Son Endülüslü

Etiket Yayınları

Son Endülüslü
2021 9. kitabı
Okunma: 16 Ocak 2021 16:21
1492’de düştü Endülüs’ün son incisi Gırnata.1800’lere kadar bir Hristiyan gibi yaşadı son Müslümanlar. Fark edildiklerinde diri diri yakıldılar.Engizisyonlarda işkenceler gördüler. Bu eserde haklarında çok az bilgiye sahip olduğumuz Endülüs Müslümanlarının son topluluğunu anlatıyor. Ali Bediyye'nin yazdığı çevrilmiş ve kitap olarak sunulmuş. Tek tek annesi, babası Tüm Müslümanlar Arkadaşlarlarıda dahil hemde. Kendisini hıristiyan olarak göstererek aslında Müslümanlığı yayıyorlardı. Enginizisyon Kilisesinin işkencelerine maruz kalarak... Kitabı okurken duygulanmamak elde değil. En hüzünlü sahne Ali Bediyye' nin ailesinin ölümünün kaynağı olarak komşusunun suçlu olduğunu öğrenip hüngür hüngür ağlamasıydı bence. En güzel sahne de en sonda bir Arap gemisindeki Müslümanların Ali Bediyye'yi bulup onu İspanya'dan Mekke'ye göndermeleri oldu... Kitabı çok beğendim ve sizinde okuyup beğeneceğinizi umarım...
Din
2019 8. kitabı
Endülüs devletinin yıkılışı sonrasında ispanyolların hakimiyeti başlar.Her türlü işkenceye, acıya, zorbalığa ve baskıya rağmen inançlarından ödün vermeyen sadık müslümanların örnek alınması gereken yaşantılarını ele alan bu kitabı okurken kanım durdu desem yeridir.Kitapta anlatılanların gerçek hayattan kesintiler olması insanı dehşete düşürüyor. Günümüz dünyasının konforunda boğulan biz müslümanların talip oldukları cennet ile kitapta bahsi geçen moriskolu müslümanların talip olduğu cennet aynı cennet.Onların yaşadığı hayatı, kendi yaşantımızla kıyas ettiğimde utandım doğrusu...
Din
2020 11. kitabı
Okunma: 25 Nisan 2020 21:11
Bu kitabı okuyun, tüm çevrenize okutun! Kitabın neredeyse başından sonuna kadar gözlerim dolu dolu ilerledim. Yazar el yazması kaynaklardan yola çıkarak bu kitabı oluşturmuş, iyi ki oluşturmuş. Bende dahil olmak üzere Müslümanların çok ilgisiz kaldığı bir coğrafyadan bahsediyor. Orada güzel Gırnata'da yakıp yıkılmış, kılıçtan geçirilmiş bir tarih var, dünya tarihinin maruz kaldığı en büyük soykırım orada yatıyor. İslam’ın nurunun ulaştığı her coğrafyada etnik ve dinsel çeşitlilik görüyoruz ancak dönemin Endülüs’ü günümüz İspanya’sı tam 781 yıl İslamiyetin hüküm sürdüğü topraklar, buna karşın Avrupa’da nüfusuna oranla en az Müslüman bulunan ülkelerden biri olması bize çok şey anlatıyor. Allah’ın rahmeti üzerinize olsun ey garipler!
Tarih
2018 28. kitabı
Burada kitabı anlatamayacağım çünkü kitap yaşananları yeterince güzel anlatmış. Ben bende bıraktığı hisleri anlatacağım. Kitabı elime alma sebebim "annem". 2 kere okudu, iyice sindirmek için. Çok ince bir kitap ama içeriği çok ağır... Bana acizlik hissi yaşattı ve bir ürperti... İnandığım dindeki verdiğim tavizlerin, sonunda benden sonra gelecek nesli nasıl etkileyebileceği ile ilgili endişelenmeme sebep oldu. Bence bir alın ve okuyun derim . Tüm kitaptan tarih akıyor hemde delilleriyle.
Puan vermedi·144 syf.·
2026 4148. kitabı
