Small Spaces #1

Amerika Birleşik Devletleri
İngilizce

2026 10. kitabı
Okunma: 19 Mart 2026 20:02
Bayağı sürükleyiciydi.Beğendim gerçekten.Çocukların yaşı birkaç yaş daha büyük olsa daha güzel olurdu bence. 2. kitabı da okumak istiyorum.İyi okumalar
·224 syf.·
2021 120. kitabı
Sis yükseldiğinde ve Gülen Adam yürüyerek geldiğinde, geceleri büyük yerlerden kaçınmalısınız. Küçük tutun. Bu kitap çeşitli türlere dalmış gibi görünüyor. Fanteziden gizeme oradan da bilimkurguya. Kitapların bunu başarmaya çalıştığını ve başarısız olduğunu gördüm. İyisini yapmak kolay değil. Small Spaces sunduğu karmaşalar ile gizem ama aynı zamanda zombi korkulukları ve gülümseyen adam nedeniyle bir fantezi gibi. Ayrıca zombi kıyamet kitabı gibi hissettirmesini de sevdim. Ben bir bilgi bağımlısıyım. Bir konu bulduğumda, özellikle bilimkurgu ya da fantastik bir konu bulduğumda, her şeyi bilmem gerekiyor . Beni zar zor tatmin edecek kadar bilgim olmasına rağmen bu kitabı gerçekten sevdim, dünyanın nasıl çalıştığı hakkında daha fazla bilgi edinmek istiyorum. Gülen Adam'dan Korkuluklara ve Küçük Yerler kitabına kadar her şeyin içini ve dışını bilmek istiyorum . İkinci kitap, gelse iyi olur. Sonu biraz fazla mükemmel, biraz fazla kolay gibi geldi. Her nasılsa, Gülen Adam'ın geçmişinin bu olmadığını hissediyorum...
Small SpacesKatherine Arden · G.P. Putnams Sons Books for Young Readers · 201828 okunma
2025 41. kitabı
Okunma: 26 Eylül 2025 01:33
Çok iyi bir kitaptı yaa. İlk defa bir çocuk serisine bu denli aşık olduğumu söyleyebilirim. Hem ürkünç, hem de çocukların olması daha başka hava katmış o gerilimi bol bol hissediyorsunuz. Olimpos çocuk bu işi yapıyor. Ollie, Brain ve Coco üçlüsünü beğendim. İyi kurtuldular gerçekten. Hepsi ayrı zeki karakterlerdi, güçlerini birleştirmeleri güzel oldu. Ollie o kitabı almasaydın bunlar asla başınıza gelmezdi be… diğer kitaplarda bu üçlüye ne olacak merak ediyorum.4 kitaplık bir seri olacakmış ve enerjilerine bayıldım. Onların büyüklüklerini de okumayı çok isterim.
Küçük Yerler
2025 19. kitabı
Merhaba arkadaşlar bugün @arden_katherine kaleme aldığı @olimposcocuk tarafından yayınlanan #KÜÇÜKYERLER kitabı ile geldim. Küçük Yerler dörtlemesinin ilk kitabını okudum. Beklentimin oldukça üstündeydi. Kitabı okurken hem eğleniyorsunuz hemde gerilimi tüm hücrelerinizde hissediyorsunuz. Kitap sizi öyle bir ele geçiriyorki elinizden bırakamıyorsunuz. Olaylar, gizem, korku, eğlenceli diyaloglar sizi esir alıyor resmen “Geceleri büyük yerlerden uzak dur. Küçük yerlerde kal.” Kısa Özet Ollie, okuldan çıkmış nehir kenarında kitap okuma planı yapıyordu. Planı nehir kenarında ağlayan bir kadın görünce bozuldu. Kadının elinde küçük siyah bir kitap vardı ve bunu nehire atacağını söylüyordu. Kadının nesi olduğunu anlamamış olsada kadının elindeki kitabı kapıp kaçar. Kadının ona dediği “ Küçük yerlerde kal “ cümlesine bir anlam veremez ve evine gider. Eve vardığında ilk iş olarak Küçük Yerler kitabını okumaya başlar içerisindeki hikaye hem ilginç hem de çok ürkütücüdür. Okul gezisi için gidecekleri sisli bahçe gezisine katılmayıp kitabını okumak istesede babasının ısrarları sonucu hazırlanır ve okula gider. Çiftlik gezisi Ollie için ilginç geçer. Eve dönüş yolunda ise hiç beklenmedik bir şey olur ve otobüs bozulur. Sis iyice yoğunlaşıyor ve her yeri kaplıyordu. Ollie’nin bozuk saatinde KOŞ! yazıyordu sadece… Ollie ne yapacaktı? Peki ya arkadaşları? Onlara ne diyecekti? Bir otobüs dolusu çocuğa ne olacaktı? Sisin içerisinde ne vardı? #
Korku-Gerilim
2025 116. kitabı
Okunma: 07 Kasım 2025 20:18
