Kitap genel olarak tatilde yada kafa dağıtmak için okunabilecek seviyede ufak tefek güzel yeni bilgiler mevcut. Özellikle Kabe’ye yapılan yolculuk kısmı çok etkileyici
Seyahat etmenin iyileştirici etkisi üzerine yazılmış harika bir kitap. Sevgili Rukiye Karaköse bu kitabında da seyahat kavramını tüm ayrıntılarıyla kaleme almış ve keyifli bir şekilde okuyucuya sunmuş.
Birçok yazarın, düşünürün ve Peygamberimizin de seyahat konusunda ki düşüncelerine de yer verilmiş kitapta.
Kitabın çıkış noktası bana göre: " Seyahat etmek, inanın kendinden kendine yaptığı bir yolculuktur."
#okumakneguzelsey
İnsan hayatı ömür boyu bir arayıştır. O kapkaranlık okyanusta dalgalar bizi kâh o yana kâh bu yana atar, durur. Biz ise bize hayat bahşedecek bir 'ada'nın hayali içinde yaşarız. Tüm arayış ve iştiyakların ardında o hayal yatar.
Rukiye Hanım'ın, "seyahatin iyileşmeye vesile olacağı, insanı yenileyeceği, insanın bir şeyleri daha başka görmesini sağlayacağı" görüşleri kitabın meydana çıkış dinamiğini oluşturuyor.
Seyahatin bazı önemli hususiyetleri, Rukiye Hanım'a has güzel bir haslet olan itina ve ciddiyet çeşitli başlıklar altında sunuluyor.
Asrımızda sanal bağımlılık, anlamsız tüketim, sahte kimliklere sığınma, narsisizmin her türlüsü ile baş etmeye çalışan bir insanlık var. Seyahati bu kaosa karşı bir şifa vesilesi olarak hayatınıza katmayı bir deneyin, Rabbü'l-Âlemîn cemâlini öyle bir gösterir ki, geriye kalan her sıkıntı teferruat olur. - Mustafa Merter
Seyahat TerapiRukiye Karaköse · Nesil Yayınları · 201646 okunma
Klinik Psikoloji Uzmanı. Öğretim Görevlisi, Psikoterapist, Aile ve Evlilik Danışmanı, Yazar.
1977 İstanbul doğumludur. İlk lisans öğrenimini Davranış Bilimleri alanında tamamlamıştır.
İstanbul Kültür Üniversitesi, İLETİŞİM SANATLARI (Burslu) ve PSİKOLOJİ Bölümlerinde okumuş ve Yüksek Onur derecesiyle mezun olmuştur.
Anadolu Üniversitesi SOSYOLOJİ Bölümü'nden Onur derecesiyle mezun olmuştur.
Pamukkale Üniversitesi'nde AİLE DANIŞMANLIĞI Sertifika Eğitimini tamamlamıştır.
Yıldız Teknik Üniversitesi’nde EĞİTİM BİLİMLERİ dalında tezsiz yüksek lisansını tamamlamıştır.
İkinci yüksek lisansını Üsküdar Üniversitesi KLİNİK PSİKOLOJİ Anabilim dalında tamamlamıştır. Bitirme tezi olarak Prof. Dr. Nevzat TARHAN danışmanlığında "Sema'nın Beyin Üzerindeki Etkilerinin Nörogörüntüleme ile Değerlendirilmesi" konusunu çalışmıştır.
Klinik Stajını NPİstanbul Nöropsikiyatri Hastanesi'nde tamamlamıştır.
Aile terapisi, cinsel terapi ve bireysel psikoterapi eğitimleri almıştır. Çeşitli sivil toplum kuruluşlarında ve kamu kurumlarında psikoloji, eğitim ve iletişim alanlarında seminerler vermektedir.
Dr. Mustafa MERTER ile Transpersonal/manevi psikoloji alanında çalışmaktadır.
Halen Ahenk Psikoloji ve BİSTANBUL Eğitim ve Danışmanlık Merkezi'nde görev yapmaktadır.
Marmara Üniversitesi Atatürk Eğitim Fakültesi'nde Öğretim Görevlisidir.