Son Endülüslü, Endülüs’ün çöküş dönemini konu alan bir tarihi romandır. Eser, Reconquista sonrası Müslümanların yaşadığı baskı, kimlik krizi ve hayatta kalma mücadelesini anlatır. Romanda: İnancını gizlemek zorunda kalan insanlar Engizisyon korkusu Göç, sürgün ve ihanet temaları ön plandadır. Dil olarak sade ve akıcıdır; okuyucuyu yormadan tarihsel atmosferi hissettirir.
2020 3. kitabı
Okunma: 20 Ocak 2020 19:42
Endülüs İslam devletinin son dönemlerini anlatan mükemmel bir eser. Barbar vahşi batı dünyasının eline fırsat geçtiğinde çok acımasız ve zalim olabileceğini bu kitap ile daha iyi anlayacak ve batı emperyalizme olan öfkeniz bir kat daha artacaktır..
2021 33. kitabı
SON ENDÜLÜSLÜ‬ 1492’de düştü Endülüs’ün son incisi Gırnata. 1800’lere kadar bir Hristiyan gibi yaşadı son Müslümanlar.‬ ‪Fark edildiklerinde diri diri yakıldılar. Engizisyonlarda işkenceler gördüler.‬ ‪Bu eserde haklarında çok az bilgiye sahip olduğumuz Haklarında çok az bilgiye sahip olduğumuz. Endülüs Müslümanlarının son topluluğunu anlatıyor..
Düşünce
2018 402. kitabı
Okunma: 03 Kasım 2018 23:55
Gırnata'nın, Kurtuba'nın, Madrid'in hasılı Endülüs'ün Hristiyan İspanyolların eli ile nasıl bir kıyımdan geçtiğini gözler önüne seren, hacmi küçük ama muhtevası ve tesiri büyük bu eseri mutlaka okumalısınız. Dinlerini gizlemek zorunda kalan Müslüman Moriskoların duyulmayan feryadını, El Hamra Sarayının mahzun akibetini ve ehil olmayan yöbeticilerin neye mal olduğunu anlatan harika bir eser.
2020 27. kitabı
Okunma: 05 Nisan 2020 02:42
Dediğin kadar varmış. Teşekkür ederim. ( Muhakkak okunması gereken bir eser . tarihi bir gerçeklik. Ve acının ne denli şiddetli olduğunu okudukça hissediyor insan. Meğer ne ızdıraplar çekilmiş şimdi için! )
2022 1. kitabı
Okunma: 02 Şubat 2022 14:48
Bu kitap Gırnata' da yaşayan Müslümanlar Müslümanların çektikleri zorluklar, işkenceler, zorbalıklar, zorla Hristiyanlaştırmaları anlatılıyor. Tabii bazı Müslümanlar Hristiyanlaraşmayı kabul etmeyip yaşanılan dönemin zorluğuna rağmen dininden vazgeçmeyip Hristiyanmış gibi görünüyor ibadetlerini aynı şekilde devam ettiğini görüyoruz. Onlar bu hayatı seçmediler ama dininden de vazgecmediler. Tıpkı kitapta da söylediği gibi: " Kader, moriskolar tercihler sunmadı. Kendilerini korkunç bir musibetin merkezinde buldular. O musibetle birlikte yaşadılar ve onu değiştirmeye çalıştılar." Kimimiz moriskolar dan haberi varken kimimizin yok bu kitap tamamı ile Moriskoların yaşadıkları zorlukları aşılıyorlar bize. Ah Moriskolar ne zorluk çekmişsiniz şimdi hepsinden haberimiz oldu. İyi ki bu kitap yazılmış geç okuduğum için çok üzgünüm:(

Ahmed EminYazar · 2 kitap
Roman yazarı ve İslam Tarihi Araştırmacısı olan yazar, İspanya Dili ve Edebiyatı bölümünde "Diller ve Tercüme Lisansı" yaptı. 2014 yılında Büyük Edebiyat yarışmasında "Üçüncü Merkezin Sonucu" ve Devrimci Nişan" gibi hikayeler telif etti. "İslami Şuur" ve "Yeni Arapça" gibi dergilerde makaleler yazdı. Çeşitli gazete ve haber sitelerinde muhabir olarak çalıştı. Ayrıca yazar, senarist olup kısa filmler ve dramalar yazmıştır. İletişim: Ahmedamin8688@yahoo.com