Ocak 2023
Orijinal Dil:
İngilizce

2025 70. kitabı
Okunma: 11 Nisan 2025 23:46
Konusu: Mila ve kardeşleri ormanda bir kulübede yaşıyorlardı. Babası gittikten sonra bahar olan orman sonsuza dek kışa teslim olmuştu. Bir gün kapılarına bir yabancı gelir. Tuhaf bir yabancıydı. Ama buna inanan bir tek Mila olmuştu. Ertesi gün ne yabancı ne de abisi Oskar oradaydı. Ablası Oskar'ın onları terk ettiğini söylese de Mila abisine güveniyordu ve Oskar'ı geri getirmeye kararlıydı. Bakalım Ormanın en büyük sırrı neydi? Yorum: Kitap 9-12 yaşları için yazılmış lakin yetişkin bir okur içinde seveceği oldukça merak uyandırıcı bir kitap. Kitabın türü için gerilim deniliyordu fakat bolca fantastik,gizem ve macera içeriyor. Olayların hızlanması için ortalarını beklemiyorsunuz kitabı okurken direk olaylar başlıyor ve akıcı bir şekilde sayfalarda kayboluyorsunuz. Aile bağlarını, bir aile üyesi tarafından terk edilmenin diğer aile üyelerine karşı güvensizlik oluştuğunu , birlik ve beraberliğin gücünü görüyorsunuz. Mila bu ailenin en cesaretli kendine inancı sonsuz olan biri harika bir güçlü karakter Mila olmasa durumları çok zordu. Kendinize yapamam değil de yapabilirim dediğiniz de neleri başarabileceğinizi de size gösteriyor. Imm sanırım Ayı ya biraz üzülmedim de değil kendince haklıydı ama kitap acımasızlığa acımasızca davranmak ne kadar doğru bunu da sorgulatıyor.
Roman
2024 181. kitabı
Okunma: 09 Şubat 2024 15:00
Sanna, Oscar, Mila ve Pippa babaları yıllar önce onları terk etmiştir. Ve bu dört kardeş birlikte ormanda yaşıyordur, birlikte yaşamaktan mutlulardır. Taa ki evlerinin önünde beliren yabancıya kadar, işler hiç beklemedikleri ve ummadıkları gibi ilerleye başlar. Yabancılarla birlikte abisi de birden ortadan kaybolur ve diğer kardeşlerin aksine Mila abisinin kendilerini terk ettiğine inanmaz. Ve onu bulmak için yola çıkar. Bakalım neler olacak
2023 56. kitabı
Kiran Millwood Hargrave, Kadınlar Adası kitabı ile tanıdığım bir yazar. O kitabı çok beğendiğim için Sonsuz Kış'ı görür görmez aldım. Kapak tasarımı ayrıca ilgimi çekmişti. Son derece basit, belki ilk gençlik çağındaki çocuklara okutulabilecek bir roman Sonsuz Kış. Buna rağmen sürükleyici, bir sonraki sayfayı ve elbette sonunu merak ettiriyor. Bu kitabı saklayacağım ve henüz ilkokul çağında olan yeğenlerime de, bir kaç yıl sonra mutlaka okumalarını tavsiye edeceğim.
2023 8. kitabı
Okunma: 09 Nisan 2023 17:47
Binlerce yıldır anlatılmaya devam eden masallar ve o kültürü o kültür yapan mitoloji bir halk için çok önemlidir. Hikayelerimiz bizlere güç verir ve bizler yüzyıllardır anlattığımız hikayelerimiz sayesinde varolmaya devam ederiz. Sonsuz Kış; baharı ellerinden alınmış ve kemiklerinizden kanınıza kadar işleyen buz gibi, lanetli bir kışın ortasında hayatta kalmaya çalışan dört kardeşin hikayesini sunuyor bize. Babalarının gidişiyle baş etmeye çalışan bu dört kardeş, sıradan hayatlarını sürdürdükleri bir günde kasabalarına bir yabancı geliyor. Buz gibi, içlerine işleyen bakışlarıyla kanlarını donduracak kadar yabancı ve tehlikeli bir Yabancı. Ve hemen sonrasında birdenbire erkek kardeşleri de gidiyor. Erkek kardeşlerinin onları terk etmeyeceğini adı gibi bilen ve bunun için savaşan ortanca kızkardeş Mila bizlere, tek bir kişinin inanmasının bile bir şeyi başarmak için ne kadar önemli olduğunu gösteriyor. Ve hepimiz, buz gibi kış arka planda hüküm sürmeye ve bizi iliklerimize kadar dondurmaya devam ederken Kış'ı bile eritecek kadar inançla dolu Milanka'nın peşinde muhteşem, macera dolu ve ormanlar kadar vahşi bir hikayeye atılıyoruz. Öncelikle inanılmaz akıcı bir kitap, başladığım gibi bitti. Rus mitolojisiyle ve karakterleriyle örülmüş bir kitap ve mitolojik karakterleri edebiyatta pek göremiyoruz, o yüzden çok severek okudum ama kitapta sevmediğim birkaç nokta oldu. Kitap çok hızlıydı, daha ne anlatabilirdi bilmiyorum ama sanki yazar bazı sahnelerde çok daha derinleşebilecek potansiyeli harcamış gibi hissettim. Şahsen kitapta beni en etkileyen noktalardan biri Büyücü Rune'du ve onu kesinlikle daha fazla tanımalıydık. Muhteşem yazılmış bir karakterdi ve harcanmış gibi hissettim... İkinci kısım ise Ayı'ydı. Bizlere bir kültürden mitolojik bir karakterin maceralarını sunan
Spoiler içerir.
