kitabı
Okunma: 26 Şubat 2025 21:14
Söylenecek pek bir şey yok aslında. O kadar sayfalık kitap, ne anladın diye sorsanız söyleyecek tek mantıklı cümlem yok. Kitabımız klasik bir anne-baba aldatma olayı ve yakın akrabanın ölümü ile başlıyor. Ana karakterimiz Ellie’nin ailesinin dağılması- sevdiği çocuk olan Nolan’ın da yakınının ölmesi ile hayatları bambaşka köşelere sürükleniyor. Karakterleri size şöyle tanıtayım: nolan Basketbolcu NBA hayranı Yakışıklı Kaslı Centilmen Dinine bağlı Falan filan ellie Güzel Kitap aynen bu şekilde anlatıyordu. Ellie’nin karakterini kitap boyu hiç çözemedim. Olaylara verdiği tepkileri anlamlandıramadım. Olmamıştı, bir ana karaktere göre fazla yüzeyseldi. Kitabın ana düşüncesi de “affetmek affedeni özgür kılar” zaten kapaktaki her boşluğa yazmışlar açık açık spoiler veriyor. Sonu çok tahmin edilebilirdi. Ve söylemeden geçemeyeceğim Kitap kilise hissiyatı veriyor.
Puan vermedi·341 syf.·
2024 21. kitabı
Yazardan okuduğum ilk kitap,aslında okuma listeme yıllar önce girse de yeni okuma fırsatı buldum çünkü pek roman insanı değilimdir ve dedim ki neden daha önce okumamışım.:)Film tadında,okuru yormayan,akıcı,merak uyandıran,yer yer hayatı yaşadıklarımızı sorgulamamızı sağlarken kimi zamansa kızıp gözyaşlarımızı tutamıyoruz. Ailenin önemi,gerçek dostluk arkadaşlık ve dini inanç(Tanrı inancı) baz alınarak affetme,affedilme,ikinci bir şans ve şans temalı, üzümlü kekim 'Nolan Cook' ve 'Ellie Tucker'in masumane, saf,temiz aşklarına şahitlik ediyoruz.Ben severek okudum ve yazarın diğer kitaplarını da merak ediyorum.Kitapla sevgiyle kalınız.
Roman
2017 1. kitabı
Okunma: 08 Ocak 2017 15:19
çok beğendiğim duygu yüklü bir romandı özellikle son sayfalarda ağlamama engel olamadım imkansızlığın bile gerçek olabileceğini gösteriyor ama bir ara Ellie ye çok sinir olduğum gerçeği de var :))
2021 18. kitabı
Okunma: 26 Şubat 2021 00:00
Merhaba! Size yeni bir kitap incelemesi ile geldim. Karen Kingsbury'nin okuduğum ilk kitabı. Kitap oldukça güzel. Verilen mesajlar benim hoşuma gitti. Aile değerleri, ailenin öneminden bahsediyor. Aynı zamanda herkes affedilmeyi ve ikinci şansı hak ettiğinden bahsediyor. Akıcı, dili basit okurken insanı yormuyor. Keyifli okumalar!
2020 18. kitabı
Okunma: 12 Kasım 2020 20:47
Mutluluklar da gecikir. Bazen hayat olmadık yerlere sürükler, geride bırakılan aşk acıtır. Senelerin götürdüğü kadar getirdiği mutluluk ve sevinçleri de vardır. Bu eser yıllar sonra kavuşan aşkın büyüsünün ve kalıcılığının göstergesi. Mutlu eden bir aşk.

Karen KingsburyYazar · 10 kitap
Fairfax, Virginia’da doğan Karen Kingsbury, California Eyalet Üniversitesi’nde gazetecelik okudu. Mezuniyetinden sonra Los Angeles Times’da tam zamanlı muhabir olarak çalışmaya başladı. Gerçek bir cinayete dayanarak yazdığı ilk kitabı Missy’s Murder 1998’de yayınlandı. 40’dan fazla romanı olan yazarın kitaplarının 13 milyona yakın kopyası basıldı. Kingsbury, kocası Don, beş oğlu ve kızıyla ile birlikte Nashville’de yaşamaktadır.