Kahramanımız 12 yaşında Ollie. Kitapları çok seviyor. Bir gün nehir kenarında gezerken bir kitabı nehre atmaya çalışan perişan bir kadın görüyor ve kitaba kıyamayıp kadının elinden aldığı gibi koşuyor. Kadın onu kaçarken uyarıyor "karanlık çökünce küçük yerlerde kal". Kitabı okumaya başlayan Ollie, kitaptaki Beth'in kızı Margaret'e yazdığı mektuplar aracılıpıyla çok gizemli bir olaya kendini kaptırıyor. Bu arada okul gezisi ile çevre çiftliklere gidilecek işte kitaptaki olayların geçtiği çiftliğe tüm sınıf bir gezi düzenliyorlar tesadüf o ki orası nehir kenarındaki kadının çiftliği. Şoförleri ise aşırı gizemli ve korkunç bir adam. Çiftlik dönüşü otobüsleri yol ortasında bozuluyor. Ve Ollie kitaptaki her şeyin gerçekliğini deneyimlemek üzere. Oldukça heyecanlı ve korku öğeleri çok iyi olan bir kitap. Çocuk kitaplarında rastladığımız basitlik yok. Karakterleri 20 yaş üstü hayal ettiğinizde gayet stephen king vari bir hikaye çıkıyor karşımıza. Atmosfer oldukça iyi. Ollie karakterine gelirsek ben maalesef hiç sevmedim. Sorunlu ve "bir tane çakıcam şimdi" diyeceğiniz hareketleri var. Çok kaba, egolu ve huysuz. Öte yandan zorba olarak tanımlanan Brian ve Phil bu kadar rahatsız edici anlatılmıyor. Kitapta zorbalık, etnik kimlik, ebeveyn ilişkileri, okul hayatı gibi konulara değiniliyor. Bu kitap 4 kitaplık bir serinin ilk kitabı ikinci kitap olan #ölüsesler de yayınlandı ancak son iki kitabın (dark waters, empty smiles) çevrilip çevrilmeyeceği belirsiz. Korku severler yaş kaç olursa olsun öneririm ancak genel yaş aralığı 11-16 denebilir.
·232 syf.·
2025 11. kitabı
Ana karakterimiz bir sonbahar öğleden sonrası okuldan eve bisikletle dönerken, bir kadının suya eski bir kitap atmaya çalıştığını fark eder. Kitapları çok sevdiği için kadının bunu yapmasına izin vermez ve kitabı çalarak kaçar ancak bundan sonra hayatındaki her şey ters gitmeye başlar. Küçük Yerler benim İngilizce okuduğum ve okuduğum zamandan beri çevrilmesini çok istediğim bir kitaptı. Olimpos Çocuk’tan çıkmış olmasına rağmen her yaşa hitap ediyor, dili oldukça sade ancak basit değil, kurgusu ilgi çekici, karakterlerle bağ kurması kolay. Yazar olayları gereksiz yere uzatmadan, kurgudan uzaklaşmadan hikayeye devam ettiği için okurken elinden bırakması çok zor. Bu bir gerilim / korku hikayesi ancak aynı zamanda, keder, depresyon ve size çok yakın birini kaybetmek hakkında da çok önemli noktalara değiniyor.
2026 140. kitabı
Küçük Yerler #okudumbitti Tamam bu bir çocuk kitabı… ama ben neden ışığı kapatamıyorum? Bu, Katherine Arden’dan okuduğum ilk kitaptı ve daha ilk sayfalarda “tamam, bu yazarın kalemi bana göre” dedim. Dil hem akıcı hem de atmosfer kurma konusunda inanılmaz güçlü. Özellikle o sonbahar serinliği, sis, çiftlik kokusu, ıssız yol hissi… Kitabı okurken sanki montumu giyip o tarlaların içine ben girmişim gibi oldu. Hikâyenin en sevdiğim tarafı “kitabın içinde kitap” kurgusu oldu. Ollie’nin eline geçen o ürkütücü hikâye, sadece bir arka plan değil; adım adım gerçekliğe sızan, gerilimi sürekli diri tutan bir şey. Bir noktadan sonra “tamam artık bu tesadüf değil” diyorsun ve sayfaları daha hızlı çevirmeye başlıyorsun. Hele o çiftlik gezisi… masum bir okul etkinliği gibi başlayıp, kısa sürede “ben olsam şu an çığlık atıp koşardım” seviyesine çıkıyor. Ollie’yi ayrıca çok sevdim. Klasik “kahraman çocuk” gibi değil; kırılgan, içine kapanan, kafasının içinde yaşayan, ama iş ciddileşince cesaretini bir şekilde toparlayan biri. Onunla birlikte korkuyorsun, şüpheleniyorsun, bazen “hayır hayır oraya girme!” diye içinden bağırıyorsun. Ayrıca yanına katılan iki çocukla kurulan o küçük ekip dinamiği de çok tatlıydı; hem gerilim var hem de dostluk duygusu hikâyeyi yumuşatıyor. Ve evet… korkuluklar. Ben korkuluklara “süs” gözüyle bakıyordum. Artık bakmıyorum. Kitap bence en etkileyici yerini “henüz tam bir şey olmadan önce” yakalıyor: sanki tehlike kenarda bekliyor, görünmüyor ama var. Bu belirsizlik hissi, ortaokul seviyesinde bir hikâye için bile fazlasıyla başarılı. Bir de kitabın altında usulca akan başka bir tema var: yas ve kayıpla baş etme. Asla ajitasyona kaçmadan, çocuk dünyasının içinden, doğal bir şekilde veriyor bunu. Ollie’nin kitaplara sığınması, bazı şeyleri görmezden

Katherine ArdenYazar · 9 kitap
Katherine Arden, Winternight üçlemesiyle tanınan Amerikalı bir romancıdır. Arden Austin'de doğdu ve şu anda Vermont'da yaşıyor. Vermont'a dönmeden önce liseden sonra bir yılını Moskova'da geçirdi. 2011'de Rusça ve Fransızca bilen Middlebury College'da okudu