·232 syf.·
2023 2. kitabı
Çocuk kitabı olduğunu düşünerek ( ki neden böyle düşündüm bilemiyorum) başladığım bu kitabın beklediğimden daha karanlık ve gerilimli çıktığını belirtmem gerekir. Sanna, Oscar, Mila ve Pippa babaları yıllar önce onları terk etmiş, ormanda yaşayan 4 kardeştir. Bir gece kapılarında beliren yabancı ile işler hiç ummadıkları bir noktaya gidecektir. Kitapta Mila ön planda gibi görülse de ben kardeşler arasında yaşça en küçükleri ama cesareti yaşıyla ters orantılı olan Pippayı çok sevdim. Sannaya Oscardan daha fazla uyuz olmuş olabilirim. Oscar için sürekli ‘ O bizi terk etti, zaten içten içe de bunu istiyordu’ diyip kendisinin ailesini terk edip Geir ile maceralara atılma planları yapmasını inanılmaz samimiyetsiz buldum, kitabın bu bölümü pek geçmedi bana. Babalarının onları terk etmediğini, ayı tarafından hayat ağacının kalbi yapıldığını fark etmemle de içimi hüzün kapladı. Ve Rune benim üzümlü kekim….. Kitabın en en favori karakteri Kitabın kahramanı….
2023 23. kitabı
Okunma: 17 Şubat 2023 10:42
Zamanın birinde tüm dünyada mevsimler kaybolmuş, yıllardır kış mevsimi hüküm sürüyordu. Ormandaki evlerinde yaşayan 3 kız ve bir erkek kardeş, 5 yıl önce kendilerini terk eden babalarının ardından yaşamlarını sürdürmeye çalışıyorlardı. En büyükleri Sanna, ortanca Mila ve Pipa diye seslendikleri, ama henüz adını almamış en küçük kız kardeşleri ile erkek kardeşleri Oskar ev ve bahçe işlerini yapıyor, yaşayıp gidiyorlardı. Ta ki, bir gün, evlerine gelen garip bir yabancı ertesi gün, erkek kardeşleri Oskar’ı da alarak oradan ayrılana dek. Oskar’ın isteyerek kendilerini terk etmeyeceğini düşünen Mila ve Pipa, köpeklerinin çektiği kızaklarıyla en yakın şehre gitmek isteyince, onlarla aynı fikirde olmayan ablaları Sanna da bu yolculuğa katılmak zorunda kalır. Şehre geldiklerinde orda da Sanna’nın aşık olduğu Geir dahil bir sürü erkek çocuğun aynı şekilde gittiğini öğrenirler. Şehrin ileri gelenlerinden Kontes Beretta onları evine davet eder. Fakat, Mila ve orda yaşayan ve herkesin Büyücü adını verdiği Rune adlı genç delikanlı, gidenlerin peşine düşmeye karar verirler ve yola da çıkarlar. Tabii ki sevimli ve zeki Pipa da peşlerine düşer ve mecburen O’nu da yanlarına almak zorunda kalırlar. Zorlu kış şartları, tuzaklar ve büyülü güçler yolculuklarını engellemeye çalışmaktadır. Fakat pes etmeye niyeti olmayan çocuklar yola nasıl devam edecekler? Onları hangi zorluklar bekliyor? Kış neden bitmiyor? Tüm bu olanların sorumlusu kim? Hızlı bir tempoda başlayan ve aynı tempoyla devam edip biten bir fantastik masal kitabı Sonsuz Kış. Zorlu koşulların, inancın, mücadelenin, azmin, sevgi ve sadakatin masalı. Bol bol kış manzarası tasviri eşliğinde masal diyarlarına yolculuk ediyoruz Mila’yla birlikte. Slav mitolojisi öğeleri içeren bu kitabın konusunu, “Bir Kış Masalı” serisine
2025 23. kitabı
Okunma: 14 Ekim 2025 03:17
Kitap mükemmel akıcı, hızlı başlayıp hızlı bitti. Her zamankinin aksine kızları kurtaran adamlar, prensler yok; babasını, abisini, birçok yerin erkeklerini kurtaran kız kardeşler var, bayıldım. O kadar güzel betimlemiş ki (sıkmadan kesinlikle) film izliyor gibi gözümün önünden geçti her şey. Rune, her zaman kalbimizde olacaksın minik büyücüm. Yazarına bakayım dedim Kadınlar Adası kitabının yazarıymıș, kitabın iyi olması şans eseri değilmiş.
