Şiddetin Ötesi

Jiddu Krishnamurti
Tahmini Okuma Süresi:
5 sa. 54 dk.
Sayfa Sayısı:
208
Basım Tarihi:
Ekim 2015
Yayınevi:
Ganj Yayınları
Orijinal Adı:
Beyond Violance
ISBN:
9786055006181
Ülke:
Türkiye
Dil:
Türkçe
Format:
Karton kapak

Yorumlar ve İncelemeler

Puan vermedi·208 syf.··
2020 30. kitabı
·
4 günde okudu
·
Okunma: 01 Ekim 2020 16:22
Jiddu Krishnamurti'nin hint felsefesinden sonra elime geçen ilk ve son olmayacak kitabı. Varoluş,din, ahlak ve zihin ile şiddetin doğmasını ve insanın doğasının nasıl değişip gelişebileceğine dair müthiş bir perspektif kazandıran bir kitap. Kesinlikle okunması gerekiyor.
Şiddetin ÖtesiJiddu Krishnamurti · Ganj Yayınları · 201525 okunma
8/10
·208 syf.··
2025 28. kitabı
·
17 günde okudu
·
Okunma: 10 Haziran 2025 23:24
Konuşmacının üslubuna alışık olmayanlar için çile çekecekleri bir kitap olacaktır. Ancak kitabı okurken biraz kendinizi verebilirseniz, Krishnamurti’nin diğer kitaplarını da okuyacağınızdan eminim. 13 adet bölüm var içinde. Hepsi başka başka eyaletlerdeki konuşmalarının derlemesi. Ben beğendim okurlara tavsiye ederim.
Şiddetin ÖtesiJiddu Krishnamurti · Ganj Yayınları · 201525 okunma
Reklam

Yazar Hakkında

Jiddu KrishnamurtiYazar · 57 kitap
Yaşamı ve öğretileri 20. yüzyılın büyük bir bölümüne yayılan J. Krishnamurti, pek çok insan tarafından modern zamanlarda insan bilincini en derinden etkileyen biri olarak görülüyor. Bilge, filozof ve düşünür olarak dünyanın dört bir yanında entelektüel olanı olmayanı, yaşlısı genci ile milyonların yaşamına ışık tuttu. Bütün dinleri aşan bir yaşam biçimine işaret ederek, dine yeni bir anlam ve içerik getirdi. Çağdaş toplumun sorunlarıyla korkusuzca yüzleşip, insan zihninin işleyişini bilimsel bir şaşmazlıkla analiz etti. Tek düşüncesinin "insanı mutlak ve koşulsuz olarak özgür kılmak" olduğunu ilan ederek, insanı bencillik ve acının derin şartlanmasından özgürleştirme yoluna koyuldu.