Son Kanıt

Altın Kitaplar
Sıralamalar

2019 32. kitabı
Okunma: 13 Mayıs 2019 01:29
Yazarın ilk kitabı #kardesiminmezari nı severek okumuştum ...Son Kanıt ta biraz devamı niteliğinde ...Sanırım yazar güçlü bir kadın karakter olan Tracy ile ilgili seri yapmayı planlıyor ve gerçekten güzel olur ...Tracy bu kitapta yaşamının ,kendinin ve mesleğinin yine tehlikede olduğu bir cinayet soruşturmasının acımasız gerçeklerinin içinde bulur kendini ...Kanıtlar, şüpheliler, korkunç bir şekilde öldürülen dansçı genç kızlar , çelişkili ifadeler çok zorlu çetin bir davada yeterince sorun yaratmakta ...Tracy nin uğraşması gereken sadece bu dava değildir ...Kıskanç ve kadın düşmanı amirinin onun arkasından çevirdiği oyunlarlada mücadele etmesi gerekiyor ...Velhasıl kadının fendi erkeği yendi der severek okuduğum bir kitabin sonunda yaşadığım o güzel mutlulukla beraber kaçarım
2020 87. kitabı
21. yüzyılda yazılmış polisiye romanların en az yüzde yetmişinde kullanılan şablonla yazılmış polisiyelerden biri. Robert Dugoni'nin başarısı bu şablonun içini doldururken ortaya koyabildiği zenginlik. Romanın başlangıç sahnesiyle final-sonrası son sahnenin aynı yerde aynı kişilerle geçmesi klişesi de dahil olmak üzere sayısız klişe var romanda. Geçmişi malum bir çocukluk dönemi mağduru seri katil, öldürülen fahişeler/striptizciler, amiri kıllık yapan dedektif karakter, okuru başka alternatiflere yöneltmek için tasarlanan sahte katiller, "biz bir ekibiz" gösterileri vs... Dugoni'nin Kardeşimin Mezarı romanını çıktığı dönem alıp okumuştum ama hiçbir şey kalmadı aklımda. Romana dair aldığım notta ikinci yarı kendine gelmiş bir hukuk-gerilim olduğunu belirtmişim. Serinin ikinci romanı Son Kanıt, doğrudan polisiye. İki romanın ortak teması ise masum vatandaşların, hukuk sistemi ve baştan savma polis tahkikatı yüzünden hapse düşmeleri ve hayatlarının mahvolmasi. Yazar Dugoni, bu konuda epey hassas. Son Kanıt polisiye yazmanın hem çok kolay hem de çok zor olduğunun kanıtı. Şablonu doldurabildiğiniz müddetçe yazmakta zorlanmazsınız ama özgün olamazsanız da iyi bir polisiye roman yazamamış olursunuz.
2023 2. kitabı
Okunma: 14 Ocak 2023 23:32
Yazarın okuduğum ilk kitabı ve gayet etkilendim . Kitap boyunca ,merak ,gerilim kat be kat artıyor. Kovboy katilini yakalamaya çalışan ve aynı zamanda kadın olmasından ötürü de hedef alınan dedektif Tracy’nin yaşadıklarına kapılıyorsunuz… Son KanıtSon Kanıt
2018 12. kitabı
Okunma: 24 Ağustos 2018 15:07
Yazarın okuduğum ilk kitabı ve beğendim. Diğer kitabını da okumak için sipariş ettim. Kitap boyunca heyecan, merak, gerilim sürüyor. Dansçı kızları öldüren Kovboy adı verilen katili yakalamaya çalışan ve aynı zamanda kendisi de hedef olan Tracy'nin başından geçen olaylar bir an bile heyecanını kaybetmeden kitap sonuna kadar sürüyor.
2019 35. kitabı
Okunma: 19 Şubat 2019 00:22
Yazarın ilk kitabı Kardeşimin Mezarı ile kıyasladığımda, bu kitap diğerinin yanında oldukça sönük geldi bana. İlkinde yaşadığım, sayfaları heyecanla çevirme merakını bunda yaşayamadım. Öyle ki bazı paragrafları atlayarak okudum. Birkaç yerde ilk kitapta bahsedilenlerle çelişkiler vardı. Özetle, kötü bir kitap değil okunabilir ancak ilk kitabın tadını vermedi bana.

Robert DugoniYazar · 2 kitap
Başarılı bir yazar olan Robert Dugoni iki kez Harper Lee Ödülü’ne aday gösterildi. 2015 yılında Uluslararası Gerilim Yazarları Derneği tarafından yılın en iyi gerilim yazarı seçilen Dugoni, aynı yıl gerilim roman dalında Nancy Pearl Ödülü’ne layık görüldü. Birçok dile çevrilen Dugoni’nin eserleri, tüm dünyada yirmiden fazla ülkede yayımlandı. Kardeşimin Mezarı; Amazon, New York Times ve Wall Street Journal’da aylarca en çok satanlar listesinde yer aldı.