2023 25. kitabı
Okunma: 18 Ekim 2023 16:29
Kitabımız kış temalı ve bunu (yani soğuğu ve sonsuz buzun beraberinde getirdiği çaresizliği) çok iyi bir şekilde aktarmış. Masalsı bir havası vardı ama bir o kadar da gerçek tehlikeyle doluydu. Mila’nın (esas kızımız) korkusuna rağmen abisini kurtarmak için o yolculuğa çıkması çok etkileyiciydi. Yani hem korktuğunu hem de kardeşi için bu riski almasını başarılı bir şekilde anlatmış yazar. Birçok kitapta oluğu gibi ana karakteri korkulardan arınmış bir insan gibi anlatmamasına sevindim. Bu o karakteri daha gerçekçi kılıyordu çünkü. Diğer karakterler de aynı şekilde her duyguyu olması gerektiği gibi yaşıyordu. Mila’nın abisinin onları terk etmiş olamayacağına inancı ve ailesinden birini daha kaybetmek istemeyişini çok güzel anlatılmıştı. Birinin ismini bilmenin onun üzerinde güç sahibi olmayı sağlaması mitini daha önce de duymuştum. Burada da böylesine başarılı bir şekilde kullanılması hoşuma gitti. Evet belki kitap middle-grade için daha uygun ama ben çok beğendim. Bu yaş grubunda bir çocuğunuz ya da yeğeniniz varsa kesinlikle önerebilir, hediye edebilirsiniz.
Sonsuz KışKiran Millwood Hargrave · Yabancı Yayınları · 202382 okunma
Masalımsı tarzda his uyandıran ama gerilimli
2023 3. kitabı
Okunma: 24 Ocak 2023 01:12
Kışı hissedebilir misiniz?Hayır,yaşamaktan bahsetmiyorum o soğuğu,kasveti hissetmekten bahsediyorum ve kitap bana sonuna kadar o hissi yaşattı İlginç bir deneyim oldu benim açımdan Esasında bir çocuk ile genç yetişkin arası bir roman sayabiliriz direk çocuk diyemiyorum gerilimi ve yaşanan bazı olaylar çocukların okuması için kabul görmeyedebilir. Mila’nın kaybolan abisinin peşinden gitmesi ve türlü badirelerden geçerek hikayeyi mutlu sona ulaştırması çok tatlıydı Onun cesur olmaya çalışmaları ve kararlı halleri,Pipa’nın herkesten daha dik duruşu,Oskar’ın meymenetsizliği ve Sanna’nın huysuz halleri bütünsel olarak ilişkilerini tamamlamış.Puan kırdığım nokta kitabın sonu idi bence kötü karakter olarak düşünülen Ayı’nın sonu bu şekil bitmemeliydi onun asıl mağdur olduğu düşünülürse…
2023 143. kitabı
Okunma: 28 Ekim 2023 01:18
Kitap fantastik ve daha çok çocuklara hitap ediyordu diyebilirim. Beklentim yüksekti, o yüzden hüsrana uğradım. Yazarın kalemi akıcı olduğu için çabuk okunuyor.

Kiran Millwood HargraveYazar · 3 kitap
Kiran Millwood Hargrave, eserleri 30'dan fazla dile çevrilmiş ve sahne ile sinema uyarlamaları için opsiyonlanmış, ödüllü bir yazardır. Yetişkinler için yazdığı üçüncü romanı Almost Life, Mart 2026'da Picador (Birleşik Krallık) ve Summit (ABD) tarafından yayınlanacaktır. İlk yetişkin romanı The Mercies, The Times'ın en çok satanlar listesinde bir numaraya yükseldi, Sunday Times'ın en çok satanlar listesinde ilk on arasında yer aldı ve BBC Radio 2 Kitap Kulübü ile Richard ve Judy Yaz Okuma Listesi'ne seçildi. Fransa'da prestijli Prix Femina ödülüne finalist oldu, Betty Trask Ödülü'nü kazandı ve The Bookseller tarafından 'şüphesiz 2018 Londra Kitap Fuarı'nın kitabı' olarak adlandırıldı. The Dance Tree, HWA Altın Taç Ödülü'ne aday gösterildi ve BBC Two Between Two Covers Kitap Kulübü'nün yanı sıra Florence + the Machine'in Between Two Books Kitap Kulübü'ne seçildi. Çocuk kitapları, aralarında Wainwright Ödülü, Britanya Kitap Ödülleri'nde Yılın Çocuk Kitabı, Waterstones Çocuk Kitabı Ödülü, Tarih Derneği Genç Kalem Ödülü ve Blackwell's Yılın Çocuk Kitabı Ödülü'nün de bulunduğu çok sayıda ödül kazandı. Ayrıca Kirkus Ödülü, Barnes and Noble Ödülü, Jhalak Ödülü, Little Rebels Ödülü, Branford Boase Ödülü, Blue Peter En İyi Hikaye Ödülü, Costa Çocuk Kitabı Ödülü, Foyles Yılın Çocuk Kitabı ödüllerine aday gösterildi ve Carnegie Ödülü'nde üç kez uzun listeye girdi. Kiran, Oxford'da ressam kocası Tom de Freston, kızları, kedileri ve genellikle bir grup evlat edindikleri yavru kediyle birlikte yaşıyor.