Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Şeriat'tan Kıssa'lar

İlhan Arsel

Şeriat'tan Kıssa'lar Sözleri ve Alıntıları

Şeriat'tan Kıssa'lar sözleri ve alıntılarını, Şeriat'tan Kıssa'lar kitap alıntılarını, Şeriat'tan Kıssa'lar en etkileyici cümleleri ve paragragları 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Başka bir yol yok!
"Türk insanının önünde iki seçenek vardır: Ya aklı ve bilimi yeğleyecek insanımız ya da karanlığı..."
Şeriat dediğimiz şey, bir bakıma masallar ve hikâyeler yığınıdır. Dinciler bu masallara "Kıssa" adını vermişlerdir ki "Tanrı'nın anlattığı hikâyeler" anlamına gelir.
Reklam
Her işiniz katakulli
Meleklere karşı haklı olduğunu ve yarattığı insan'ın meleklere nazaran üstün bulunduğunu kanıtlamak üzere Tanrı, gizlice Adem'e her şeyin, her eşyanın adlarını belletir ve sonra onu meleklerle karşı karşıya getirip sınava sokar.
Sayfa 15 - Kaynak Yay.Kitabı okudu
Adem'in yaratılışına meleklerin tepkisi
"(Yeryüzünde) bozgunculuk yapacak, kanlar akıtacak birini mi var edeceksin? Oysa biz Seni överek yüceltiyor ve Seni takdis etmekte bulunuyoruz " (K. Bakara 30)
Sayfa 14 - Kaynak Yay.Kitabı okudu
muhammedin Türk düşmanlığı
Küçük gözlü, kırmızı yüzlü, basık burunlu ve suratları kalın deriden yapılmış kalkanlara benzeyen (yayvan suratlı) Türk'lere karşı savaşmadıkça hüküm günü gelmeyecektir. Ve hüküm günü gelmeyecektir ki sizler kıvrık kıldan yapılmış sandal giyen bir millete karşı savaşana kadar.
Sayfa 157
Kur'an'a göre insanları daha ana karnındayken iyi ya da kötü yapan Tanrı değil mi?Kimini Müslüman imanında yapan kimini de kâfir kılan Tanrı değil mi? İnsanların başına gelen her şeyi Levh-i Mahfuz! da belirleyen O değil mi? (K. Hadîd 22.) Dilediğini puta taptıran ve dilediğini de puta tapmaktan alıkoyan O değil mi? (K. Enâm 106-107.) Kimini sağdan verdiği defterle (ki imanlı iyi kişilerdir bunlar) ve kimini de soldan verdiği defterle (ki bunlar da kâfir ve kötü olanlardır) yaratan yine Tanrı değil mi? Ve her şey hakkında Tanrı bilgi sahibi değil mi?
Reklam
Tanrı Fikrine Hakaret Bunlar
Anlaşılmaz ve daha da şaşkınlık yaratıcı gibi görünen bir husus var ki, o da horoz sesinin güzelliğine karşılık, merkep sesinin çirkinliğiyle ilgili olarak Müslümanlara belletilen şeriat buyruklarıdır.Gerçekten de Ebû Mûse'l-Isfehânî'nin Tergîb adındaki kitabında Muhammed'in şöyle dediği bildirilmekte:"Merkep, şeytan görmedikçe anırmaz.Merkep anırınca siz, Allahu Teâlâ'yı zikredin (anın), bana da salâvat getiriniz (duâ ediniz). "Merkep anırınca Tann'yı anmanın ve bunu yaparken Muhammed'e hayır dua'da bulunmanın, Tanrınjn "yüceliği" inanışıyla ya da Tanrıya "saygınlık" fikriyle ne derece bağdaşır olduğunu, okuyucunun takdirine bırakırız!
Yunus,balığın karnında iken mütemadiyen Tanrı'ya dualar eder (K. 21 Enbiyâ 87) ve "Ben zalimlerden oldum" diye kendisini kötüler.Her davranışı ile Tanrı'ya sadık ve dürüst bir peygamber olduğu halde neden "Ben zalimlerden oldum" diye kendisini kötüler, yine bilinmez. Bir rivayete göre balık, Yûnus'un bu şekilde dua ettiğini görünce bir sahile yanaşarak kusuyormuş gibi yapar ve midesindeki Yûnus'u dışarı çıkarır.
Hûd Suresi’nin 118. ve 119. ayetleri şöyle:"Rabbin dileseydi bütün insanları bir tek millet yapardı. (Fakat) onlar ihtilâfa düşmeye devam edecekler... Zaten Rabbin onları bunun için (yani ihtilafa düşmeleri için) yarattı. Rabbin:-Andolsun ki cehennemi tümüyle insanlar ve cinlerle dolduraracağım’- sözü yerini buldu" (K. 11 Hûd 118-119).Görülüyor ki,Muhammed'in söylemesine göre Tanrı bütün insanları bir tek millet yapabilir iken yapmamıştır, çünkü istemiştir ki onlar ihtilafa düşsünler de cehennemlik olsunlar. Hem de bunu öylesine istemiştir ki, cehennemi insanlarla dolduracağına dair yeminler etmiştir.
116 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.