1997
Ötüken Neşriyat
Sıralamalar

2022 8. kitabı
Okunma: 21 Aralık 2022 12:15
Bu kitabın yeri bende apayrı... Kitabı her açışımda , sayfalarını her çevirdiğimde kokusu hep aynı geliyor ve bu koku yüreğime dokunuyor. Kitap şiirlerden oluşuyor. Şiirlerin içersinde kayboluyorsunuz, o kadar içten ve anlamlılar ki... "Uçlarda Dolaşan Bir Çakırkuşunun Yakarışı" şiirinin şu kısmı çok hoşuma gitti: "Keşke ben de yanında olsaydım İki keman kaş boyu yaklaştırıp gözlerimi lambaya Fitilin ucunda raks eden aleve dalsaydım Işık sana ne dedi gökyüzü ne fısıldadı Konuş benimle Hümeyra" Sitare şiirinin yeri tabiki sol köşemde duruyor:) Kesinlikle tavsiye ederim. Şu dünya telaşesinden birkaç saatte olsa yüreğinizi kurtarır.
2022 3. kitabı
Okumak nasip olmadı ama epey dinledim. Gerçekten kalbe dokunan çok nahif bir eser. Yazarın ince üslubu insanı hayran bırakacak cinsten. Bu şiir ile şiirlere merak sardım. Kesinlikle okunmalı diye düşünüyorum. (İnceleme düzeltme) Şimdilerde öğrendim de bu bir naatmış meğerse. Efendimiz aleyhisselama yazılan bir eser olarak hiç düşünmemiştim,açıkcası ona karşı yazılan bir eserde bu tarz bir uslüp çok hoşuma gitmedi.
Şiir
·50 syf.·
2024 165. kitabı
"Çeşmek Be-zen Sitare Ezmen Mekon Kenâre" (Ey yıldız bana göz kırp Benden uzak olma) sitâre” farsça yıldız demektir, gökyüzünün en parlak yıldızıdır bu. burada sitâre bir sesleniş uzakta ki birine hitâp şeklidir. yani bir ad değil…
Sitare
2022 1. kitabı
Asya’nın bozkırlarında ordular düşüyor peşime Yığılıp kalmışım bu Anadolu toprağına Sitare Adam akıllı yorulmuşum Ellerin böyle olmamalıydı Ellerine acıyorum Ve kim bilir kaç zamandan beridir kalbimi öğütlüyorum Durup durup ıssız yerlerde “güçlü ol ey kalbim, güçlü ol Daha çok işimiz var” diyorum
Düşünce

Dilaver CebeciYazar · 16 kitap
Dr. Dilaver Cebeci, (d. 1943, Kelkit/Gümüşhane - ö.29 Mayıs 2008). Şair, Yazar, Akademisyen. 1970 yılında Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'ni bitirdi. Aydın'da öğretmenlik ve Halk Eğitimi Başkanlığı, İstanbul Ortaköy Eğitim Enstitüsü'nde öğretim görevliliği, Diyanet işleri Başkanlığı'nda neşriyat uzmanlığı, Üsküdar Kız Lisesi'nde öğretmenlik yaptı. İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi'nde İktisat Tarihi yüksek lisansı ve sosyoloji doktorası yapan Cebeci, Marmara Üniversitesi'nde öğretim üyesi olarak çalıştı. Özellikle bestelenen Türkiyem şiiriyle adını geniş kitlelere duyuran Cebeci, İstanbul'un Fethinin 555. yıldönümü gününde 29 Mayıs 2008 tarihinde vefat etti. İlk şiiri 1965 yılında Defne dergisinde çıktı. Şiirleri, hikayeleri, mensureleri ve mizah yazılan Devlet, Töre, Bozkurt, Türk Edebiyatı, Türk Yurdu, Güney Su, Ortadoğu, Hergün, Yeni Düşünce, Ayrıntılı Haber, Türkiye dergi ve gazetelerinde yayınlandı. Dilaver Cebeci, milli ve tarihi motiflerle bezeli lirik şiirleriyle tanınır. Edebiyatımıza "Seyyah-ı Fakir Evliya Çelebi" mizahi tipini kazandırdı. Seyyah-ı Fakir Evliya Çelebi imzasıyla yazdığı yazılarında Türk sosyal hayatına bir 16. yüzyıl Osmanlı vatandaşı gibi bakarak, bu hayatın Türk kültürüne yabana yönlerini latif bir üslupla hicvetti. Edebiyatımızda uzun ve hikayemsi mensure türünü denedi ve bu denemelerinde milli romantizmi vermeye çalıştı. 2008 yılında kalp krizinden vefat eden şair İstanbul/Çengelköy mezarlığına defnedilmiştir.